Jsem stále zaměstnanec?

fafrle
6. únor 2020

Ahoj, jsem teď na RD ale mám to v práci takové divné.. Mám smlouvu na dobu určitou která končí v roce 2017 Ale na konci roku 2016 jsem šla na nemocenskou na které jsem byla cca 8 měsíců a poté jsem z nemocenské přešla na mateřskou a z mateřské na RD.. Do teď se tvářili že zaměstnanec jsem (chodila jsem tam pro papíry) ale teď posledně mně dost ostře vyhodili že tam nemám už dávno co dělat že tam nepracuji a že mi výpověď už dávno poslali poštou což nebyla pravda a pak na to někdo jiný že jsem stále zaměstnanec protože mám "ochranou" lhůtu tři roky 🤷‍♀️🤷‍♀️ vůbec to nějak nechápu, díky za odpovědi

jitka_cv
6. únor 2020

Pokud jsi měla smlouvu na dobu určitou, tak ti uplynula dnem uvedeným ve smlouvě. To ti pak výpověď zaměstnavatel nedává, ale jednoduše ti skončil pracovní poměr.

fafrle
autor
6. únor 2020

@jitka_cv tak proč mi stále vydávají dokumenty o dani na dítě nebo co to přesně je? Je to papír co vyplňuje účetní já podepíšu a přítel to nosí své účetní..

fafrle
autor
6. únor 2020

@fafrle kdybych nebyla jejich zaměstnanec tak by mě přece účetní vypakovala už dávno, ne?

fafrle
autor
6. únor 2020

@fafrle navíc podle mojí pojišťovny mi to do teď platí zaměstnavatel 🤷‍♀️🤷‍♀️ tak já tomu nerozumím, mají v tom bordel

zanda90
6. únor 2020

@fafrle to ano, tak v tom asi sami nemají jasno. Jak už je tu psáno, když je pracovní poměr na dobu určitou, tak končí dnem uvedeným v pracovní smlouvě a výpověď se nedává. Takže zaměstnanec již nejste. U nás v práci je to stejné, pokud někomu skončí během rd pracovní poměr (prac.smlouva na dobu určitou), tak už prostě zaměstnanec není. Mohli si chtít jen dát doporadku papíry za předešlý rok když jste ještě zaměstnanec byla, daňové přiznání se dělá zpětně, víc mě nenapadá.

cikitkapb
6. únor 2020

@zanda90 Jestli jsem to dobře pochopila, tak zaměstnanec u této konkrétní firmy není už od roku 2017. Takže poslední, co s nima mohla řešit, bylo naposled kvůli přepočtu na rodičák. To je asi tak všechno.

orisek56
6. únor 2020

@jitka_cv to sice jo, jenze oni ji musi poslat postou dopis, ve kterem ma oznameni o zaniku pracovniho pomeru, ktery evidentne asi nedostala kdyz to nevi....

orisek56
6. únor 2020

@fafrle jestli jsi mela sml do roka 2017 tak jejich zamestnanec nejsi uz pomale tri roky.

editah222
6. únor 2020

@orisek56 žádné oznámení se neposila. Pracovní poměr uzavřený na dobu určitou končí určeným dnem.

orisek56
6. únor 2020

@editah222 jak kde. Ja ho dostala

kytkata
6. únor 2020

@fafrle Zkus se poptat na OSSZ,zeptat se ,zda tě mají ještě vedenou pod firmou jako zaměstnance . Jestli je ten prac.poměr ukončen nebo běží.

j.a.n.i
6. únor 2020

@orisek56 Nemusi, tato povinost plati pouze pokud neni konec smlouvy na dobu určitou dany datumem, ale nejakou udalosti.

amazonkajanik
6. únor 2020

Pokud to vezmu u sebe, tak smlouvu jsem měla do 31.10. a od 1.11. jsem byla na rizikovém. Po celou dobu nemocenské jsem spadala pod zaměstnavatele, byť jsem si veškeré náležitosti okolo ossz vyrizovala sama(raději). Když skončila PN, odevzdala jsem díl zaměstnavateli,ten předal účetní, ta obeznámila ossz(i když to věděli,ale postup je postup). U vás v tom mají bordel. Opravdu již od roku 2017 nejste zaměstnancem, zdravotní pojištění vám má platit úřad práce a vy jste to měla nahlásit pojišťovně. Ve skutečnosti nejste ani na rodičovské dovolené, ale pobírate pouze RP. Něco jiného by bylo,kdyby byla smlouva na dobu neurčitou, ale vaše místo zaniklo. To by vás museli evidovat po celou dobu,než by vám rodičák skončil