icon

Může manžel uplatnit paušál při podnikání po zaměstnání?

soptinda
27. led 2026

Dobrý den.
Mohla bych se zeptat,
Manžel v lednu ukončil pracovní poměr a založil si živnost na hlavní činnost. Řemeslná.
může si uplatnit paušál? Nebo kvůli tomu měsíci v zaměstnání nelze?

pe_tu_ss_ka
27. led 2026

Do paušálu lze vstoupit jen do nějakého času v lednu. Pak už to myslím nelze. Zase až za rok.. ale na FÚ poradí.

soptinda
autor
27. led 2026
@pe_tu_ss_ka

Do paušálu lze vstoupit jen do nějakého času v lednu. Pak už to myslím nelze. Zase až za rok.. ale na FÚ poradí.

@pe_tu_ss_ka myslela jsem výdajový paušál. Právě si myslím, že to jsou dvě různé věci. Paušální výdaje a paušální daň

evaviki
27. led 2026
@soptinda

@pe_tu_ss_ka myslela jsem výdajový paušál. Právě si myslím, že to jsou dvě různé věci. Paušální výdaje a paušální daň

@soptinda pausalni vydaje mit muze. Ja jsem stridala v jednom roce OSVC hlavni na zamestnani a osvc vedlejsi a porad jsem pausalni vydaje mela..
A ano, jsou to dve ruzne veci - pausani vydje je, ze si odecte 40.60 nebo 80% vydaju automaticky a nemusi delat ucetnictvi. Zbytek zdani v DP.
Pausalni dan je jedna platba, ktera obsahuje socku,zdravku a dan v jednom a nemusi se pak podavat DP.

pe_tu_ss_ka
28. led 2026
@soptinda

@soptinda 😆 promiň