icon

Práce ve výrobě celý den. Jak zvládnout čas s rodinou?

nimomo
23. říj 2024

Ahoj,mám takové dilema a potřebovala bych radu od někoho kdo je na tom podobně.Dostala jsem nabídku práce což je super,ale má to bohužel svá ale...Je to práce ve výrobě.plat nic moc,ale zase na druhou stranu aspon něco.Problém je pracovní doba,Je to od 10-18,což by znamenalo v devět vycházet a doma být v sedm.Prostě cely den naprosto v háji.žádná reálna možnost si cokoliv zařídit,vyřídit a tak.Mám 17 letou dceru a jsem s ni sama.Ano vím,že je už velká a na svůj věk i poměrně rozumná.ale i tak se mi moc nelíbí představa.že bych ji celý týden nechala takhle uplně bez "dozoru a pomoci"...Je tu některá z vás.která to má stejně? Jak to reálně funguje a jak to zvládáte? Kamarádka mi říká at to zkusím a hledám práci dál.No jo,ale kdy budu chodit po pohovorech.když budu celý den v práci? Fakt nevím co ted s tím.

Strana
z2
j.a.n.i
24. říj 2024

@sonaxoxo Tak zas ne každý potrebuje teplou večeři...

leymea
24. říj 2024

Ja jako bezdetna mela v praci delenou smenu. Chodila jsem rano od 6:00 do 8:30 a pak od 14:00 do 18:00. Musim rict, ze mi to i vyhovovalo (ale hodne urcite delalo, ze jsem mela klid, protoze jsem byla zalezla na poste v pokladne a nemusela jsem byt u prepazky), navic jsem vedela, ze se budeme snazit o miminko takze nic na dlouhou dobu. Takze ja bych to klidne vzala a hledala bych dal, protoze bych nechtela mit takovou pracovni dobu nekolik let.

me_druhe_ja
24. říj 2024

Mě to přijde v pohodě. Jako není to standardní pracovní doba, ale pokud nemáš nijak extra na výběr, asi bych nevahala. Lepší než být bez práce. A klidně hledat dál. Dcera v 17 letech určitě nechodí spát v osm večer, takže čas na sebe mít budete. (Navíc já v tomhle věku už moc doma nebývala😀)Plus víkendy. Úřady a tak můžeš vyřídit do té 10h, stihneš všechno. To je lepší než když končíš standardně 16-17, to se nestíhá nic.
Když jsem byla ještě bezdětná, tak jsem měla pracovní dobu v Praze 8:00-16:30. Což je v pohodě. Jenže hodina dojíždění, měla jsem to přes celou prahu. Vstávala jsem v 6, v 7 odcházela. A doma jsem bývala 17:30-18:00 (málokdy jsem přesně 16:30 vypla PC a odcházela). Prostě normální dospelackej pracovní život. 😀
Třeba tady ve Francii mají kratší pracovní týden, 35h je plnej. Ale nejhorší je, že snad všechny firmy mají na oběd min hodinu, spíš hodinu a půl. Což je fakt šílený. Ale oni to tak mají a temer neexistuje, že bys tu obědovou pauzu zkrátila/vynechala (tak jsem to často dělala v ČR😀). Takže ve finále jsi v práci ještě dýl než u nás.

fifinka2020
24. říj 2024

@tereza0111 ze jo, já bych zas nedala tu ranní! Autorka píše hodina cesty, čili vstávat tak v pul 4? Přijet domů ve 2 a byla bych zralá do postele 🙈

kecalka2
24. říj 2024

Mě by to tedy také nevyhovovalo a preferuji spíš krátký dlouhý týden s volnem přes týden. Pracovní víkendy mě osobně například nevadí. Ale zase, plno těchto prací má delší pracovní dobu. Já tě chápu, že je to šok. Ale je potřeba i zvážit, jestli máš jinou nabídku práce. U nás je problém sehnat i malý úvazek. O ranních směnách ani nemluvím a když už si někdo najde směnu od 6.00-14.00, tak si tu práci drží dlouho i za cenu menších peněz.

eviicka
24. říj 2024

Jako bezdětné mi tato pracovní doba i vyhovovala - jsem sova. Takže já bych do toho šla, zvlášť když časem bude asi možnost kombinovat.

nimomo
autor
25. říj 2024

Tak nějak máte pravdu všechny,obě směny mají svá pro i proti.Se vstáváním bych až tak velký problém neměla,jsem na to tak nějak zvyklá vstávat brzo,protože až na dobu,kdy byla dcera na prvnim stupni základní školy jsem vždy vstávala před čtvrtou hodinou.Holka taky dojíždí do školy přes hodinu,takže večer bych to na velké vykecávání moc neviděla...no uvidím.třeba to ani nevýjde...

Strana
z2