Má přítel nárok na náhradu mzdy? Doprovod na ultrazvuk
Ahojte holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli má přítel nárok na propustku a náhradu mzdy v práci. Chtěl by mě doprovázet na velký ultrazvuk
a nevíme, jestli si kvůli tomu musí brát dovolenou v práci, či zda má na propustku v tomto případě nárok.
U vyšetření být nemusí, ani bych se teoreticky - byť s obtížemi mohla dopravit sama, ale chtěla bych ho u vyšetření mít.
Díky a hezký den.
@teena86 přítel si propustky nebral, ale to z toho důvodu že byl líný se na to v práci zeptat😀 takže bud z práce odešel dřív a nebo si bral dovcu🙂 propustku si bral až když semnou jel do prahy k dr když už byl maly na světě, aby ho pohlídal😉
Každopádně propustku si vem ,mě zas přijde zbytečný proč by si měl placat dovcu když je jiná možnost🙂 jediný co se stane, že mu ten den/ případně pár hodin co by v práci nebyl nezaplatí.....

@teena86 holky tady co psaly poslední příspěvky mají pravdu s tím, že se nemusíš obhajovat. Myslím, že žádná z nám to nemyslela jako útok na tebe, nebo že dokonce tvůj partner se chce "ulejvat" (tvůj dotaz byl položený pěkně a slušně, ale jsou to reakce i na další příspěvky, jako že by to od zaměstnavatele hezké, s tím sice souhlasím, ale už zkrátka nesouhlasím s tím, že by to měl zaměstnavatel platit - nejvíc by se mi líbila ta možnost nadělání - náhradního volna, vždyť ve většině zaměstnání musí nepřítomného někdo zastupovat, a plýtvat dovolenou je škoda, když bude miminko).
Píšeme jen vlastní zkušenosti (a ta moje je taková, že mě to opravdu nenapadlo, že bych o propustku pro partnera doktorku požádala). Podle mě to možná víc než na zaměstnavateli záleží na lékaři - protože ten přece posuzuje, jestli byl doprovod nutný (jako je to u komplikací - jako třeba zmiňovaný odběr plodovky). Pokud to doktor potvrdí, tak zaměstnavateli stejně nezbývá než to respektovat (i když je fakt, že razítko z gynekologie u muže je trošku nezvyklé).