Má pracák právo honit mě po firmách?
prosím, je tu někdo, kdo pracuje nebo má známé na úřadu práce - potřebuji radu? moc děkuji
@magdalenax no tak to já si taky pamatuju stejné podmínky jako popisuješ, ale nemůžu říct jediné slovo na úřady kam chodím. nemám tak špatné zkušenosti jako ty. u nás teda vůbec musím úřady jen chválit, vůbec se mi nechce stěhovat za horším 😅
Tyhle lidi mě opravdu dostávájí. Sedět doma, pobírat dávky a ještě si ve finále stěžovat. Kdo makat chce, práci si najde a ten kdo ji dlouho nenajde tak makat prostě nechce. A my co makáme tak aby jsme na ně dopláceli.
@andy80 na nemocné děti se ale víčka sbírají proto, že jsou špatně nastavené příspěvky, ne proto, že by kvůli dávkam nezbyly peníze. Co se rozpočtu týče, tak drtivou většinu ze všech dávek tvoří důchody. Za druhé není nastavená žádná dávka, která podpoří rodiče nemocných dětí než si vyběhají papíry a další věc jsou pojišťovny, které se někdy chovaji na zblití a ty taky s běžnými dávkami nemají co dělat.
@nase_ema Třeba se i to pípání na kase najde, ale stačí, když ti děti onemocní (u dvou je to klidně i 14 dní v měsíci) a už na tu bridádu nepůjdeš a prostě nic nevyděláš. 😔 Navíc je otázka jestli tě přístě vezmou, když uvidí, že jim můžeš kdykoliv vypadnout a nepřijdít kvůli nemoci dětí.
@martinal08 je mi jasné, že dojíždění něco stojí, ale kolik může stát ranní vstávání? 🙂 jeden rohlík k snídani navíc? 🙂
Mám otázku, kdo poradí? Když se člověk zaregistruje po rodičáku na úřadě práce v polovině měsíce , jak je to s dalším vyplácením peněz? je mi jasné, že poměrnou částí , ale jak to bude ten další měsíc , kdy bude člověk už "celý měsíc na UP, nějak to nechápu a nevím jak přesně to vysvětlit.
@martinka24 Za ten první měsíc dostaneš tu poměrnou část, pak už za celý měsíc.
a ten zbytek toho prvního měsíce dostanu nakonci?

@tulikiss zapomněla jsem ještě napsat specialitu naše úřadu práce, dopoledne si tam lidi sedí pomalu na klíně, protože si všechny pozvou v časovém rozmezí 8 - 11, a ve dvě hodiny tam není ani noha