Kdy mi přijde nemocenská? Opava
Ahoj mamky, nemohla jsem primo najit nemocenskou, tak to mam takhle sepsane 😂 no to je jedno, chci se ale zeptat, je tady nektera z vas na nemocenske nebo vite nektera jak to funguje? Pritel je na nemocenske od rijna . Za rijen mu prisla vyplata od zamestnavatele nekdy v polovine mesice, pak nekdy 26.11.mu prisla dalsi od socislky . Nevite jak to prijde ted? Jedna se o Opavu, jestli nektera vite, atme pred tema Vanocema trosku uklidnite. Zatim na ucte nic nema . Jen by me zajimalo proste, jestli uz bude chodit nejak pravidelne nebo jak bude chodit .. dekuji moc ☺
@sarkad2856 no to jo, vzhledem k tomu že jsem ji končila k 17.11.
@j.a.n.i já budu na nemocenské 3 nebo 3,5 měsíce,tak to je fajn. Na mateřskou je asi lepší jít až 6 týdnů před porodem že? Sice už mi ty omezení na jaře polezou na nervy,ale ..nevím no. S dětmi holt budou jen krátké lehké výletky. Snad dostanu maximum vycházek,ať můžu s nimi odpoledne ven.
@zutinka jak psala @j.a.n.i , zvýší se podle počtu odmaroděných dní procentní sazby pro počítání výše dávky. Viz zde: http://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/media/ti...
@andelka Jo, plus mínus jo, bude tedy o pár korun menší, protože je to sice 72%, tak to opticky vypadá víc jak 70% u PPM, ale u nemocenské se v prvním pásmu redukuje DVZ na 90%, což u PPM není, takže správné porovnání je, že dlouhodbá neschopenka bude 65% a PPM 70%, ale i tak jsou ty peníze za 2 týdny neschopenky navíc, protože přesně jak píšeš, o to dýl pak budeš brát PPM po porodu.

@andelka Tak to je super , že aspon dorazila nemocenská ještě letos 😉