icon

Práce ve školce - jaké vzdělání potřebuju?

cervik1111
19. říj 2012

Ahoj holky,chtěla jsem se poptat : končí mi v lednu rodičák,a tím pro mě začína po 6letech nástup do práce 😒 Mám střední školu sociální,obor pečovatelská činnost a chtěla bych pracovat ve školce,ale určitě bych potřebovala dodělat výšku.Tímto prosím o radu,jestli někdo nevíte,co by mi stačilo,abych mohla pracovat ve školce nebo v podobném zařízení.
A můj druhý dotaz je,zda někdo dodělává školu už při zaměstnání,jak to zvládá....měla jsem na to 6 let,neudělala jsem si to a te´d začínám stresovat 😝 😝 děkují za jaékoliv info a radu 🙂

milmic
19. říj 2012

Ahoj. Oficiálně potřebuješ střední pedagogickou školu anebo vysokou školu pedagogickou - obor předškolní vzdělávání. Jestli existuje pedagogické minimum k mateřince a jestli by to bylo co k čemu, to netuším.
Ale záleží taky na tom, kde bys chtěla pracovat a jaké tam je vedení. Já jsem vystudovala gymnázium a ped.fakultu obor 1.stupeň ZŠ, po státnicích jsem chtěla pracovat u nás na vsi ve školce, ale starosta mi řekl, že do školky v žádném případě, že nemám vzdělání. 😅 Jinými slovy - nemám střední pedagogickou školu. Mám sice vyšší vzdělání, ale to neplatí. Svým způsobem paradox, i kdyby mě vzal, byla bych nekvalifikovaný pracovník.
A taky jsem počula, že když vybírali učitelku příště, tak rovnou vyškrtali všechny, kdo měli vysokou školu (aby je nemuseli tolik platit) a všechny, kdo neměli pedagogickou střední. Takže záleží na tom... 😉

Hodně štěstí. 😵

toky123
16. kvě 2016

čau co všechno potřebuju diš chci bit čalovnikem

toky123
16. kvě 2016

prosim

nita1984
16. kvě 2016

Sousedka má elektrotechnickou školu, dodělávala si druhu maturitu až v momentě, kdy už ve školce pracovala... asi honě záleží na domluvě s konkrétní ředitelkou.

toky123
16. kvě 2016

oc nehapu

andreaandrejka
16. kvě 2016

@toky123 Výuční list.