icon

Kdy mi přijde nemocenská? Opava

hankaaa90
11. pro 2017

Ahoj mamky, nemohla jsem primo najit nemocenskou, tak to mam takhle sepsane 😂 no to je jedno, chci se ale zeptat, je tady nektera z vas na nemocenske nebo vite nektera jak to funguje? Pritel je na nemocenske od rijna . Za rijen mu prisla vyplata od zamestnavatele nekdy v polovine mesice, pak nekdy 26.11.mu prisla dalsi od socislky . Nevite jak to prijde ted? Jedna se o Opavu, jestli nektera vite, atme pred tema Vanocema trosku uklidnite. Zatim na ucte nic nema . Jen by me zajimalo proste, jestli uz bude chodit nejak pravidelne nebo jak bude chodit .. dekuji moc ☺

Strana
z3
tulikiss
16. pro 2017

@andelka je to tak jak pisete v prvnich 14 kalendarnich dnech plati zamestnavatel jen pracovni dny (mimo ty prvni 3) nebo dny kdy je placeny statni svatek (ten co pripada na dne kdy by byla smena) a socialka pak plati kalendarni dny, proto se "vyplati" marodit delsi dobu, protoze uz pak je to lepe placene nez prvnich 14 dni.

andelka
16. pro 2017

@tulikiss aha, děkuju. Celkem mi vychází nemocenská tuším na 23 dní. Tak aspoň že tak. Naštěstí jsem byla i pojištěna na úraz,to peníze už mám na účtu dávno,ale zkompletovat nemocenskou plus plnění za pracovní úraz,to koukám je na delší lokte. Ale aspoň už tomu víc rozumím.

paulie
18. pro 2017

@andelka Ano, 15. kalendářní den od začátku nemoci 🙂 Ve vašem případě to bylo takto: 26.10.-8.11. jste byla s dávkou u vašeho zaměstnavatele (první tři prac.dny neplacené, dalších sedm prac.dní placených), od 9.11. vaši dávku převzala OSSZ a zaplatí všech 9 kalendářních dní (9.-17.11. vč., pokud jste ten den již nenastoupila do práce).

paulie
18. pro 2017

@hankaaa90 já jsem zvyklá pořád něco vysvětlovat ... i doma 🙂)))))
Nemocenskou dávku té známé trochu nechápu - peníze na výpise má, ale na účtu nikoli? To je nějaké zvláštní ....

andelka
18. pro 2017

@paulie děkuju moc. Do práce jsem šla až 20.11., ale k 17 mi PN ukončili,potřebovala jsem o víkendu už být bez omezení vycházkami.

hankaaa90
autor
18. pro 2017

@paulie nene, ze na vypisu ma, ze ji penizky chodi vzdycky k desatemu a tento mesic ji jeste nedorazly . A ji to uz chodilo pravidelne prave a tento mesic porad nic

paulie
18. pro 2017

@hankaaa90 jo takhle 🙂 V tom případě se mohlo zpozdit dodání lístku na peníze na OSSZ ... Na druhou stranu - je to lístek na peníze, ten se nemusí složitě vypočítávat, tak až na “její” OSSZ dorazí, bude odbaven velmi rychle 😉

zutinka
18. pro 2017

@paulie já třeba do dneska lístek na peníze na OSSZ nemám.A to jsem ho do prace dávala 1.12

sarkad2856
18. pro 2017

@zutinka Tak to je chyba učetní , taky jsem to řešila a na sociálce mi to paní vysvětlila , kde je chyba .

zutinka
18. pro 2017

@sarkad2856 děkuji. Tak to je skvělé

sarkad2856
18. pro 2017

@zutinka nz , s penezma do Vánoc nepočítej ☹
prý na vyplacení mají 7-10 pracovních dní od přijetí lístku na peníze , aspon se snaží to tak prý vyplácet , jinak dle zákona až 30 dní

paulie
18. pro 2017

@zutinka no, to je dost prekerní ... ale pokud můžu mluvit za všechny referentky, co počítají dávky, tak jedeme, co můžeme 🙂 I o Vánocích ... Držím palce, aby penízky brzy došly. Jinak doporučuji postup, co jsem psala na předešlé stránce...

zutinka
18. pro 2017

@sarkad2856 to já s nima nepočítala i tak.Ale překvapuje me ze to tam ještě neni

zutinka
18. pro 2017

@paulie to mi je jasný.jen me překvapuje ze to tam neni

caseopea
20. pro 2017

@hankaaa90 Tak to je šílené, to si pak může dělat co chce a nikdo nic nezmůže, to je fakt smutné ☹, to mě mrzí.

sarkad2856
21. pro 2017

Udělala jsem v práci vítr a 18 nemocenská na učtě .

hankaaa90
autor
21. pro 2017

@caseopea
@sarkad2856
@paulie tak penízky dorazily včera , konečně 🙂 všem moc děkuju 🙂

caseopea
21. pro 2017

@hankaaa90 Tak to je super 🙂, tak šťastné a veselé 🙂

sarkad2856
21. pro 2017

@hankaaa90 Tak to si pospíšili , super . Hezké Vánoce všem 😉

andelka
22. pro 2017

@paulie tak když jsem volala do práce,řekli mi že od 24 má papíry ossz, nemají na vyřízení 30 dní? Přijde něco příští týden nebo bůhví kdy? Je to tím že jsou svátky? Cca od února mě čeká dlouhodobá nemocenská,takže už teď mám osypky kdy jako budou peníze vůbec chodit.

sarkad2856
23. pro 2017

@andelka pokud má papiry OSSZ 24.11. tak ano zkusit zavolat na OSSZ na nemocenské kde je chyba , je možné že muže chybět podpis, datum nebo něco. složenky trvají déle než na učet asi o týden. Příští týden by ještě mohlo po svátcích , oni tam budou. Přitlačit na firmu , lístek na peníze jim nosíme 1. den v měsíci a ten den by měli odeslat , abychom měli peníze do konce měsíce .

paulie
23. pro 2017

@andelka ano, 30 dní id dodání úplných a správných podkladů (kromě St.svátků). Dávky se počítají denně i během Vánoc, v tom prodleva moc nebude. Dost se tlačí na to, aby bylo hotovo co nejdříve. Nejrychlejší postup jsem psala na 1.straně (kopii zaměstnavateli, osobně si lístek na peníze donést na ossz).

andelka
23. pro 2017

@sarkad2856 zkusím mezi svátky zavolat. Na firmu jsem nesla papíry 20.11. a vím že 24.11. to dávali OSSZ,volala jsem tam. Až potom totiž doplatek začne řešit pojišťovna,za pracovní úraz, až to bude mít zpracované ossz. To je radost fakt.

petpokr
23. pro 2017

Ahoj holky, ja jsem taky na nemocenske, minuly mesic prisla 16.11. a tenhle mesic zatim nic. V praci jsem se pala, tam mi kolegyne rikala, ze to na uctarnu odesilala hned jak jsem ji to dala, takze taky cekam a doufam, ze snad dorazi... Myslite, ze je to tem svatkama, ze jeste neprisla?

zutinka
23. pro 2017

Ja porad stale nic

neria55
23. pro 2017

Já teda nemocenskou dostala výjimečně brzy, už 18.12. tak brzy mi nikdy nechodí. Lístek jsem účetní nesla až 4.12. jelikož měla dovolenou. ... Měli jste si včera zavolat na ČSSZ zda tam lístek na peníze vůbec dorazil. Snad vám penízky dorazí co nejdříve.

zutinka
23. pro 2017

Nejak jsem s tim pocitala,ze to nebude tak rychle.

andelka
23. pro 2017

No,já taky. Paragraf mi taky přišel poslední možný den,měsíc a půl od ukončení OCR.

sarkad2856
23. pro 2017

@andelka No taky mám vždy radost , když je posledního a peníze nemám na učtě , ale už obcházím firmu a hned volám na nemocenské , a oni mi i řeknou kdy lístek obdrželi a kdy peníze odeslali .

andelka
29. pro 2017

Tak konečně včera mi to přišlo,jinak bych tam dneska volala. Takže u nás abych z ČSSZ čekala všechno v poslední možný termín, dobré vědět.

Strana
z3