Může zaměstnavatel na DPČ strhávat zdravotní pojištění?
Zdravím,
Zajímalo by mě.. momentálně jsem na rodičovské dovolené. Končí mi za půl roku(asi nepodstatné), ale našla jsem si brigádu DPČ.
Všimla jsem si, že poslední 3 měsíce mi strhávají zdravotní, i když mi ho platí zaměstnavatel ( kde mám HPP) i stát (pečují o dítě)
Jako chtěla jsem si něco přivydělat, ale podle netu se strhává už od 4500.. což já mám za měsíc kolem 5000 a moc se mi nevyplatí, to dělat, když mi hned půlku seberou..
No zajímá mě...
Může mi zaměstnavatel na DPČ (jiný než HPP) strhávat zdravotní pojištění, když mi ho platí stát i zam. HPP?
Každý tvrdí něco jiného, tak by mě zajímal váš názor.
@vendulis domluvit na čem? Tam není možnost dpč, pokud to není kancelář a to bohužel není. Tam každý, který by nebyl na směnu, tak nemá co na práci.
Mě jen zajímá, zda by to měl platit, i když při podpisu, jsem říkala, že jsem na rodičáku. Bylo mi řečeno, že jsem měla donést nějaké potvrzení, ale nikdo po mě nic nechtěl, nikdy jsem nic jiného než HPP neměla, tak v tom neumím chodit a to jsem se ještě ptala jestli něco nemám donést, prý ne... Ale i paní na pojišťovně mi řekla, že by to platit neměli, že mám dojít za účetní, že udělali chybu a mají mi ty peníze poslat. Ale když jsem s ní mluvila tak mi tvrdila, že nad 4500 se za každých okolností platí. Jenže mě teď platí 1. Zam. HPP 2. Zam Dpč 3. Stát
@vendulis domluvit na čem? Tam není možnost dpč, pokud to není kancelář a to bohužel není. Tam každý, který by nebyl na směnu, tak nemá co na práci.
Mě jen zajímá, zda by to měl platit, i když při podpisu, jsem říkala, že jsem na rodičáku. Bylo mi řečeno, že jsem měla donést nějaké potvrzení, ale nikdo po mě nic nechtěl, nikdy jsem nic jiného než HPP neměla, tak v tom neumím chodit a to jsem se ještě ptala jestli něco nemám donést, prý ne... Ale i paní na pojišťovně mi řekla, že by to platit neměli, že mám dojít za účetní, že udělali chybu a mají mi ty peníze poslat. Ale když jsem s ní mluvila tak mi tvrdila, že nad 4500 se za každých okolností platí. Jenže mě teď platí 1. Zam. HPP 2. Zam Dpč 3. Stát
@skubydoo Ano, nad 4500,- se plati jak zdravotní tak sociální, pouze ti diky te RD nebudou strhávat doplatek do odvodu z minimální mzdy.