Jak zvládnout začátky v nové práci plné nejistoty?
Ahoj. Potrebuji se vypsat, asi povzbudit, nevim.
Jsem par dni v nove praci. Zacatky tezsi - komunikace vselijaka, chyby v papirech. Pak na me spustili, ze budu delat vlastne neco jineho, zodpovednejsiho, nez jsme byli domluveni.
No ted se zaucuji. Ale ja si prijdu jak navic, jak kdyz obtezuji. Jsem tu doslova par dni a uz 2x jsem sla domu driv - nevedeli co mi dat za praci. A to co mi zadaji ani nevim, zda delam dobre, byt se ptam, odpoved ve stylu, ze se na to pak nekdo podiva.
No celkove mi to nejak asi nesedlo. A nejak se s tim neumim popasovat. Nevidim zadna pozitiva, zdaj se mi hrozny sny, atd.
Dat tomu sanci?
No vsechny to zname, najit praci, aby clovek stihal vyzvedavat dite, kor kdyz je na to sam. A idealne aby vydelal a ne jen zivoril. Je to tezke a bez prijmu byt nemuzu.
Jak jste zvladali nastupy vy? Kolik casu tomu dat?
Ja pracuju rada, doma trpim. Ale tohle nejak nesedlo.
@20190418 🤣 to bylo prirovnani. Ja bych mela varit a zodpovidat za svickovou za par milionu.
@20190418 tak pokud tam měla být jako pomocná sila, na víc se necítí a neumi to tak proč by nemohla pořád loupat cibuli? Nemá aspoň žádnou zodpovědnost má klid. Ale asi v gastronomii to bývá takhle divný, to je klasika. Já taky nastoupila jako pomocná do kuchyně a chtěl že mě udělat servírku, tak jsem šla pryč.
No pokud jsi měla nastoupit na asistentskou pozici a najednou chcou třeba uctarinu nebo hmotnou odpovědnost za pokladnu nebo něco podobného tak je to divny. Co mas jako náplň práce ve smlouvě?
@fire85 nejsem v gastru
@veroniquecz no ta pozice je nazvana tak napul. Ono asi ani ta 'asistencni' pozice nejde moc jinak nazvat. Takze se do toho schova oboji. Ale je to jak rikas. Mela jsem delat mene zodpovednou praci a chteji po me mnohem vic. A jak rikam, tech nesrovnalosti bylo vice.
Ahoj, napis konkretnejsie prosim.
Typ pozicie aspon.
Takto sa tazko radi.
Asi ta nepotesim,ale velkrat sa stane,ze si fy vyberie kandidata na poziciu,ktora nie je este uplne specifikovana, jasne zadana.
Alebo tam predtym niekto bol a praskol (poväcsinou z velmi vaznych dovodov ) dverami,takze ta zaucit proste nema kto.
Preto fy chcu niekoho kto to ùz robil a bude po dvoch tyzdnoch operativny a relativne samostatny🤣.
Ibaze sa stane ze si vyberu kandidata,ktoreho treba este skolit na programy, co je pre nich velka strata casu.
@trdelnik234 ok. Prijata jsem byla jako pomoc pro pripravare staveb. Zajistovat poptavky, schuzky se zakaznikama, proste to, co pripravare zdrzuje. S tim jsem byla ok. Jenze chteji abych delala pripravare se vsim, hodili mi rovnou stavbu. Neznam programy, neumim cist v projektech, atd. Znam jen lehce stavebnictvi. Kolega pripravar na me nema cas, coz chapu, je tam sam na vse. Pozice je to nova, nebyl ani pc, nejsou programy atd.
a plat odpovida "pomoci pro pripravare staveb"? Nebo pracujes za penize pripravare ?
@evculinda pokud berou pripravari 40+ tak neodpovida, ale to i chapu, kdyz to neumim a jsem ve zkusebce.
Tak to das asi tazko,ked nevies citat projekt.
V jakom programe robia projekty?
Jak vravim v predoslom prispevku "popis pozicie a schopnosti kandidata sa nezhoduju" preto sa ti tam nepaci a nebude pacit
@trdelnik234 nevim, jeste ho nemam
Hezký den, dovolím si přidat hledisko bezpečnosti.
Zní mi to jako dost zodpovědná pozice, na kterou je potřeba být připraven, proškolen.
Za kým by šla zodpovědnost, když by se něco stalo?
Ale chápu, že to není lehký. Práci člověk potřebuje, ale aby pak nedošlo k neštěstí a oni od tebe nedali ruce pryč....
@erchia to mi taky strasne vadi. A ja jsem clovek, co by z tohohle nespal. Vis, nevedet, ze je vsechno v ramci mezi ok. A verit nekomu dalsimu, ze je to ok? To nedam. I mi to trochu 'smrdi'
Tak to je mazec, když tomu nerozumíš, neumis číst v projektu, rychle si najdi něco jiného, než se něco stane.nastesti máš zkušebku, tak můžeš skončit že dne na den. Vůbec bych s takovou pozici nesouhlasila.
Ja sa obavam,ze tam spokojna nebudes,prepac.
Zacni hladat inde.
@fire85
@trdelnik234 hledam. A protestuji nahlas. Ale je mi proste zle, ze tam vubec musim 🥺
Asi tak nějak... Jako ano, práci člověk potřebuje, někdy musí kde co překousnout, ale u tohodle bych tedy osobně taky neměla dobrý pocit...
Už jen to, že už ted ti dost věcí nesedí, tak těžko říct, jak by se zachovali, když by ten pr*ser fakt přišel.
A to s tím, že ti je zle... na jednu stranu dobře, že to vidíš už ted, kdy jde ještě odejít bez nějaký výpovědní doby, nebo nedej bože s pocitem, že se každou chvíli fakt něco může stát.
Takhle mi trvalo půl roku po odchodu z podobně stresující práce, kdy taky mohl přijít pr*ser, než jsem se s tím v rámci možností srovnala.
A dodnes, nějakých víc jak sedm let po odchodu, na to nevzpomínám v dobrém.
Jediné co, že to byla zkušenost.
No, čím dál tím víc si říkám, že asi by bylo lepší skončit co nejdřív ve zkušebce. Dejme tomu, źe bych tomu dala příští týden, kdy bych nadále trvala na tom, že potřebuji zaučit. Jestli se něco zásadního nezmění. A jestli ne, tak v pátek ráno bych jim v práci hodila na stůl výpověď. Asi přece jen nějaký šestý smysl, jak ty píšeš, že tam něco není košér.
Je super,ze to vies pomenovat.
Je to skoda casu pre teba,pre nich a hlavne pre toho buduceho zamestnavatela,pre ktoreho by si sa hodila ovela lepsie do teamu a kde by sa sa citila hned dobre a tudiz by si bola hned operativna. Najdes ho,neboj sa toho.
Drzim ti palce.
@ninive211 tohle neni prace, co se naucis za tyden.
@trdelnik234 no par mesicu pokukuju, posledni mesic fakt hledam, ptam se na potkani a nic. Vsude smeny, nebo mizernej plat.

A proč to nevezmeš jako příležitost? Dělala jsi pomocnou kuchařku a máš šanci dělat šéfkuchaře, to je přeci super. Zrovna o vaření je přeci tolik videí a obecně studijního materiálu. Pokud to nejde odkoukat za pochodu, tak samostudium. Když něco pokazíš, tak to je riziko majitele/provozního. To chceš do konce života loupat cibuly?