Jak zvýšit příspěvek na stravenky od zaměstnavatele?
V nové práci mám poměrně nízký příspěvek na stravné. Disponujeme kartou Benefit Plus, na kterou měsíčně obdržím 1000 korun. V porovnání s mým předchozím zaměstnáním je tento příspěvek skutečně nízký, zvlášť v Praze, kde ceny obědů nejsou zrovna nízké. Existuje nějaká minimální hodnota, kterou by zaměstnavatel měl poskytovat? Jaká je hodnota vašich stravenek a jaký je příspěvek vašeho zaměstnavatele?
Krajské město, stravenkový paušál nad 100 Kč, cena za hotovku v hospodě je pod 150,- jen výjimečně. Občas si zajdu na oběd, většinou si vařím.
Já a v mém okolí v Praze mají lidé většinou 190-200 Kč (před 6 lety to bylo 100 Kč). Většinou zaměstnavatel 55 % a zaměstnanec 45 %. My s manželem máme často HO, takže na tu stravenkovou kartu kupujeme jídlo. Oběd venku mívám často kolem 155-185 Kč (i menu).
My nemame zadny prispevek na jidlo,zrusili ho a urcitou castku nam prispivaji na penzijko
Pokud jsme v práci, máme celý oběd zdarma, plně hrazeno firmou
Mame stravenky ve vysi 130,-. Zamestnavatel hradi 115,- a my 15,-.
Praha, máme 107 Kč na den stravenkový paušál. Jídla jsou většinou kolem 200 Kč, chodím tak 1x týdně. Jinak mám buď své nebo jsem doma na HO.
2000/měsíc formou paušálu do výplaty
Ja mam pausalni prispevek do vyplaty neco okolo 2000 a manzel nic

Máme stravenkovy paušál do výplaty. Teď se zvedl na cca 106,- za den. Brno-venkov.