icon

Mám výčitky, že jdu na mateřskou a moje práce padne na kolegu. Jak se jich zbavit?

adelinda89
19. črc 2018

Ahojky.
Už jsem psala v jedné skupince ohledně mé práce, kde mi za celou dobu nepřidali ani korunu navíc. Moje práce v jiných prodejnách je ohodnocena mimo jiné dle prodeje a provizí. cca 5-10 tis. měsíčně navíc. Ale tady se to neřeší.
Těhotenství mě v práci za celou dobu vůbec neomezilo. Nemají za mě náhradu, tak jsme se dříve bavili, že bych jim chodila občas pomáhat.
V poslední době se mi v práci obzvlášť dařilo, ale na výplatě to zase nebylo znát. Tak jsem se rozhodla, že jim prostě pomáhat nebudu, když si neváží lidí a odvedené práce. Chci si užít poslední týdny mateřské v klidu a bez stresu. Tady se akorát budu stresovat, chodí tajný zákazník apod..

Ale zároveň mám trochu výčitky, že tady bude muset kolega zastávat ke své práci ještě tu mojí.
Ale zase co mi je do toho, když mám ze zákona dovolenou a nic mě nenutí sem docházet.

Já, když bych chtěla, aby můj zaměstnanec ve svým vlastním volnu občas zašel do práce, protože nemám nikoho kdo zastane jeho práci, tak mu přidám aspoň ke konci něco, aby viděl, že si ho vážím a má pro mě cenu.

Nevím jak to jinak popsat a nechci napsat přesnou práci, kterou vykonávám.

Potřebuji od někoho říct "nebuď blbá a vyprdni se na ně" 😂

Strana
z2
letadylkokane
20. črc 2018

@kusanagi87 to jsou taxy jak z Ukrajiny.

kusanagi87
20. črc 2018

@letadylkokane Tady je asi obecne problem s platy se mi zda. Manzel po 6 letech praxe ve velke strojírenské firme sel do o neco mensi a nahle 18000 kc a kdxz byl pak v soukrome, tak take 16000 cisteho 😒 Přitom po nem prijmuli brigadnika a kdyz manžel zjistil, ze ma 25000 cisteho, tak se malem vyvratil!
No ted uz diky bohu pracuje jinde a tam je plat uz normalni. Jeste ja mit pak takovy, tak to bude pohoda.

martaskaaa
20. črc 2018

@adelinda89 Můžu se zeptat, v jakém odvětví pracuješ? Protože to vypadá, že asi v něčem jako já. Zas k MD a RD mužeš mít třeba jen dohodu o pracovní činnosti a i tak by ti ty provize měli dát, když budeš poctivě dělat. Ale nevím, jaké máš vedení, když jsi psala, že jinde to normálně mají a u vás ne :-/

letadylkokane
20. črc 2018

@kusanagi87 mne to prijde proste divne. Republikovy median mezd je 27 tisic, prumer pres 30 tisic. Svagr dela ve Zline, je stredoskolsky stavar a ma tam 30 hrubeho. Jeho zena je vyucena, dela ve fabrice za 25 hrubeho. Vubec nechapu, co to povidas. Vim, ze zo muze znit arogantne, ale nemyslim to tak. Jen mam otevrenou pusu a nevericne kroutim hlavou nad tim, co za firmy v dnesni dobe jeste existuje. Jakou mas vs? Jsi mgr. nebo bc.?

kusanagi87
20. črc 2018

@letadylkokane Take jsem mela jinou vizi, kdyz jsem dokoncila VS. Prave ze Mgr., marketingove komunikace. Kazdy jak budeme mit minimalne tech 25 000 kc, ale pak narazis na arogantni blbce, kt ti davaji sezrat vse od toho, ze jsi zena az po to, ze mas VS a pak to tak dopada :-/ Mela jsem odejit ve zkusebce a jit jinam. Fakt pomalu do fabriky na manualne prace a mela bych podstatne vice...

Jo ja tvuj udiv chapu 😁, vsak manzelovi znami z Ostravska říkali, ze bych mela mit aspon 30 000 kc, ale to mi tady - a uz vubec v te reklamce - nikdo neda. Doufam, ze pak pro me uz nebude mit misto a dostanu odstupné. Jinak dam tak ci tak vypoved.

Tady je treba Synot ze, ale tam je to pry take bida :-/ To same Hame... Pak vim, ze jedine Ceska zbrojovka dava rozumne platy, takze jedine tam za manzelem.

letadylkokane
20. črc 2018

@kusanagi87 presne tak. Tricet je minimum. Tady u nas je za tohle 35 plus. Spis ke ctyriceti, a to jeste u juniora. Tak drzim palce, at najdes neco poradnyho, protoze tohle by byla otrocina.

barchen
20. črc 2018

@kusanagi87 Můžeš dostat i v reklamce ale pak na IČO a jak si to vyjednáš podle toho, jak si schopná. V současnosti je to ale strašný extrém, kdo žije v Praze, absolutně nevěří, že tyto platy např. ve vašem regionu takové jsou a já vím, že jsou. V Praze by s tím nikdo nevyžil ale Praha je teď extrém neskutečný. Pro příklad, slečna z Ukrajiny, co mi chodila uklízet do bytu, to už nechce dělat ani za 300 Kč na hodinu a to nemá moc práce, jelikož sama často uklízím. Jediná moje podmínka je úklid mimo víkendu. Např. u toho Hamé vím, že ty platy (u některých pozic jsou ale nadprůměrné a vyplatí se lidem docházet i z hodně daleka). Synot asi nebude terno, jelikož z jejich oboru to není terno nikde, ani v Praze. Tady se chce zamyslet nad tím, co umíš (reálně se na to podívat), mít trochu tvrdé lokty a prodat to. Z osobní zkušenosti vím, že pokud je schopná žena, tak si to dojedná ale musí být trochu splachovací a tvrdší. A jestli máš titul Mgr. Bc, PhDr nebo žádný, to hraje roli u některých, kde si na tituly potrpí (těmto se osobně vyhýbám, jakmile na to přijde řeč, jak se titul důležitý) ale rozumný nadřízený na titulech nebazíruje. Pro příklad, měla jsem oddělení, kde holky do 30ti let měly stejný plat, jedna pouze SŠ ekonomická, druhá PhDr. Po cca 2 letech a bez praxe v oboru.

pabka
20. črc 2018

@kusanagi87 nerozumím jedné věci - napr u tvého manžela sama píšeš, ze po něm na stejné pozici brigádník dostal o dost více. Takže to asi nebude jen tím, ze jsou tam v te firmě nízké platy obecně. Jde o to, co si kdo vyjedna, případně asi i zaslouží, čímž samozřejmě nechci hodnotit práci tvého manžela, neznám ho, ale jen v obecně nízkých platech to pak byt tedy logicky nemůže...
Mám dojem, ze mám stejnou VŠ jako ty, UTB Zlín a i obor, žijeme tedy v Praze, ale za podobný plat jsem nenastupovala do prace ani před 15 lety tenkrát pouze se SŠ. Pak už se tedy asi není co divit, ze lidé se stěhují za prací sem. Jenže pak samozřejmě vzrůstají i náklady na žití.. je to začarovaný kruh.

babanci
25. črc 2018

Pracuji u jedné firmy 27 let, od jejího vzniku. Ani jeden den v pracovní neschopnosti, stále přeochotná. Před rokem a půl mi nový šéf řekl, že mě vyrazí, pro nadbytečnost. Což je blbost, moje práce je hodně důležitá a nelze nedělat. Ve firmě to zvedlo obrovskou vlnu emocí a naštěstí se mě lidi zastali tak, že jsem to nakonec ustála. Byla to ale velká lekce, kterou jsem asi měla poznat. Jak se mi nezastali ti, u kterých jsem to očekávala a naopak, za mě bojovali ti, kde bych to nečekala. Čtyři měsíce jsem se z toho lízala. Dnes udělám svojí práci dobře, ale ani o čárku víc. Odcházím na minutu přesně a už nejsem takový vůl ochotný. Takže... vykašli se jim na to. 😀 Dneska nemůžeš nikde čekat vděk.

mourovatakocka
25. črc 2018

Nebuď blbá a vyprdni se na ně 😁práce bude, prcek je prcek TEĎ. Běž pomáhat ne tehdy, až tě tam požene soucit s kolegou, ale chuť dělat zase něco jiného, než kmitat kolem miminka 🙂

Strana
z2