• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Kdy jít v těhotenství k DR pro PN? Pracuju ve fastfoodu

24. července 2014 
Ahoj
je tu někdo kdo pracuje (pracoval) v McDonaldu (nebo v jiném fastfoodu)?
Vím, že je to rizikové prostředí i když jsem slyšela že záleží na každé ženě.
Jde o to že jsem teď zjistila, že jsem těhotná (u doktora jsem ještě nebyla) > kdy mám jití k DR a nechat si napsat neschopenku?
napište prosím vaší zkušenost děkuji
23. črc 2014 v 17:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
@ladyhacek Ahoj, já teda na práci v McDonaldu nic zásadně rizikového nevidím (pokud neuklouzneš a nespadneš do friťáku :slight_smile:))) :slight_smile:. Já jsem ve 20. týdnu a pracuju normálně v nemocnici, což rizikové více méně je, a hodlám tu vydržet min. do mateřské. Doma bych se ukousala nudou. Nepřijde mi správné, že si dnes každá druhá žena nechává psát pro nic za nic neschopenku, když žádné obtíže nemá. Těhotenství není přece nemoc, můžeš se normálně hýbat a pracovat. Přece se nezavřeš na 40 týdnů doma :slight_smile: Takže pokud nemáš žádné potíže a nejsi typ, který baví válet se doma, tak myslím, že do práce v pohodě můžeš.
23. črc 2014 v 17:55  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Ahoj, já mám neschopenku už od první kontroly...trpěla jsem nevolnostmi a tak mi neschopenka také zůstala doposud :slight_smile:....pokud tě to nezatíží finančně, tak bych si ji nechala napsat hned od začátku.
23. črc 2014 v 18:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
@ladyhacek Ahoj, já, jelikož jsem 2x potratila, tak jsem si potřetí už neschopenku nechala napsat hned jak jsem si udělala test. To bylo mezi 5. a 6. týdnem. Dělala jsem u stroje automobilový součástky. Jinak když jsem byla poprvé a podruhé, tak jsem chtěla chodit do práce co nejdéle. Ale už jsem teď nechtěla riskovat, tak jsem šla hned, i když mi to dr. chtěla napsat až bude srdeční akce, ale já si to vydupala :slight_smile: Záleží na doktorovi, jestli to napíše. Dřív jsem dělala v kuchyni v restauraci a prý je to méně rizikové než dělat někde v továrně u stroje.
23. črc 2014 v 18:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
no právě, že mi kolegyně říkali že v těhu by tam nebyly a také vím, že jedna před půl rokem odešla, ale důvody neznám. Prý se ale ani zaměstnavatel nechce brát na sebe riziko uklouzneš, někdo tě praští........ a navíc všechny ty pachy, ten shon... nejsem si jistá - i když je to blbá práce za pár kaček mě to baví- tak uvidím já jen že jsem v těchto fastfoodech nikdy těhotnou pracovat neviděla
23. črc 2014 v 18:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@mrabbit ono je to těžké když lítáš v kuchyni kde se čas od času něco vylije. Stojíš celý den na nohou a je tam kolem 35 stupňů. Práce mě baví, ale riskovaty že příjdu o mimi na které čekám > musím popřemýšlet a vše zvážit. Já jsem nešika a už jsem několikrát uklouzla a spadla.
23. črc 2014 v 18:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ja jsem delala kratky- dlouhý v obchode dvanactky az do 33tt. Takze na nohach cely den, zbozi, obsluha, stres. A v pohode. Unava byla to je jasne, ale nevidela jsem duvod proc byt doma. Ale to je na kazdem na, co se citi. Osobne pokud je tehotenstvi v poradku ( samozrejme pachy z jidla a nevolnosti muzou byt problem, ale to casem vetsinou přejde) tak nevidim duvod proc doma zustavat.
24. črc 2014 v 01:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek