Podnikání sama na sebe, vlastní eshop
Ahoj holky, už dost dlouho si pohravam s myšlenkou zřídit si svůj vlastní eshop. Prostory bych měla, tvůrčího ducha taky, nějaké nápady taky... Byl by to můj tak trochu splněny sen, na vlastních nohách a pánem svého času i pracovních výsledků. Šla jste do toho některá? Podělte se o názory a zkušenosti. Můj zatím největší strašák je vystoupit z té své komfortní zóny a riskovat neúspěch. Co když daný produkt nenajde své zákazníky, co když to zdaleka nebude ani na uziveni? 🌞 Budu ráda za jakykoli pohled a vas nazor 😉
hezký nápad, ale mě by třeba vůbec netrklo, co vlastně děláte. Vykrajovátka? nebo už hotové produkty? Obchodní podmínky? Dodání apod. jsem nikde nenašla. Toto mi příjde takové nedotažené.
Ono lze podnikat i v tom, co už je, ale dělejte to jinak, lépe, sledujte eshopy jiných a vychytávejte chyby, skuliny, co Vám třeba jako zákazníkovi vadí a udělejte to lépe. A výsledek se dostaví.
Já mám v hlavě už několik let plán vlastního podnikání, ale pořád nebyl čas to dát dohromady, kontakty mám, odvahu taky, peníze do začátku se taky najdou. Jen ten čas si nikde nekoupím...
asi jsem tady za zvedavce 🙂 ale diskuze me moc potesila!
@nikolatje to není žádné tajemství 😀. Je fakt, že já to prostě chtěla zkusit, a tak jsem to zkusila. Bez žádných větších propočtů. Říkala jsem si, buď to vyjde, nebo to pak za nákupku rozprodám a skončím (sice bez zisku, ale i bez ztráty, když nebudu počítat mou práci).
Co vidím za největší slabinu u mě je, že nerozumím IT. Kamarád mě lehce vyškolil, jak psát popisky, aby mě vyhledal Google a seznam, ale prostě není to ono a pro mě je to furt španělská vesnice 🙂. To samé reklama, na to si budu muset vždy někoho zaplatit.
Začínala jsem s látkovými plenami - dítko zrovna mělo rok a to byla věc, kterou jsem měla dost nastudovanou a i na dítěti hodně vyzkoušenou. Bohužel marže tady jsou hodně nízké a během toho roku dokonce ještě klesly, takže eshop neměl z čeho růst a ani jsem toho moc neprodala. Pak jsem potřebovala pro dítko boty a zjistila jsem, že ty, které bych chtěla, jdou špatně sehnat, tak jsem přešla na dětskou bf obuv.
Myslím, že rodičák je na začátek podnikání ideální, protože živnost je vedlejší a nemusíte odvádět zálohy na sociální a zdravotní, když si nic nevyděláte.
@zuz4a realizujes postupne me napady, ktere jsem ale po zrale uvaze vzdy zavrhla... ale jedu podobnym stylem. Dite na plenkach-eshop s plenama. Bohuzel ty marze jsou bida, navic v tu dobu se hodne reklamovalo, no zavrhnuto.
BF obuv, marze uz lepsi, ale zrovna reklamaci bych se bala jeste vic 😀 jeste tak zalozit firmu na vyrobu satku-neco jako Loktushe 😀
@jullli Ja vam fandim, ale musim souhlasit s @astyna. Kdyz rozkliknu produkt, tak u nej neni zadny popis (tedy jen 'Popis produktu nedostupny'), jen kod (pro me nema zadny smysl), velikost a vyrobce (coz vytusim i sama, kdyz jsem na vasich strankach). Ted jsem se snazila dohledat ty podminky a taky se mi nezadarilo. I kdyz nekde jsou, melo by to byt uzivatelsky mnohem jednodussi se k nim dopracovat.
@ai30 ono to ale opravdu jednoduche je.. Po otevreni stranky mate na liste menu a na prave strane si rozkliknete opravdu vse. Nevim zda jste na pc ci mobilu( pc je samozrejme prehlednejsi avsak mobil tez) kliknete na carecky a tam je vse napsano
Jinak u vykrajovatka je samozrejme jen velikost a vyrobce. Nevim co vice by jste si jako zakaznik predstavovala?
Samozrejme se opravdu budu branit vzhledem k tomu ze eshop ma korekci od IT. A opravdu vse podstatne a dulezite tam je.
Holky tahle diskuse byla zalozena za jinym ucelem, ne komentovat a hodnotit uz založené neci eshopy, prosim drzte se tematu 🙂 Myslim ze kdyby pani chtela rady a zpetnou vazbu, tak si o ni zazada 🙂
mohu s epozeptat? pokud zakladate e-shop, zivnostak uz mate delší dobu, musite nekde hlasit otevreni e-shopu? myslim zivnostensky urad apod. : dekuji
Zalozeni eshopu se nikde nehlasi.
@luciilui klidne pisni do sz, ale strucne ;)
Mam svou ucetni...
Ale zvladla bych to i sama pristi rok si je i sama udelam precejen resit s prckem jeste neco s ucetni... Jsme domluvene ze mi pristi rok poskytne jen konzultaci kdybych si nevedela rady ;)
Jinak ja toho papirovani uplne nemam jsem OSVC pausalni takze mam 60% a zbytek uz je pak jednoduchy..
@luciilui Založení a spuštění eshopu se opravdu nikde nehlásí.
Co se týče účetnictví, asi hodně záleží, jestli máš podnikání jako OSVČ (živnost na fyzickou), tam si každý může vést účetnictví sám. Já mám ještě navíc založené SRO, které je plátce DPH a tam bych si účetnictví sama vést neuměla. Takže si platím účetní...
Daňové přiznání mi dělá také účetní. Ale co vím, kdo má ekonomické vzdělání, dělá si většinou účto i přiznání sám.
@astyna Ted jsem na ten e-shop vlezla v mobilu a ma tam vsechno, obchodni podminky, dodaci podminky... Blbe koukas. Je to normalne v menu.
Jsem osvc, manzel tez, oba mame eshopy a ucetnictci delam obema sama.
@solinka1974 mas ekonomický vzdělání??
Já mám svůj obchůdek na svatebním portálu beremese.cz a o nic se starat nemusím. Zaplatím paušálně měsíční částku za využívání shopu toť vše.
http://www.beremese.cz/shops/seller/aguagulka/?...
Ovšem neřekla bych že je to taková pohoda podnikat při mateřské. Přes den se věnuju dceři a večery pracuju a jelikož vše dělám na zakázku tak trávím hodně času komunikací se zákazníkem. Je to práce která mě baví a naplňuje jinak to nejde. 🙂
Účto je naprosto jednoduché jako OSVČ vedeš si účetní deník. S přiznáním mi pomáhá známá účetní.
Jako další překážku bych viděla vstupní investici. Ono se to nezdá, ale na eshop potřebuješ dobrou fotku takže dobrý foťák a naučit se trochu líp fotit. To jsem taky dlouho vychytávala. 🙂 Další věc materiál nebo zboží. V mém případě desetitisícové položky- bohužel.
Další nevýhodou u mě je že beru zakázky dopředu zhruba měsíc až půl roku a nevím jak na tom dcera za tak dlouhý čas bude, prostě zakázky musím udělat za každé situaci někdy mám trochu časovou tíseň.
Ovšem pořád převládá ta chuť něco tvořit a budovat. 🙂 V tom jsem se našla...
@odula Mam VŠE, ale myslim ze i lidi bez ekonomickeho vzdelani si mohou delat ucetnictvi sami. Jen si to proste musi nastudovat. Muj manzel je remeslnik a delal si ucto leta sam (a dobre). Ale na zacatku tedy byl na skoleni.
Můžu se zeptat, jaký měsíční výdělek je pro Vás minimální, aby se Vám toto všemožné podnikání vyplatilo a co už je pod limitem?
@zuzaida Tak manzel je truhlar, vydelava hodne, jabych v podstate ani pracovat nemusela 🙂 , jenze byt zenou v domacnosti me nebavi proste (2 roky jsem si to zkusila a malem jsem posla 😀), takze ja si delam na svem. Cisteho mi to da minimalne kolem 15.000 mesicne (myslim jenom muj e-shop), v zime mnohem vic, ale ja mam jeste 2 dalsi podnikatelske aktivity k tomu. Manzeluv e-shop vydelava vic, ale ten prodava mnohem drazsi, i kdyz rucne delany veci (vsechno tedy jedna komodita). Napad to byl ale muj 😉. On si jede hlavne kuchyne, okna, dvere, vestavne skrine atd. Na to nepotrebuje e-shop, ze jo.

@nikolatje diky a podotykam ze manzel uz si nevytiskne absolutne nic :D
Ale uz to chce opravdu prostory mame 3kk a doma 3 stroje. Manzel chce jeste lejzr a to uz musime opravdu do domecku k tomu nam pribude druhe ditko...