Práce prodavačky v Lidlu. Máte zkušenost?
Dobry den. Více než 15let vedu restauraci, v létě extrémně vytíženou, starám se o tým 6 - 15 lidí, objednávky, směny, BOZP, hygiena, úřady, pokladní systém atd…proste od A do Z kromě účetnictví. Směny nepravidelně, víkendy, svátky, tuna zákazníku, stres, fyzické vypětí atd. Nyní je čas na změnu. Uvažuju o “kariéře” v některém z nadnárodních řetězců. Z vlastní zkušenosti chci začít odspodu, ať znám všechny pozice. I v restauraci jsem postupně dělala vše od uklízečky, přes kuchařku a servírku a Rozvozce,ať mám představu o všech pozicích.
Neustále nacházím v diskuzích, jak je práce napr. prodavačky v Lidlu náročná, stresující atd. Může prosím nekdo porovnat s gastrem, s restauraci, kde si najednou sedne treba 150lidi a jste tam na to max. 3 číšnici? Ať mam predstavu, jak velka “hruza” to za ty peníze je? Časem bych se rada vypracovala na vedoucí směny a pokud by me to bavilo, třeba i zástupce manažera atd. Mam sice dvě děti, ale uz školní, starší se dokáže bez potíží postarat o mladsi, babičku taky mam, nepravidelnost směn v restauraci a práci do vecera zvládám. Zkuste mi prosím popsat své zkušenosti? Dekuji
Připíchnu se, já jsem z oblasti, kde práce není a třeba i továrny dávají smlouvy na dobu určitou a pracuje se za minimálku, kloudná a dobře placená práce není. A v Lidlu a Kaufladu pořád visí nabídka práce a to i na zkrácený uvazky. Tak si říkám, že někde bude nějaká chyba, když se k nim zaměstnanci za dobré peníze nehrnou.
@alianan taky si rikam. Na druhou stranu gastro je stejne…málokdo to chce delat. Směny do noci, víkendy,svátky, práce s lidmi, vynucené tempo,stres…jsem na to zvykla za ta léta a v Lidlu bych aspon měla vidinu na šanci kariérního růstu, což u nás v restauraci už nemám…
@anonym_autor Pokud vedes restauraci, tak se rovnou zajimej o vyssi pozici. Prace na pokladne je hnus. Sedis hodiny na zadku a delas furt to samy dokola. Prace za pultem nebo ve skladu je samozrejme zajimavejsi, ale porad je blbost jit dobrovolne na nizsi pozici, kdyz muzes jit rovnou vejs.
Jsi zvyklá na makačku, lidi, tlak z gastra, to v pohodě zvládneš.
@anonym_autor Pokud vedes restauraci, tak se rovnou zajimej o vyssi pozici. Prace na pokladne je hnus. Sedis hodiny na zadku a delas furt to samy dokola. Prace za pultem nebo ve skladu je samozrejme zajimavejsi, ale porad je blbost jit dobrovolne na nizsi pozici, kdyz muzes jit rovnou vejs.
@pilzzee no ja si to první říkala…ale jak můžu vést směnu lidi, u kterých vlastně nevim, jaka je jejich náplň práce? V obchode jsem nikdy nedělala..chápu systém doplňovaní zboží, pokladní systém asi bude pohoda…kontrola a organizace lidi taky…ale preci jen v restauraci presne vim,co po kom chtit…chtela jsem byt na pozici prodavačky chvili…treba 5mesicu,,,
@pilzzee no ja si to první říkala…ale jak můžu vést směnu lidi, u kterých vlastně nevim, jaka je jejich náplň práce? V obchode jsem nikdy nedělala..chápu systém doplňovaní zboží, pokladní systém asi bude pohoda…kontrola a organizace lidi taky…ale preci jen v restauraci presne vim,co po kom chtit…chtela jsem byt na pozici prodavačky chvili…treba 5mesicu,,,
@anonym_autor v Lidlu se nejdřív zaučíš na pozici prodavačka a pak až do tebe nasypou školení na vedoucího 🙂 nevím, jestli to dodržují všude, ale u nás zároveň to zapracování probíhá na jiných prodejnách, než pak budeš pracovat, to tak pro info 🙂
Ale taky bych se toho z gastra nebála a rovnou zkusila aspoň vedoucího směny 🙂
@anonym_autor Můj blízký kamarád takto začínal v Lidlu. Nakonec se dostal na pozici personálního ředitele. Denně ale komunikoval plynně v němčině. Každý den jezdil na filiálky a když měli něco blbě nebo nestíhali, tak i doplňoval. Vždycky říkal, že i jako ředitel dělá od všeho něco, zastupuje všude, kde je potřeba. Měl velký plat (v řádech statisíců) a odešel až po 10 letech, když už chtěl změnu. Ale prostě zvládal, bavilo ho to od počátku první pozice, kterou tam dělal. 🙂
@anonym_autor Oni si Tě zaškolí, to se neboj. Mamka dělala před lety v jednom takovém řetězci a bez jakékoliv zkušenosti začínala rovnou jako vedoucí. Než reálně začala, tak prošla mnohaměsíčním školením, kde si na různých pobočkách zkoušela různé pozice, od těch základních až po vedoucí. Ale samozřejmě čím vyšší pozice, tím větší zodpovědnost, tlak a časové nároky. Běžná prodavačka to má relativně v pohodě, pozice vedoucí ve větší prodejně o cca 80 zaměstnancích byla masakr. Lidl je o dost menší, tedy mělo by to být snazší než v hypermarketu (méně podřízených, menší prodejní plocha na kontrolu všeho, menší tržby a tlaky...)

Připíchnu se, já jsem z oblasti, kde práce není a třeba i továrny dávají smlouvy na dobu určitou a pracuje se za minimálku, kloudná a dobře placená práce není. A v Lidlu a Kaufladu pořád visí nabídka práce a to i na zkrácený uvazky. Tak si říkám, že někde bude nějaká chyba, když se k nim zaměstnanci za dobré peníze nehrnou.