Touha po dítěti - nudné manželství - flirt s kolegou

michnovka
16. bře 2017

Manžel rád hraje počítačové hry.Me to nebaví,mám spoustu svych koníčku a náročnou práci.Jsme spolu dlouho a já už bych chtěla rodinu.On by taky chtěl,ale že by se nák snažil,to se říct nedá.Je sám dítětem.Toužim po někom,s kým se můžu normálně bavit a ne,v jakým je levelu a kolik dal killů.
Začal mě přitahovat kolega v práci.Ma zajímavé zájmy,názory jako já,je inteligentni,dobrosrdečný a navíc sexy.Chvili to mezi námi jiskřilo.Po strašně dlouhé době jsem zase zažila takove to chveni...Každopádně když kolega zjistil,že jsem vdaná,zájem ochladl.Uz se se mnou ani nebaví.Pro mě to byl šok jak pro pubertacku. Mrzí mě to,že nemohu mít přítele,se kterým si rozumím.
Jsem ze všeho zmatená.Mit nebo nemít rodinu když vím,že si s manželem nerozumím a navíc se začínám zajímat i o jiné muze.Kam to povede,když bychom založili rodinu bez oboustranne lásky?
Byla některá z vás v podobné situaci?Co jste zvolily-rodinu nebo své štěstí?

puresin
16. bře 2017

@michnovka Tady se prece rodina a Tvoje stesti nevylucuji, naopak. Pokud byste s manzelem nebyli svoji, uz bys s nim nejspis nebyla. Mate vyhodu, ze ve vasem manzelstvi nejsou deti, da se pak vse resit svobodneji. Poradne si promluvte, nastin mu svoje pocity (kolegu bych vynechala), a pokud se nezmeni, opust ho a miminko si porid s nekym, kdo o to (a o Tebe) bude opravdu stat.

michnovka
autor
16. bře 2017

Už jsem to s ním probírala,ale je na úplně jiné vlně.Prostě věci neřeší,stačí mu,že má práci,kde bydlet,má ženu,co uvaří a svoje PlayStation.Někdy si připadám jak jeho matka nebo sestra.Vzala jsem si ho,pac jsme spolu byli dlouho a jsme přátelé.Laska tam byla možná na začátku,ale to je davno. Asi nedokážu udělat radikální rozhodnutí,ale chci věcí posunout dál.S ním je to ale tak těžké...Už mě to vyčerpává.
Naopak,ta jiskra s kolegou bylo něco tak úžasného,jako bych začala žít znova.V manželství jsem naopak utlumena a ne sama sebou.Proste nevím,co dál.Zda to vyřeší děti...Ale chtěla bych je z lásky,ne kvůli krizi v manželství.

mia_von_prag
16. bře 2017

Sama si si odpovedala, skús po sebe ešte raz prečítať 🙂
Deti to nevyriešia...

puresin
16. bře 2017

@michnovka Deti nevyresi nic, dal budete dva odcizeni lide v jedne domacnosti, jen s ditetem. Nedelej vam to. Jeste bych nehazela flintu do zita, zkuste treba jet na prodlouzeny vikend, trosku pomoct romantice, treba se to zlepsi. Ale jestli ne, mej se dost rada na to, abys zacala znovu s nekym jinym.

kaja2016
16. bře 2017

@michnovka podle toho co píšeš mi přijde, že kolega je asi fakt dobréj chlap, když si drží odstup od vdané ženy...To se moc často nevidí... A kolik je ti? Já v takové situaci nebyla, a taky nevím co přesně cítíš k manželovi, tak si netroufam jinak radit...

annasmyckova
16. bře 2017

@michnovka píšeš, že je manžel sám dítětem...na dítě bys pravděpodobně byla sama a problémy by se jen zhoršily, pokud teda není snaha i na straně manžela... na druhou stranu, chlapi většinou ani netuší, že manželky mají nějakou krizi...pořádně si promluvte, zkuste poradnu, cokoliv a když by nic nepomohlo, tak odejít..

michnovka
autor
16. bře 2017

@kaja2016 no uz 31 mi je...😊

kaja2016
16. bře 2017

@michnovka hele mě bylo 33, když jsem si dala inzerát, že hledám vážný vztah🙂

pastikaa
16. bře 2017

Asi bych jen zmínila, že jiskra v každém vztahu vyprchá a pak zbyde taková ta láska přátelská a případně jeste hur, zjistíte, jaký ten člověkdoopravdy je. Ale manžel se teda nechová zrovna jako budoucí otec a dobrý manžel - trošku jak spolubydlící..tohle by mě také nebavilo.

madulinka
16. bře 2017

Ahoj, já z takového manželství před půl rokem odešla,.. U nás to bylo následovně: požádal mě o ruku po devíti letech vztahu (a to ještě na popud toho, že jsem se odstěhovala ze společného bydlení, protože jsem v našem vztahu neviděla budoucnost; chtěla jsem začít sama s někým, komu nebude jedno, co si přeju..) Pak jsem se nechala překecat a za tři měsíce jsme se vzali.. Na dceru jsem čekala další dva roky - ne, že by to nešlo, ale muž se na to necítil. Jakmile teda řekl, že je připraven, zadařilo se snad napoprvé. Na mateřské to bylo fajn, ovšem zpětně to vidím takto - já puťka domácí - manžel jezdil všude možně - jeho večerní posezení s přáteli, hry na PC, diskotéky, de facto život svobodného chlapa.., protože on byl ten, který živí rodinu, a já ta, která se stará o dítě, které jsem tak moc chtěla.. Skřípat to začalo před mým nástupem zpátky do práce, z malicherností se stávaly problémy větší a větší,.. Další dítě rezolutně zamítl.. Pak už to šlo k ledu.. Teď se rozvádíme.. Říkám si, že jsem se tenkrát neměla nechat překecat, ale já ho tak milovala. Udělala bych pro něj cokoliv, to samé jsem čekala od něj, ale spletla jsem se. Jsem ráda, že mám alespoň svoji holčičku,.. Teď se rozvádíme a já smutním, jak to bude dál. Je mi pětatřicet (letos 36!) a říkám si, že nejlepší (plodný) léta života jsem dala jemu, kterej o to ani vlastně nestál.. Kdybych se měla rozhodnout znovu, dělám vše proto, abych byla šťastná, a neohlížela se na toho druhého, protože ten ti pak může bodnout nůž do zad.. ☹

advarp
16. bře 2017

@michnovka môj chlap sa rád hrával PC hry a chodieval s kolegami stále po nejakých "akciách" a výletoch ... Zabralo na neho, keď som mu povedala, že nemôžeme mať dieťa, pretože s deťmi je veľa práce a ja chcem, aby moje dieťa malo normálneho otca, ktorý sa mu vo voľných chvíľach venuje a ktorý mi bude s dieťaťom aj pomáhať. Pozrel sa, koľko neskutočných hodín sa hral, spravil si súpis vypitých pív na akciách v poslednej dobe a videl, že nekecám, keď mu to neustále vyčítam... Dieťa samozrejme chcel, tak odinštaloval hry, akcie minimalizoval a šli sme do rodiny. Takže ak sa chce, tak sa dá 🙂 Ono na jednej strane je dobre, že ste kamaráti, to je v dlhodobom vzťahu veľmi dôležité, áno, kolega je možno podľa tvojich predstáv, ale môže sa stať, že je to len v tvojej hlave (zamilovanosť) a že by ste vôbec neboli kompatibilní. Takže by som to nijak neuponáhľala, radšej by som zapracovala na vzťahu s manželom a uvidíš. Prinajhoršom budeš vedieť, že si pre to spravila všetko.

michnovka
autor
16. bře 2017

@madulinka teda to je silný příběh...uplně mi běží mráz po zadech.Moc držím palce,ať tě čeká už jen samé štěstí a láska.To nejlepší prijde,moc Ti to přeji!

madulinka
16. bře 2017

@michnovka jééé, děkuju moc! Přeju, ať jsi šťastná 👍

lucieandrlova
17. bře 2017

@michnovka Něco podobného zažila kamarádka... že je manžel nevyzrálý jedinec se plně projevilo až po svatbě... vrchol všeho bylo, když ji v zimě poslal štípat dříví a uhrnout sníh, aby mohli v baráku zatopit. On nemohl, protože mu běžel v TV seriál... tak se na něho vykašlala, rozvedla a teď už je šťastná s novým manželem a mají krásného chlapečka...

msimankova
17. bře 2017

@michnovka mela jsem vztah, kdy starsi partner mel svoje PC hry, behani, fotbal, jako nahradniho chlapa jsem vicemene mela kamarada gaye. Byli jsme domluveni, ze deti ne - po letech jsem zmenila nazor, on se mi smal a rikal, ze mne to prejde. Lecila jsem si svou touhu ledascim, i pejskem, ale nestacilo to 🙂. Pak mi jednoho dne napsal znamy z ciziny, se kterym jsme po sobe koukali a psali si uz dlouho, ze je ve meste a jestli se za nim nechci stavit v hotelu. Tak jsem sla a pak mi odchod od pritele trval dva mesice. Doslo mi, ze ve 32 nemuzu mit sex 1x za 3 mesice a sto dalsich veci. 6 mesicu od rozchodu jsem otehotnela, kdyz jsem potkala nekoho uplne noveho, kdo chtel rodnu hned. Kolegovi se nediv, pokud neni gay, nemuzes od nej ocekavat, ze bude tvoje kamaradka - kazdopadne tam take trochu vidim, ze si odpovidas sama 🙂 Dite vztah nezachrani, jen pribyde novy clen vztahu a pak se teprv vidi... Takze za mne zmena, jsem za jiskru, ktera byla posledni kapkou k ukonceni nefungujiciho vztahu, vdecna 🙂

elvira
17. bře 2017

V zaměstnání bych si nezačínala žádný vztah... Prostě "co je v domě, není pro mě"... A momentálně bych nezačínala nic nového, dokud nekousneš do toho kyselého jablka a nezačneš řešit manželství.
Předpokládám, že jsi nevyhovující situaci už přímo s manželem řešila, takže nějaké rozhovory a poradny ani neradím, ale rozhodně bych si s takovým člověkem nepořizovala dítě. Takže bych si zajistila bydlení, stěhování, rozvod a dál se ukáže. Ono je ti 31, ale pokud máš to dítě stihnout do 40, tak začni jednat už teď.

luciilui
17. bře 2017

Hele ja ti nevim, v nekterych situacich je lepsi poslouchat rozum nez tak uplne city a emoce. Jo mozna se ted do me kdokoli obuje ale uvedu priklad... v praci jsem poznala charismatického chlapa, ktery mi tak trochu ucaroval, meli jsme spolecne konicky takze jsme se sem tam potkali ve fitku, kde mi ochotne radil atd. Zval me pak na spolecne behani a dalsi sportovni akce...proste mi dal tak trochu brouka do hlavy, jednou se mi o nem i zdal eroticky sen. Doma jsme meli trochu obdobi dusna, problemy s rekonstrukcí a tak nejak divne...pri prvnim pozvani nekam na to běhání se mi v hlave rozblikala kontrolka a jsem za to neskutecne rada. Ukazal se jako pekny krivak, ktery vi jak pusobi na zenske a umel toho patricne vyuzit, tzv.předupník. Kvuli takoveho kretena jsem, sice jen na sekundu, zvazovala změnu?? S chlapem jsme krizi zase zazehnali, vycistili vzduch a zase je vse, jak ma byt. Ja vim ze u vas je ta atmosfera asi o dost jina, ale někteří chlapi si neuvedomi ze delaji neco spatne dokud se jim to fakt nerekne v klidu, jasne a polopate. Klidne mu i uznej, ze chapes ze ma rad to a to, ze chce mit svuj klid, ze bys taky na jeho miste delala to a to ale ze proste aby fungoval vztah je treba to a to. Kazdopadne stastnou ruku pri jakemkoli rozhodnutí. Nicmene pocitej s tim ze s kazdym chlapem ti prvotní motylci a chveni vice mene odleti a polevi.

michnovka
autor
17. bře 2017

@luciilui nemůžu si pomoct, ale lítám v tom až po uši. A pokud jde o ty erotické sny, u mě to tím začalo. Do té doby jsem kolegu moc nevnímala, ale jak se mi zdál ten sen, nemohla jsem to ignorovat a začala se o něj víc zajímat. Zjistila jsem, že i on o mě, ale pak se k němu doneslo, že jsem vdaná a od té doby předstírá nezájem. Má pravdu, proč by měl jít do takového vztahu. Je to na pytel, pač si rozumíme duševně i se přitahujeme fyzicky. Je to tak ideální, až je to vlastně neskutečné.
Nejhorší je, že chce vztah nebo nic (ani mě nechce jen do postele).Chová se ke mně, jakoby chtěl být můj ochránce. Z toho jsem vedle, pač u nás doma to funguje spíš, že já jsem ta, co se o toho druhého stará...
Nyní zvažuju nabídku na jinou práci, to by také mohlo situaci vyřešit. A můj manžel začal být poslední dobou nějaký pozornější. Ale i když se budu snažit zachránit manželství, vždycky tu bude šance, že můžu spadnout do nevěry, pač s manželem nenacházím souznění (mentální ani fyzické), co potřebuji. Fakt nevim, jestli rodinu založit nebo ne.

luciilui
17. bře 2017

@michnovka No je to slozite,..nejhorsi je, ze porovnavas sveho manzela komplet celeho (i s dobrymi vlastnostmi i se spatnymi, ikdyz ma naladu ikdyz ji nema, ikdy je pozorny ikdyz neni) a noveho nabijece vidis zatim jen v tom pozitivnim-to strasne moc zkresluje no :/

michnovka
autor
17. bře 2017

@luciilui jj,to máš recht,na tom něco je...😉

medulinek
18. bře 2017

byla jsem v tve situaci,sice to nebyl manzel,ale byli jsme spolu 10 let a jsem rada,ze se nam tenkrat mimco nepovedlo a pockala jsem si az ted na manzela.Jsme dost mlade na to uvazat se k nekomu s kym si uz ted nemame co rict

clear301
18. bře 2017

Hlavně to neřešit dítětem!!! Dítě má vzniknout z lásky a ne z pokusu zlepšit ne příliš fungující vztah! Ta šance na to, že se to povede, je minimální! A pak to nejvíce odnese to dítě....

michnovka
autor
28. bře 2017

tak se situace trochu změnila...určitě mi poradíte, co si mám o tom všem myslet, pač já už jsem asi zaujatá a zkrátka nevím, co se děje. Na kolegu samozřejmě pořád myslím. Našla jsem svoji spřízněnou duši, je prima ve všech ohledech a strašně mi chybí.
Ale stalo se to, co si jako ženská neumím vysvětlit. Z jeho pohledu, úsměvu, gestiky tuším, že se mu líbím. A není to jen flirt, obávám se (a zároveň mě to těší), že si možná přeje/přál, abych byla jeho partnerkou (není zadaný, řekl mi to). Dnes mi dokonce udělal kompliment. Řekl to přímo, ale styděl se a zmizel. A to už jsme skoro u jádra věci. Přijde mi, že se snaží omezit příležitosti, aby mě viděl nebo se mnou mluvil, že ho to nějakým způsobem znervozuje a odvádí od práce. Otázkou je, zda proto, že mu prostě vadím, nebo je to naopak? Nevyvíjela jsem žádou akci, nepíšu mu, neprovokuju. Dřív jsme se často vídali v kuchyňce, teď tam nechodí a dnes, když na mě najednou narazil, tak po chvilce ticha rovnou vyslovil kompliment. A pak zas odešel. No co to je? Proč se mnou nemluví jako dřív? vždycky jsme si měli spoustu co říct. Jsem mu lhostejná nebo ne?😕

caverina
29. bře 2017

@michnovka ahoj,promiň že to napíšu takhle,ale ty by jsi měla především řešit své manželství a ne to jestli se kolegovi libis nebo ne...trochu mi to připomíná zakladku. .libim se mu nebo ne..vyres jedno a pak se poustej do druhého jinak si dost zkomlikujes život...

michnovka
autor
29. bře 2017

@caverina vztah s manželem mám vyřešený,probrali jsme to a ok.Teď potřebuju vyřešit vztah na pracovišti,pac ta nejistota mi zaměstnává hlavu a odráží se to na výkonech.jen mě zajímá názor nezávislého člověka,jak si vyložit chování kolegy,které jsem popsala.zda mě nenávidí nebo proč se mi vyhýbá,když si rozumime...

vineta
29. bře 2017

@michnovka To ti tady asi nevyřešíme.. může to znamenat cokoliv, z nějakých převyprávěných situací ti nikdo závěr miluje tě/jsi mi fuk nevyvodí. Protože sama to líčíš už tak, jak to vnímat chceš.
Soustřeď se na manželství, tj. záchrana nebo konec, vyřeš si to a pak teprve ev. řeš tyhle bravíčkový věci, kdo na tebe mrknul nad nádobím.. nemyslím to zle, chápu, že to s tebou prostě cloumá, ale to, jestli po tobě jede a stydí se nebo ne ti nikdo nevyvěští, navíc pokud je on ten typ, co (tvý) manželství respektuje, asi ho nebude dvakrát brát, že ty nikoliv.

michnovka
autor
29. bře 2017

🙂 dík.manzelstvi mám vyřešené,zustaneme spolu.manzel o kolegovi ví.😉

vineta
29. bře 2017

@michnovka OK. Držím pěsti. Není to jednoduchý ustát, je fajn srovnat si priority.

kulistice
29. bře 2017

@michnovka Řekla bych, že kolega se ti snaží vyhýbat, protože ví, že si vdaná...zkusila bych si s ním promluvit na rovinu a vyřešit to, ať máte mezi sebou jasno a neodvádí vás to od práce..vztahy na pracovišti nedělají dobrotu....já se na pracovišti zakoukala taky do kolegy, kvůli němu jsem odešla od přítele s kterým mi to fakt dlouho neklapalo...s kolegou jsme začali bydlet, ale zjistili jsme, že jsme každý jiný a šli od sebe...dopadlo to tak, že jsem z práce nakonec raději odešla a dneska jsem spokojená (pomohlo mi to posunout se dál)...kamarádka se takhle zakoukala do kolegy ve stejné práci, kvůli němu se rozvedla a dneska spolu jsou 🙂 pokud chceš manželství zachránit, tak si s kolegou promluv, ale počítej s tím, že už kamarádi pravděpodobně nebudete....

eliska_mot
29. bře 2017

@michnovka Své štěstí a nakonec přišla rodina. Doporučuji. Život nabral úplně jiný rozměr, po letech jsem měla pocit,že žiju. ❤