Podpora v nezaměstnanosti po rodičáku, z čeho se počítá?
Holky, z ceho se prosim pocita podpora v nezaměstnanosti po rodicovske dovolene? Je to z částky rodicaku nebo z platu pred nastupem na MD příp. nemocenské?
Děkuji za odpověď.
@zdendula86 Jj, klidně se ptej.
@xpila Dobrý den, rozumíte pracovnímu právu, chtěla jsem se zeptat, pokud by mi zaměstnavatel držel na základě dohody se zaměstnavatelem místo do 4 let věku dítěte (nyní jsem na rodičovské dovolené a pobírám rodičovský příspěvek, jeho pobírání jsem si rozdělila tak, aby vystačil do 4 let věku dítěte, ale zatím mám domluveno držení místa jen do 3 let), a poté bych nastoupila na 1 den do práce a následně se do 3 prac. dnů registrovala na ÚP, bude se podpora v nezaměstnanosti počítat z předchozího platu nebo již z průměru v národním hospodářství? Vím, že bych mohla nastoupit na ÚP i po těch 3 letech, ale to bych poté když budu skutečně hledat práci - po 4. roce dítěte, neměla již nárok na podporu. Děkuji.
@lucka662006 Pokud bys nastoupila do práce alespoň na ten jeden den, tak z platu.
Dobrý den,porodila jsem dceru v 19letech kdy jsem ještě studovala a nechodila do prace.chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na podporu v nezaměstnanosti? Ziju sama s dcerou a 26.1.2016 mi končí mateřská dovolena.také bych se chtěla zeptat jestli mi poslední výplata mateřské přijde v lednu nebo ještě v únoru. Moc děkuji za odpověď anet a terezka
@aninni Tak určitě ti nekončí mateřská, a už vůbec ne dovolená. Maximálně ti tak končí výplata rodičovského příspěvku. A jestli ještě nějaký dostaneš záleží na tom, v jaké výši jsi ho měla.
Podporu dostaneš tu minimální, ale dostaneš. Klidně se na ÚP můžeš hlásit už teď - můžeš mít RP i podporu zároveň.

@xpila muzu prosim jeste dotaz? uz vim co a jak v praci a potrebuju jeste radu...