icon

Jsou povinné teambuildingy přínosné nebo nutné zlo?

22. srp 2025

Jak se koukate na povinne teambuildingy nebo treba vanocni vecirky? Chodite/nechodite?
Ja to beru jako nutne zlo, nemam to rada, nepotrebuji se s kolegy vidat i ve volnu.
Vsude to vidim jako benefit, no nevim teda, ale ja to jako benefit neberu 🙂

zuzkasim
22. srp 2025

Však nemusíš. Očividně je to pro tebe velmi citlivé téma, když zakládáš diskuzi anonymně. Věř, že každý je jiný a pokud ti tyhle akce nevyhovují, nemusíš na ně. Asi nejsi týmový hráč. Ve firmách, kde je potřeba spolupracovat chápu, že chtějí mít teambuildingy povinné.

glimmer
22. srp 2025

U nás je teambuilding povinný, protože musíme v práci spolupracovat v týmu. Ale není to zase tak horké, za 10 co tu jsem byl jeden ... takže asi tak 🙂
Jinak vánoční večírky a tak jsou na dobrovolnosti, takže tam nechodím. Nemám tu potřebu.

sigyn
22. srp 2025

U nás ve firmě se spolupracuje úplně v pohodě i bez těhlech blbin. Na večírky nechodíme, protože nám nemá kdo hlídat.

jari110
22. srp 2025

Není to tvá povinnost. Jestli tam jít nechceš, tak tam prostě nechoď. Já jsem měla vždycky skvělý kolektiv, takže u nás to bylo jinak, no. Na teambuildingy jsem se těšila 🙂

betelgeuzz
22. srp 2025

Jezdím na všechny akce firmy,mám to ráda. Nejradši vzpomínám na ty,kdy jsem byla mladá a svobodná. Ale i ted využívám každou příležitost vypadnout z domu.

hanka_12345
22. srp 2025

Jezis ja to nesnasela. V minule praci jsme meli 2 smeny. Nase smena si sedla perfektne, i jsme chpdivali na kafe o volnu atd. Druhou smenu jsme nesnaseli q oni nas. A vedouci nas.furt.nutila nekde trajdat. Chodila jsem tam s takovym odporem. Vzdy kdyz se ptala kdo pujde a.nekdoxrekl ze ne.tak do nas rejpala treba 14 dnu ze musime.

jarla
22. srp 2025

Pokud k tomu máš negativní postoj, tak nechoď. Povinné to není. Jsme velká firma. Já chodím, teambuilding ten je jasný, tam jsou přímí kolegové. Večírek a ostatní akce tam chodím se skupinkou lidí se kterými se máme rádi a přímým kolegům z dálky zamávám 😂 prostě na těchto akcích trávím čas jak chci a s kým chci, naštěstí do toho si nikdo nedovolí kafrat, poslala bych ho do prd@le

jajulin
22. srp 2025

Vidíš, a já bych tak ráda na nějaký teambuilding jela 🙂 . Jenže jsem OSVČ, tak smůla, no. Manžel jezdí několikrát za rok a skoro mu závidím. Dobré jídlo, pití, program, vše placené firmou. Nejsem večírkový typ, ale občas bych si dala říct.

autor
22. srp 2025
@zuzkasim

Však nemusíš. Očividně je to pro tebe velmi citlivé téma, když zakládáš diskuzi anonymně. Věř, že každý je jiný a pokud ti tyhle akce nevyhovují, nemusíš na ně. Asi nejsi týmový hráč. Ve firmách, kde je potřeba spolupracovat chápu, že chtějí mít teambuildingy povinné.

@zuzkasim To jsem, ale v toxickem tymu to moc nejde. Kdybych mela fajn kolegy, mozna by to bylo jine 🙂

dura175
22. srp 2025

Obecně tyto akce nevyhledávám, nemám ráda kolektivní hry a stmelovací aktivity na sílu. Teambuildingy u nás nejsou vyloženě povinné, zatím jsem na pár jela a šlo to přežít. Nebojím se teda odejít v rámci večerní "volné zábavy" brzo, případně si zalézt někam sama v rámci přestávek. Určitě bych nepřistoupila na povinné akce během víkendu. Vánoční večírky vynechávám.

neesii
22. srp 2025

Já tyhle akce nevyhledávám. Svůj volný čas trávím raději s rodinou a ne s lidmi, se kterými jsem byla uměle daná dohromady.

emillyhk
22. srp 2025

Obecně podobné akce nemusím. Zažila jsem pár super vánočních večírků, ale opravdu jich bylo jen pár. Teambuildingové a rozvojové aktivity míváme v rámci konferencí a pod. tak max. 4x ročně. Přetrpím to, vyloženě to nebojkotuju a když už tam jsem, snažím se zapojit. Navíc je to ještě někde, kam musím cestovat cca 3 hod. tam i zpět (což mi bohužel spustí migrénu), musím vyřešit, jak se dítě dostane do školky nebo co s ním, vrátím se pozdě, atd.... Ale pokud můj vlastní tým nefunguje (bohužel momentálně je to můj denní chleba), tak to nějaký teambuilding nespraví. Takže za mě ztráta času, radši bych ho trávila s rodinou. Ale zaměstnavatel na tom trvá 🤷‍♀️