icon

Může zaměstnavatel nařídit práci v neděli mimo smlouvu?

ssedrumm
6. pro 2022

Ahoj, chci se zeptat, může me zaměstnavatel nakazat jit v neděli do práce? Ve smlouvě nic takoveho nemám... Dělám jen 30h za týden/Po-pa.

uzivatelkapetra
6. pro 2022

Myslím, že se dá nařídit kvůli nějakým mimořádným důvodům či kvůli inventuře.

anetka1701
6. pro 2022

Zaměstnavatel má právo nařídit přesčas... Takže ano, chtít může... Pokud to nebude pravidelně-tam by šlo o úpravu pracovní doby, která se jako změna smlouvy musí podepsat oběma stranama, tak výjimečně ano...

elwe
6. pro 2022

@anetka1701 a není tam nějaké omezení pro rodiče s dětmi nebo pro částečné úvazky? Že v tomto případě můžu odmítnout?

j.a.n.i
6. pro 2022

@anetka1701 Jelikož zakladatelka pise, ze dela 30h tydne, tak pravo nemá, pri zkracenem uvazku nelze prescas naridit.

anetka1701
6. pro 2022

@elwe
@j.a.n.i máte pravdu, u zkracenych úvazku nařídit nelze. Nevšimla jsem si toho...

ssedrumm
autor
7. pro 2022

@uzivatelkapetra jsou to ted jen ty adventni nedele dvě, prodej v obchode na 4 hodiny, jenze jdu i v sobotu. Jde mi o to, ze pro me je to uz naruseni volneho času. Dceri je 7 let, ale i tak...😔

ssedrumm
autor
7. pro 2022

@elwe to je myslim u deti do jednoho roku, těhotné ženy... Tak tam je omezení.

rosie18
18. pro 2022

@ssedrumm chapu, ze je to zasah do volneho casu, ale je to vyjimecne a jsou to jen ctyri hodiny. Osobne bych to moc neresila a sla, pokud jsem v praci spokojena. Pokud by se to stalo pravidlem, to uz by se mi nelibilo a resila bych to.