Nespravedlivé sebrání vánočních odměn kvůli nesplněnému úkolu
Holky, co by jste dělaly na mém.místě? Šéfová mi sebrala vánoční odměny, jelikož jsem nesplnila test dovzdělavání. Chápu, že je to neslnění povinného úkolu, jenomže ja ho neudělala naschvál, jelikož jsme zahleceni prací navíc. Toto mi přijde nespravedlivé, celý rok makám jako kráva a teď toto.
@misulka84 ahoj,nečetla jsem všechny komentáře ale pokud děláš přesčasy a nemáš je zaplacené tak prostě odcházím v tu dobu co mě konci pracovní doba. Řekla bych šéfové že s tímhle přístupem ať zapomene že příští rok budeš dělat x hodin přesčasů když ti pak sebere odměny. Za mě je práce jenom práce nikdy jsem neměla problém zůstat dýl a pomoct ale jinak jsem odcházela v hodinu kdy mě práce končila. Přesčasy nám taky nikdo neplatil. Na inventuru jsme museli chodit třeba i o víkendu opět zadarmo a nikdo se nás neptal. Pokud bych nedostala odměny příště už bych nešla. Můj volný čas je vzácný a já ho nebudu trávit v práci. To stejné po práci abych dělala věci do práce na to se mohu taky vykašlat já chci po práci být s rodinou. Chápu že jsou práce kde člověk maká 24/7 ale hodně záleží co je to za práci. Pokud máš málo peněz, práce co se nedá stihnout za tvoji pracovní dobu a ještě vás uráží a seberou prémie za celý rok,zacela bych hledat jinde práci. Přece jenom v ní člověk tráví většinu svého času a já musím být v práci spokojená a ne nešťastná.
@lidija1234 moc děkuju
@teate Ostatní nejspíše pochopili důležitost testu a odložili nějakou tu "práci, co se musí". @misulka84 Tak se nauč tu "práci, co se musí" odkládat taky. Místo 12 hodin denně začni pracovat maximálně 9 a věnuj se svému partnerovi. Abys postupně nezjistila, že nemáš s kým otěhotnět. Jo a začni si hledat jinde, protože tohle moc normální není. Resp. to tak nějak i v práci klidně naznač a možná se začnou dít věci, když si uvědomí, že prostě kvůli nějakým odměnám kvůli jednomu testu přišli o zaměstnance.
Jo a zkus se poptat, zda by sis test ještě nemohla doplnit, že jsi netušila, že je tak důležitý.
@misulka84 Jo, zamrzelo by me to, kdybych tam drela jak mezek, ale jestli mate stanovene podminky, co musis splnovat, tak bohuzel...
Ja si ted taky musim neco dodelat a nejede pres to vlak, u nas jak nekdo nesplnuje, co ma v tabulce, tak proste konci, neprodlouzi mu zavazek a muze to byt nejvetsi dric na letisti.
Jestli dres jak kun za almuznu a prace te netesi, zacala bych se poohlizet po jine...hodne stesti!😉
Co bych delala ja? Nadavala bych sobe, ze jsem se pripravila o odmeny. A pokud by me prace dlouhodobe stvala, nasla bych si jinou.
chápu i vedoucí, ale i Tebe :/
@drep Obdivuji tvoji profesionalitu. Tohle je sice off topic. Slušná úroveň zdravotnictví v ČR je vykoupena těmi šílenými přesčasy. Já tak jenom čekám, kdy se to zhroutí.
Odměny nárokové úplně asi nejsou, vím, že u nás to jelo fakt podle toho jak kdo makal (problém nastal, když měl někdo lepší vztah s vedoucí, mohl si dovolit něco neudělat a stejně je měl vyšší než někdo kdo pracoval víc) nicméně vím, že se naštěstí šlo domluvit, že test/školení šlo občas udělat v rámci pracovní doby (ale někdo mi musel pohlidat děti z oddělení, takže pak přišla logicky protislužba) přesčasy jsem byla, placeny jsem je neměla, buď jsem si mohla udělat tu práci v průběhu pracovní doby, ale ve třídě plný dětí mi to bylo blby, oficiálně to byt ani nesmělo, neoficiálně se to tak dělalo…takže jsem to tak nedělala a šla jsem na to až po pracovní době, odchazela až když se zavírala škola, první měsíce práce vlastně neustále, než jsem si přišla na lepší organizaci a dostala všechno do ruky (nikdo mi to papirovani neukazal, neměla jsem vzor, takže mi to zabralo čas, než všechno bylo ok) Vlastně žádný přesčasy placený nebyly … ale aspoň se šlo dohodnout, že když člověk potřeboval, mohl mít třeba den volna jako výměnu. Pokud ani to nefunguje, hledala bych jinou práci.
@misulka84 Změn práci, zavčas než vyhoříš. Byla jsem v podobné pozici, v práci dřela jako mezek a nikdo to neviděl, alespoň na prémiích se to rozhodně neprojevilo. Domů se jít vlastně jen vyspat a ještě čekat, že si třeba zvládneš zvednout vzdělání je ne úplně reálné očekávání. Do práce z práce jsem nakonec chodila tak vystresovaná, že nějaké těhotenství nepřicházelo v úvahu. Dneska si říkám, že jsem utekla za 5 minut 12, je to vždy risk změnit místo, ale aspoň budeš mít zkušenost a třeba tě něco ocení. Držím palce.
S premiema uz nic neudelas, k tomu moc radu nemam. Ale spis bych se zamerila na tvuj celkovy pristup k praci. Odloz stranou sefy, vedeni, kolegy a tuto konkretni praci a zkus se zamerit sama na sebe, na svoji schopnost pracovat maximalne efektivne a na schopnost si usporadat cas a byt schopna rict ne dalsi praci, utridit si sve priority. Je jedno, jakou budes mit praci, vzdycky bude te prace vic, nez je clovek schopny stihat - kdyz vedeni vidi schopne lidi, ma tendenci jim pridavat a je to vzdy o tech lidech, zda jsou schopni rict, co stihaji a zvladaji a co uz ne. Ze sve zkusenosti s vedenim lidi - muzu se jako sef snazit sebevic, ale u spousty cinnosti vidim vystup prace, ale neumim odhadnout narocnost te prace - chci dostat nejakou tabulku a neumim rict, jestli to zabere den nebo tri. Vzdy se mi dobre pracovalo a lidmi, kteri umi asertivne rict, co jim kolik casu zabere nebo zabralo a ze se pripadne objevil problem.
A rozhodne vim o cem mluvim - ve sve prvni praci jsem si naivne myslela, ze preci kazdy vidi me vystupy, tak musi videt i tu praci za tim - ze nad tim sedim do noci, po vikendech. Prekvapive to nikoho nezajimalo, protoze jsem nic nerekla a jen predpokladala. Tak jsem odesla s pocitem nedoceneni. Ve druhe praci to bylo vlastne podobne, ale uz jse tam vedla lidi a od nich se teprve naucila dat najevo, co je mozne stihnout a co ne. Pomohlo mi to si to v hlave srovnat tak, abych nebyla zavisla na okoli, jak se chova, ale abych byla odpovedna sama za sebe. Citis se ukrivdena, opravdu ten pocit chapu, ale je desne osvobozujici najit sve sebevedomi a hodnoty a za tim si asertivne stat. Jeste se mi nestalo, ze by se mi to nejak vymstilo, spis naopak, stoupla jsem u sveho okoli v tom, ze jsem rovnocenny partner, ktery se neboji mluvit o realnych moznostech. Ale pozor, nezamenovat s lenosti v praci - tento postup je mozny, kdyz jsou za tebou videt vysledky a pridana hodnota pro firmu.
Drzim palce, at uz se rozhodnes to zmenit ve stavajici praci nebo to zkusis od zacatku nekde jinde!
@westie děkuju za názor. Několikrát jsem vedení řekla, že práce je tolik, že se neda za pracovni dobu zvladnout, a clovek to jen pred sebou vali, bez viditelne reakce. Jsem v tomhle marná, vetsinou si to vztahnu na sebe, to prece zvladnu, nerada se vzdavam, ale energie dochazi, musim si to v hlavne srovnat a konecne rozseknout

@sebinka123 holky moc vam dekuju za podnety k zamysleni, velmi si toho cenim