Moje živnost 2015 a na úvod pozor na podvodné firmy

verinikki
8. říj 2015

Ahoj, jsem na rodičovské a rozhodla jsem se podnikat. Zřízení živnosti OSVČ bylo přes mé počáteční obavy nakonec velice jednoduché - pouze zajdete na živnostenský úřad s OP a 1000 Kč. U paní v kanceláři nadiktujete své iniciály, vyberete si obor živnosti (seznamy k dispozici na netu), nahlásíte, že chcete aby obeslali i finančák, sociálku a Vaší pojišťovnu. No a pak už jen čekáte na úřadem doporučeně zaslaný Výpis z živnostenského rejstříku.
A TED POZOR! Ve stejném dni přišlo ještě běžné psaní se složenkou na úhradu 1785 Kč za zápis do Rejstříku obchodu a živnosti od společnosti Informatic sro. Přišlo mi to podezřelé a na netu jsem si vyhledala, že se samozřejmě jedná o to, vyždímat neznalého nově vzniklého živnostníka - z mého pohledu tedy nechutná podvodná machinace, HNUS VELEBNOSTI!!!
Takže pozor na takové.
Setkali jste se za dobu svého podnikání s nějakou podobnou levárnou? Díky Verča

lpamela
8. říj 2015

K nám do firmy přišla jakási dobírka cca za 1500. Tu jsme zaplatili a nakonec jsme zjistili, že si nikdo nic takového neobjednal. Uvnitř bylo jakési vypálené cd. Prostě podfuk. Týž den jsem šla hned nahlásit na policii. Prostě podvody jsou na každém rohu. 😕

verinikki
autor
9. říj 2015

No nejhorší je fakt, že se s tím moc nedá dělat. Vždy mají někde něco napsáno drobnými písmenky a ve výsledku to není protiprávní. Jedinou obranou je prostě nic, o čem nevím nepřebírat. Ve firmě to ale samozřejmě nejde a na to ti podvraťáci hřeší.