icon

Nemohu do práce, protože mam jarní dítě

poupe
18. únor 2013

Ahoj, syn je narozen v dubnu, takže je pod čarou a školka je plná(už tam chodí dcera) a já nemůžu do práce 😒 obvolala jsem plno školek, ale stejná situace, na soukromou nemam a na chůvu to už vůbec ne, stalo se to některé a jak jste to vyřešily?

ofelieee
18. únor 2013

nu já tu zkušennost nemám, jen vím, že holky z mojí diskuze (duben o rok dýl než je tvůj syn) byly u zápisu už letos, právě aby za rok v dubnu dětli do školyk mohly. Některý budou i platit pár stovek měsíčně už od září...

buterfree
18. únor 2013

@poupe kamarádka řešila, přihlásila do školky v jiné obci, kde problémy s množstvím nebyly.

pusolamy
18. únor 2013

@poupe : nam budou ted v dubnu teprve dva , ale minuly tyden uz jsme byli na zapisu ve školce. a jeste ze jsme sli protoze maji na pristi prijimat hodne deti a jsme druhy pod carou kdyz se misto uvolni tak budem od zari uz platit 300kc, a proto bych ji tam zacla davat uz asi v listopadu na dopoledne kdyz uz to budem platit. ale uvidi se v kvetnu jestli to misto vubec bude

poupe
autor
18. únor 2013

@ofelieee u zápisu jsem s ním byla minulý rok v květnu 😝 , jen si nás napsala a záleží kdo se odstěhuje...když se místo neuvolní, tak ho vezme až v září

ined77
18. únor 2013

@poupe ...a co jesle, nemáte u vás, nedostal by se tam?
já to budu řešit takhle, sice z toho nadšená moc nejsem, ale kačce bude v září 2,5, tak snad to zvládne v pohodě. a pak za rok už počítám mi ji vezmou do školky, u nás je míst poměrně dostatek.

poupe
autor
18. únor 2013

@ined77 tady jsou dvoje jesle a taky berou až v září, prostě situace na prd

ined77
18. únor 2013

@poupe ... ☹ ...a co babičky nebo kamarádka na mateřské?...teda záleží taky dost a tom, jak náročnou práci máš.

blanka.k
18. únor 2013

@poupe Kdybys to řešila o chvilinku dřív, vyšlo by ti si RD natáhnout do 09/2013 (kdo ještě nevybral 220.000,- na RD, tak si zbytek může roztáhnout jak chce), takto to vidím, že nahlásit, že se staráš o dítě do 4 let a být doma zadarmo 😅 Ovšem zaměstnavatel ti nemusí držet místo 😅
Mě vezmou stejně staré dítě (za 2 měs.3 roky) až nejdřív 09/2014 (teď zrovna vyplňuju 8 různých přihlášek, ale všude trvdí, že nemá šanci letos v září,ale za zkoušku nic nedám), takže jsem si loni místo 3 let to natáhla na maximum , na 4 roky. a od května do září 2014 půjdu buď na pracák na podporu nebo teď si přivydělávám na ŽL, tak budu dělat dál....uvidíme, kolik bude práce.

blanka.k
18. únor 2013

Tady je přímo k té péči o dítě do 4 let... http://portal.mpsv.cz/sz/obecne/prav_predpisy/v...
Jinak právě před chvílí mi řekla známá (miin.týden jí skončila RD), že se klasicky nahlásila na pracáku (v pův.práci pro ni už neměli místo), a řekla, že má doma dítě, že do šklky půjde až v září a paní ji řekla, že ať se nebojí, že by ji někam honila do práce, že až v to září, až bude mít "klid od dítětě", a měsíčně má teď podporu cca 4000,- 😉 Ale asi záleží na ochotě úřednic, oficiálně má po RD, o péči o dítě si nezažádala, klidně by ji po pohovorech mohla honit 😅

poupe
autor
18. únor 2013

@blanka.k Ale já myslela, že školka bude, měla jsem to od řeď. slíbený a najednou otočila a vzala jiný dítě 😝 takže žádný prodloužení rodičáku jsem neřešila

blanka.k
18. únor 2013

@poupe 😨 to je teda pěkná potvora 😅 fakt škoda,že ti to neřekla dří, fakt mě přijde, že jak jsou školky nedostatkové zboží, tak jsou jim maminy úplně ukradený, mš budou mít plno pořád 😅

pismenka
18. únor 2013

@poupe s tímhle ti asi nikdo neporadí. Když není místo ve školce,tak co chceš řešit tady. Zkus jinde,sice s dojížděním,ale bohužel to tak bývá

veruska007
19. únor 2013

@poupe Ahoj, byla jsem v pohodné situaci, nakonec to vyřešilo těhotenství a neschopenka 😉. Ale jinak jsem plánovala soukromou školku nebo státní jesle (u nás je to cenově podobné, jesle 6,5 tis, soukromé od 7 tis.). I když bych za to dala tak půlku platu, říkala jsem si, že lepší pevné místo než pracák a kdo ví, co pak.

U nás je to se školkama podobný, letos třeba berou málo dětí, vypadá to na předškoláky. Sousedovic chlapeček má 4 a letos bez šance.