Může být rodičovský příspěvek psaný na přítele?
Ahoj.. chci se optat, chteji mi dat RD automaticky na 4 roky coz nechceme, s pritelem nejsme svoji a ma otazka zni zda muze byt RD psany na nej abychom si mohli urcit delku ale doma s dítětem budu ja? A kde se mam evidovat na uradu prace? Kdo za me bude platit zdrav a soc pojisteni? Prosim o radu jak to funguje v techto pripadech od vas ktere mate stejnou zkušenost. Dekuji
@prelude no tak to nemáš lehké. protože pokud máš nastoupit přímo na pracák, tak pokud jim bez vysvětlení nastoupit odmítneš, tak tě také mohou vyškrtnout z evidence. takže v tomto případě bych na pohovor šla a kápla bych božskou. pokud tě nevezmou, že jsi těhotná, je to jejich rozhodnutí a v evidenci tě nechají. třeba budeš mít štěstí a vezmou tě i tak a tím pádem nastoupíš s čistým svědomím. pokud tě nevezmou, tak máš ještě tu administrativu v zásobě 😉
@blahova_andrea Tak fajn, děkuju moc 🙂 takže jako těhotnou mě vyřadit bez důvodu nemůžou? Z toho mám také strach... Vím, že už se to tu myslím někde řešilo. Kdybych řekla, že stejně práci hledám...
@blahova_andrea Navíc jsem teprve v 5 tt tak kdo ví, co ještě bude :(
@prelude tak ještě jsem neslyšela, aby otěhotnění bylo důvod pro vyřazení z evidence úp 😉 buď ti dají tedy práci oni a nebo ti klapne ta druhá. na horší co by kdyby nemysli, vím, že 5tt je brzy, ale nic špatného si nepřipouštěj 😉

@blahova_andrea Moc děkuju 🙂 no právě, že bych nastoupila na ten samý ÚP, kde jsem teď vedená, ale za přepážku... A je to hned na neurčito, tak je mi dost blbé tam nastoupit a za měsíc jim to oznámit... Ještě tam dělá i moje známá, takže by to nedopadlo asi dobře... Mám možnost i druhé práce, jedná se o administrativu a mohla bych to dělat i doma, tak to vidím na to druhé místo. Sice o dost méně peněz, ale zase by to nebyl takový problém...
Ještě dotázek, mám jít na pohovor na ten pracák příští týden, ale je to jen formalita, mám to jisté. Takže asi rovnou teď dát vědět, že to neklapne co? Aby našli někoho jiného. Omlouvám se, že otravuji s takovými dotazy, ale nevím s kým jiným bych se teď poradila... :(