icon

Můžu mít brigádu při neschopence?

pulpk
15. led 2015

Ahoj, jsem doma na rizikovce a rada bych si při tom přivydělala brigádou, třeba davani letaku do obalek apod. Muzu to vubec, kdyz jsem doma na neschopence?

tak2014
15. led 2015

No to snad ne...na tohle se vážně ptáš?!

jitavrtule
15. led 2015

@pulpk ne, nemůžeš. pokud jsi práceschopná a chceš si vydělat, sypej zpátky do práce a nečerpej dávky.

hanulka.zb
15. led 2015

Vím, že to jde, ale pokud jsi na rizikovém těhotenství tak ne!!Od toho to je rizikové těhu.
Ale pokud bys třeba měla zlomenou nohu a nemohla do práce, tak ty obálky plnit můžeš, ale musíš mít souhlas lékaře.

xpila
15. led 2015

@pulpk Na neschopence si můžeš přivydělat, pokud to nenaruší režim nařízený lékařem.

primaska
15. led 2015

Tak jsi práce neschopná anebo schopná? Jestli máš neschopenku, tak jsi snad práce neschopná ne?? Neuvěřitelný.. dojit stát a ještě si k tomu přivydělávat.. No já zírám..

pulpk
autor
15. led 2015

@jitavrtule jsem doma kvůli nevolnostem, takze nektere dny lezim a jen zvracim a jine dny je mi docela dobre. Takze kdybych chodila denne do prace, vetsina me pracovni naplni bylo objimani wc misy. Bohuzel nevolnosti se nedaji presunout na vikend, tak bud tak hodna a nedelej ze me simulanta na davkach, kdyz o me nic nevis.

lucisuska
15. led 2015

@pulpk Mě říkala doktorka, že záleží na tom, jakou práci chceš dělat. Pokud si prý například řidič kamionu zlomí nohu, tak je práce neschopný jako řidič kamionu, ale může si klidne přivydělávat jako překladatel, kde jen ťuká do počítače....

jitavrtule
15. led 2015

@pulpk mír, sestro.... ale nediv se, takováhle otázka prostě vysloveně provokuje k hnusně rýpavé a soudící odpovědi,. I když to nemusí třeba zrovna být tvůj případ, tak těhotných, které vysloveně zneužívají nemocenskou a ještě mají ten nerv si stěžovat na délku vycházek nebo řešit přivýdělek, je bohužel fakt hodně.

pulpk
autor
15. led 2015

@lucisuska uz to chapu.. jde o to, ze se neda odhadnout, ktere dny mi bude dobre a ktere ne a neco jednoduchyho z domu bych obcas mohla delat. Díky

pulpk
autor
15. led 2015

@jitavrtule beru to. Nejsem zvykla doma cucet na telku, nebavi me to, tak bychrada uzitecne vyuzila cas, kdy mi neni spatne. Snad to prejde, protoze bych daleko radeji chodila do prace a neresila takove kraviny, jako jsou treba pohodlne polohy u wc apod 🙂

lucisuska
15. led 2015

Jinak, já osobně bych maminku hned neodsuzovala za to, že ze s nevolnostma na neschopence... Pokud má opravdu nevolnosti, tak jsou zaměstnání, kde se s nima těžko pracuje... Já osobně jsem učitelka a neumím si představit, že bych nechala žáky samotné ve třídě a běhala zvracet na záchod nebo na chodbu do pytlíku.🙂 Jednak by se to asi nelíbilo vedení ani rodičům, že jsou žáci sami ve třídě a dělají bůhví co a taky by mi to bylo trapný, kdyby ti puberťáci věděli, že chodím několikrát za hodinu zvracet, asi si to umíte představit... Myslím si, že v porovnání s tím to má těhulka, která pracuje v kanceláři, kde sedí sama nebo s jedním kolegou lepší. Ale je to můj názor. Já jsem nikdy nepracovala v kanceláři a maminka, která pracuje v kanceláři, asi většinou nepracovala jako učitelka, takže to nemůžeme vzájemně 100% pochopit.

lucisuska
15. led 2015

@pulpk V tom případě Ti v tom asi nic nebrání, ale neprobírala bych to tady v diskuzi, kde se na Tebe většina holek sesype, že jsi doma na dávkách a přivyděláváš si...🙂

pulpk
autor
15. led 2015

@lucisuska ja jen nevedela, jestli je to mozny. Proste me to napadlo, tak jsem tu polozila otazku a nenapadlo me, ze si to nekdo vysvetli okradanim statu 🙂 díky

primaska
15. led 2015

@lucisuska Ono se s nevolnostma špatně pracuje kdekoli a ne jenom učitelkám, ale i těm v kanceláři.. když se máš soustředit a přitom myslíš jenom na to, aby ses nepo....

primaska
15. led 2015

@pulpk A co si v práci vzít neplacené volno.. tak můžeš být korektní a jak ty říkáš, neokrádat stát..

xpila
15. led 2015

@primaska Proč by si měla brát neplacené volno??? To je přece blbost.

mandala
15. led 2015

@primaska No, že by nějak extra okrádala stát, a nás stát neokrádá ? Já ji docela chápu, mám to ještě v živé paměti, když mě bylo tak zle, že jsem nevěděla, jestli dojedu autobusem bez nehody do práce a tam jsem stejně prd udělala, protože jsem lítala pořád na wc. Já bych sice práci na doma asi nehledala, protože mě bylo tak špatně, že bych asi neměla ani náladu, ale někdo by třeba ocenil takovou možnost, když má lepší chvilku, aby nemusel sedět se založenýma rukama. 😒

j.a.n.i
15. led 2015

@primaska A proč by si měla brát neplacené volno? Je své práce neschopná, ale to neznamená, že by nemohla na nemocenské pracovat v jiném oboru, který se nevylučuje s léčením.

j.a.n.i
15. led 2015

@hanulka.zb Jde to i na rizikovém, je to neschopenka jako každá jiná... a konec konců, pokud třeba ta druhá práce bude plácnu korektorská činnost, tak u toho klidně může i ležet s nohama nahoře a jen místo psaní do diskuze bude prát ve wordu, to není žádná činnost, která by ohrožovala její těhotenství, ani se neslučovala s léčebným režimem, ba naopak, zaměstná to hlavu, takže je to i přínosem.

hanulka.zb
16. led 2015

@j.a.n.i 🙂 taky jsem byla s druhým synem na rizikovém a na práci jsem opravdu neměla ani pomyšlení a chtěla ho donosit :(

primaska
16. led 2015

@xpila
@mandala
No jasně, že je blbost brát si neplacené volno.. napsala jsem to jen jako extrém, protože když je někomu tak hrozně zle, že nemůže chodit do práce a doma pracovat může? Mně bylo šíleně blbě od rána do večera celý čtyři měsíce, žádný lepší chvilky mezi tím nebyly a kdyby byly, určitě bych nevymýšlela práci z domu, to je člověk rád, že si trochu odfrkne od těch nevolností.. a do práce jsem chodila celou dobu, žádná neschopenka. Takže asi tak.. autorce zkrátka nevěřím, že je to s těma nevolnostma tak horký... 😀

mandala
16. led 2015

@primaska No jo, jenže nevíš, jaké zaměstnání měla, někde to prostě nejde, třeba v marketu u pokladny, jak by asi odbíhala. Já jsem taky chodila do práce relativně dlouho na to, jak jsem trpěla,a když už jsem byla doma, tak jsem byla ráda, že jsem ráda a na nějakou práci ani pomyšlení, ale zase nechci hned odsuzovat, když nevím všechny podrobnosti.

primaska
16. led 2015

@mandala Ale to je přece ono.. kdo ví, co jsou těhotenský nevolnosti, tak bude přemýšlet jinak.. Neodsuzuju..jenom nevěřím 😀

j.a.n.i
16. led 2015

@primaska A dovedeš si představit třeba takového chirurga, řidiče tramvaje, obecně vlastně řidiče libovolného dopravního prostředku a spoustu dalších profesí, jak s nevolnostmi pracuje a na to aby nebyl objektivně schopen práce je zas nemusí mít až tak silné...

primaska
18. led 2015

@j.a.n.i ..tak jestli je autorka chirurg, tak ok 😀 😀 Jsou profese, které se celkově špatně vykonávají v těhotenství, to nepopírám..