Máte někdo dětskou hernu s kavárnou?

20. lis 2023

Ahoj maminky, diskuse jsem našla starší, ptám se spíše aktuálně. Pracuji 17 let v gastronomii. Manžel rozjel své podnikání ve svém oboru a nedávno mi hodil brouka do hlavy, že by bylo také fajn, kdybych časem rozjela něco svého, že mě na starší kolena už bude štvát, že mě zkrátka někdo "buzeruje" a že by bylo fajn, postavit se na vlastní nohy. Svou hospodu, restauraci nechci. Ale co by mi přišlo fajn, tak mít kavárničku s dětskou hernou. U nás ve městě je dětský koutek jeden v restauraci a dvě malé herničky. Z toho ještě jedna velká, ale ta již dlouhá léta moc nejspíš nefrčí, jelikož se neudržuje, hračky jsou rozbité a nabízí se samé smažené jídlo. Můj plán by byl dělat si občerstvení svoje, když už hranolky, tak v horkovzdušné fritéze. Změření i na zdravější stravu. V okolí žádnou takovou hernu s občerstvením nemáme, tak se chci zeptat, zda nemáte náhodou vy, popřípadě, jestli jste nakonec do otevření kavárny sami nešli. U nás se drží i ty dvě malé herny, tak zda to stále frčí mezi maminkami. Já už mám dítě školní, když už jdeme do herny, tak do nějaké pořádné typu Malajsie atd.

fire85
20. lis 2023

V dnešní době určitě ne

me_druhe_ja
20. lis 2023

Já v ČR nežiju, ale třeba tady nic takovýho neexistuje. Nebo naprosto minimálně a výjimečně jen ve velkých městech. Holt ženský mazou do práce 3-6 měsíců po porodu, takže tohle se tu moc nevyužije.
Osobně mi to děsně chybí. Jak jsem v ČR, strašně ráda chodím do všech možných herniček. Navíc mám dvě malé děti a sama s nima můžu právě jen do těch menších. A co mám kamarádky s malýma dětma (0-5 let) tak všechny herničky a kavárny s herničkou oceňuji, všechny je navštěvují a jsou rády za nové. 🙂

katule1990
20. lis 2023

Nedavno jsem na toto tema cetla prispevek ve skupine zamerene na podnikatele. Posilam jednu z odpovedi, ktera je velmi vystizna.

autor
20. lis 2023

Jee holky, tak moc děkuji za zkušenosti. Budu muset vymyslet něco jiného, popřípadě za pár let mi nezbyde nic jiného, než změnit obor.

veronicka89
20. lis 2023

Mě přijde zajímavá herna v místnosti se silnou párou 🙂

Děti tam chodí nemocné a tím se léčí 🙂 platí se tam vstup ( možná třeba půjde i přes zdravotní pojištovnu...

petulkadodo
21. lis 2023

U nás nedávno otevřeli herničku s kavárnou. Je to zaměřené spíš na menší děti, balónky, duplo, hračky, a paní tam má pořád plno, když prší, má plnou kapacitu. V kavárně má dobrou kávu, domácí koláče a různé zdravé chlebíčky. O víkendech nabízí pronájem herničky na narozeninové oslavy a myslím, že jí to funguje. Je to tedy v Praze na sídlišti.

blankaskubickem
21. lis 2023

Ahoj, jak už psaly maminky výše - je to dvojsečné... U nás v Kolíně jedna taková kavárna - restaurace byla. "Matky" strašně volaly po tom, že není kam s dětmi jít, že tu není žádná restaurace s dětským koutkem, že všude to je, jen v Kolíně nic 🙂 Nu, a pan provozovatel po celkem krátkém čase zavřel, znechucený, ne ani tak z toho, že neuspěl, ale z chování návštěvníků. Maminky seděly, povídaly si, děti nechaly lézt všude možně, i za bar, házet hračkami, atd... Na ohrazeném prostoru s kobercem byl nápis, že Zákaz vstupu s jídlem - ignorace, děti si tam vesele drobily rohlíky, piškoty, kydaly přesnídávky, do toho koberce se to pěkně zašlapalo, neustálé čištění, údržba... O tom, že si maminky nosily svoje pití a jídlo pro děti, často i PETku s pitím pro sebe, ani nemluvě... No, nechci zakladatelku odradit, všude to stejné není, možná to prostě chce hned zkraje nastavil pravidla a vyžadovat je. Taky by se mi něco takového líbilo, ale jak už tu někdo psal, pokud by člověk vrazil peníze do vybavení - skluzavka, houpačka, atd., chce to opravdu platit vstupné, byť jen třeba 50,- Kč, ale něco určitě.... Držím palce.

smudlinky
21. lis 2023

Maminka dceřiny spolužačky měla několik let dětskou kavárnu s celkem velkým placeným hracím koutkem. Co vím, zavřela ne kvůli covidu, ale znechucená chováním rodičů. I v nedaleké kavárně dětský koutek relativně brzy zrušili, protože děti nekordinovaně běhaly po restauraci, hlučely a zavazeli personálu.

dandaa
21. lis 2023

Moje známá dětskou hernu má a frčí ji dobře, ale měla vysokou počáteční investici cca 1,5mil . Má dobré místo a věnuje se tomu hodně, pracuje tam ona a nějaká její příbuzná. Klidně ti do zprávy pošlu kde ji má.

ondul
21. lis 2023

U nas je jedna skvela hernicka, ma skvely.koncept, kvalitni obcerstveni, neni velka, vstup zpoplatnen a je treba se rezervovat. A to hodne dopredu, protoze je tak popularni a nacpana, ze kdyz sem chtela tuhle rezervovat, tak maji do konce roku vetsinu dnu plno. Takze tam o lidi a prachy nouze nebude. Jde o koncept, o provedeni, ne o hernu s kavarnou jako takovou.

andelka
21. lis 2023

U nás v Ostravě je super hodně oblíbená herna. Opica - dětská herna s kavárnou. Měli vnitřní prostory i venkovní hřiště. Teď se přestěhovali do většího. Bez hřiště,ale s velkou terasou. Dřív tam bývala restaurace. Mají tam kavárnu, hernu, mini sekáč ( resp swap), dělají tam workshopy, příměstské tábory, chodí jim tam pedikerka, kadeřnice, dělají přednášky, mají i placené hlídání ( i večer, aby si rodiče mohli zajít na večeři nebo do kina).. frčí to.

veronicka89
21. lis 2023

@ondul jee posles web to me zajima jak to vypada?;)

veronicka89
21. lis 2023

@andelka
@andelka jestli je to to v porube tak tam bych nesla 😀 tam je vic bordel nez doma...a neni mi to vubec sympaticke...

autor
21. lis 2023

Tak to už jsou většinou projekty za několik milionů. Navíc placené hlídání je fajnové, ale to bych musela mít pedagogické vzdělání. Každopádně děkuji moc za veškeré zkušenosti. To s tím ničením mě také pak napadlo. A je pravda, že maminky se chovají často hrozně. No musím to vše promyslet.

andelka
21. lis 2023

@veronicka89 bylo to v Porubě, byli jsme tam 2x. Ale teď se přestěhovali na Havlíčkovo náměstí.

veronicka89
21. lis 2023

Hlavni Problem jsou vydelky ;) podle me to ostatni okrajove ...

Kdyz se poridi vse kvalitni neni nic ani po 7 letech rozbite ...