Mateřská, poté rodičovská. Co všechno musím zařídit?

neu.sona
14. lis 2009

Ahoj holky, chci se zeptat, teď mi končí mateřská a má přejít na rodičovskou. Ale moc nevím, jak to teď vyběhat. Slyšela jsem, že musím na sociálku tam, kde mi vypláceli mateřskou, tam že mi dají razítko a po tom v místě svýho bydliště se zaregistruju na rodičovskou.
Já mám totiž práci úplně někde jinde, než bydlím :(
Neporadíte mi prosím někdo?

pavcik
14. lis 2009

mě vyplácela mateřskou PSSZ,tak jsem šla pak s dostatečným předstihem na sociálku. Tam mi dali papíry na vyplnění a taky papír kterej pošleš tomu kdo ti vyplácel tu mateřskou aby ti napsali tvůj denní vyměřovací základ aby zjistili asi jestli máš narok třeba na ty dva roky nebo ty 4,fak nevim proč to je,to si jen já myslim. No a pak i v těch papírech vyčte od kdy budeš mít ten rodičkák.Ty si v těch papírech zvolíš na jak dlouho chceš být doma. Já vše posílala poštou.A pak mi jen přišlo že od tehdy budu mít tolik a tolik. Tam kam nemůžeš to prostě vyřid doporučeným dopisem.
Nevim jestli jsem to popsala srozumitelně. Není to tak složitý jak to vypadá,taky jsem se toho bála. 🙂

neu.sona
autor
15. lis 2009

Takže vlastně všechno, co potřebuju je vyplnit ten jeden papír a poslat ho na tu sociálku, kde mi vypláceli mateřškou?

pavcik
16. lis 2009

jj,tam ti vypíšou od kdy do kdy si to brala a jaký denní vyměřovací základ si měla. To je lepší když si necháš tenhle papír poslat na svou adresu,protože jinak do jde přes ty podatelny a zbytečně to trvá a takhle to dorazí rychle tobě a už záleží jen na tobě jak rychle si to vyběháš.