icon

Je multi level marketing cesta k finanční nezávislosti?

17. črc 2024

Ahoj holky, uvažuji o jedné věci. U nás v práci to stojí za nic a že bych možná dělala multi-level marketing. Jaká firma, to není důležité. Vesměs všechny usilují o jedno. Moje mentorka mi maže med kolem pusy, jak to dělá už 5 let, příjem pod 30 000 prakticky nemá, dělá z domova a tolik hodin, kolik může a chce, svoboda, časová nezávislost. Prý ji to umožnilo odejít od tyrana, jinak by musela s ním dám žít a trápit se. Ptala jsem se, jak pracuje ona. A začala, jako vždy všechny, produkty, které pomáhají zdraví. Prý zhubla (to já pri svých 47 kg opravdu nepotřebuju), ale jsou tam i jiné věci, i pro děti a musím se s nimi stotoznit, aktivně je používat, nemusim pochopitelně všechny, ale co mě zaujme, pak tu osobní zkušenost sdílet, jiné ženy si to všimnou a osloví mě dál. Je to divné, člověk přeci hledá práci proto, že peníze nemá s potřebuje a ne proto, aby si kupoval nějaké produkty, které třeba ani nechce, nepotřebuje? Prý stačí pod sebe zaregistrovat další lidi a hned mám má produkty. Jenže lidé na takovy typ spolupráce nestojí fronty..máte někdo zkušenost? Jestli pozitivní a klidně i negativní. A vás názor? Opravdu je to cesta k vybudování nezávislosti, pasivního příjmu? Nebo je to už dávno passe a ti, co něco vydělali, už to i utratili. Už jsem totiž zkusila Amway před 11 lety a bylo to úplně o ničem. Ale vím, že je firma a firma. Jen nevím..

Strana
z2
moni_12
23. črc 2024

A já být tebou, tak to asi zkusím. Chce po tobe živnost? Myslím, že ne...tak aby sis řekla, že si to aspoň zkusila, zkus a uvidíš sama.

autor
23. črc 2024

@moni_12 no, o živnosti se nemluvilo nic. Ale určitě budou chtít, abych si možná koupila startovací sadu, nebo si udělala objednávku, začala používat produkty a měla osobní zkušenost, dala do pořádku své zdraví a zdravé své rodiny a posouvala dál. Jako dobře, nějakou spotřebu mám, to je jasný, ale tak nabídka práce. Člověk proto hledá práci, přivýdělek, aby si vydělal a ne, aby vyhazoval penize za nějaké produkty a nic z toho. Sice apelují, že no tak si nekoupím něco v nějakém obchodě, ale u sebe ve svém obchodě a dám vydělat sama sobě. Jednou jsem byla ve Forever, měsíc před porodem bez nároku na mateřskou, šla jsem rovnou na rodičák a bombardovali zprávy, kdy si konečně udělám objednávku.
V Amway tam to bylo jeste horší.

lennus
11. zář 2024

Hezký den, je škoda, že MLM je pořád ve společnosti vnímán tak negativně. Nerada soudím cokoliv, co neznám jen na základě doslechu. Před třemi lety mě zaujaly výrobky firmy, která funguje na principu MLM. Výrobky jsou čerstvé, takže je nelze mít někde v regálu a prodávají se tudíž tímto stylem - přes prodejce. Sama jsem je nejdříve používala, protože s tím člověk musí souznít. Až posledních pár měsíců se zajímám o ten byznys - v MLM a uvědomila jsem si, že je hodně firem, které takto fungují, jsou úspěšné, mají kvalitní výrobky a jsou na trhu už dlouhou dobu a daří se jim. Vyjmenovala bych minimálně deset takových.

Firma, se kterou spolupracuji, vznikla už před 28 lety a neustále se rozrůstá po světě, což je pro mě i důkaz, že se jim daří. Já sama jsem s výrobky opravdu moc spokojená. Paní, která mě k nim přivedla, vystudovala biochemii, takže podrobně zkoumala složení, takže i díky tomu jim důvěřuji. Nevidím na MLM nic špatného, přijde mi to jako férový byznys a objevila jsem už několik lidí, kteří jsou v tomto typu podnikání úspěšní a daří se jim- Jiří Šedek, Veronika Hronková, Anna Benešová (Podnikavá máma) - tito všichni už se věnují týmu a vzdělávání v MLM, taky jsem měla schůzku s paní z jiné firmy, která je v tom úspěšná, ale uvědomila jsem si, že nechci přecházet jinam, že souzním s touto konkrétní firmou, jejíž výrobky znám a mám vyzkoušeny osobně.
Přece i v klasických firmách funguje nějaká hierarchie - majitel, šéf, vedoucí, nadřízený + zaměstnanci a podle pozice jsou oceňování. Někdo dělá marketing, reklamu, v tomto byznysu si vše člověk dělá sám a je na každém, jak to pojme. A lidi, kteří uspěli, se tomu opravdu věnovali, nic neměli zadarmo, naopak je to někdy vydřené, ale to každá úspěšná firma, která funguje férově.

Začínám se v tom vzdělávat. Sem tam si ode mě někdo něco koupil, ale zatím jsem se do toho pořádně neobula. Každopádně jako matce dvou dětí mi to dává smysl. Zkoušela jsem se od loňského podzimu poohlédnout po práci, protože jsem pořád pracovala jen na dohodu brigádně, ale nebylo to vůbec jednoduché, narážela jsem na dost ALE - pracovní doba, neflexibilita, nutnost být v kanceláři, dlouhé dojíždění, nedostatečné finanční ohodnocení, případně jsem neměla z pohovoru dobrý pocit a taky řeším léto a prázdniny, kdy chci s těmi dětmi více být. Toužím po svobodě a MLM je něco, co mi ji nabízí a je vše více méně na mně. Mimo jiné manžel kamarádky mi řekl, že jsem první, co mu něco takového prodala, protože jsem mu nic nevnucovala. A to je přesně ono, pokud by někdo jel stylem vnucování, asi dlouho nevydrží, je to spíš o vlastním nadšení a zkušenostech. Tak jako známí lidé dělají reklamu na nějaký výrobek, tady fungujete vy. Došlo mi, že jsem komunikativní, nebojím se navazovat nová přátelství, mám spoustu známých, kteří se na mě často obrací s nějakou prosbou na doporučení něčeho či někoho. Ten byznys je fér, pokud vy ho děláte fér, to mi došlo. A přijde mi efektivnější koupit si od kamarádky (jedna se taky věnuje MLM firmě a ty výrobky jsou také velmi kvalitní a vědecky podložené) produkt, které věřím a která s ním má zkušenosti vč lidí, kterým ona ho doporučila, než od prodavačky, která zdaleka nevyzkoušela všechny výrobky v drogerii. Navíc každému vyhovuje něco jiného a dlouhodobější zkoušení mi přijde přesvědčivější. Mě i motivuje to, že v sousedních zemích jsou v tom ženy velmi úspěšné, myslím ohledně výrobků, které používám sama. Je to hodně o vzdělávání se a posouvání se, protože nejde jen o nabízení a prodej, ale o práci v týmu a s týmem, což je pro mě velmi motivující. Ještě musím dodat, že ten úspěch je postupný a ti úspěšní lidé si prošli krizemi. Není to pro každého samozřejmě.

Kdyby sis chtěla vyměnit nějaké zkušenosti, můžeme si napsat. 🙂

luciluc1
Odpověď byla odstraněná
jirinavochova
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2