Pracujete na rodičovské dovolené?
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda pracujete na RD, případně v jakém oboru a za jakých podmínek? Najít něco na HO je pěkná dřina. 😊
Děkuju.
Pomáhala jsem vést mateřské centrum, dělala jsem 1 den v týdnu logopedku ve školce, šila jsem. První šlo dělat s dětma, druhé ne, museli jsme se nějak vystřídat, třetí po večerech, dala jsem děti v osm spát a třeba do půlnoci jsem pracovala. U třetího jsem pak šla na 1 den zpět do práce, příležitostně jsem doučovala. Chce to přemýšlet, co umíš, co tě baví. Kamarádka třeba uklízela bytový dům.
Já jsem dál dělala z domova svou práci. Ale znamenalo to pro mě pracovat po nocích, protože přes den se to s dětmi fakt nedalo.
Jsem zdravotní sestra.Takze jsem chodila sloužit pár služeb v měsíci.
Od porodu jsem pracovala maličko (20-30h měsíčně) administrativně z domova, od třičtvrtě roku života dcer jsem chodila na 10h týdně po odpoledních do nemocnice a do ambulance a postupně jsem přidávala na cca 3 24h služby měsíčně, jednu odpolední ambulanci týdně a jedno dopolední uspávání v privátu.
@valt planuju cca ve 2 letech ditka pracovat jako recruiter, což jsem dělala před RD. Je hodně možnosti pracovat z domova. Me osobně se dost líbí i sousedské hlídání,ale musis mit potřebné vzdělání a ma to své mouchy,ale kdybych nutně potřebovala peníze a musela byt byt stale se svym dítětem a mela vzděláni,dost bych se o to zajímala.
Mám kurz účta a mám fakt chuť se to naučit. Že to bude dřina je mi jasné, ale jsem ochotná tomu věnovat veškerý volný čas. Tak doufám, že se něco objeví a bude možné s někým zkušeným fungovat více méně online. Není tu někdo, kdo je v tom se mnou? Kurz účta, mám pocit, že už má kde kdo, ale zájem o samotný obor už každý nemá. 🙈
No, není to jednoduché. Málokdo Tě hned zaměstná na HO, když Tě ani nezná. Nejjednodušší je z tohohle pohledu pracovat na RD pro stejnou firmu jako předtím (samozřejmě pokud to lze).
Bohužel u původního zaměstnavatele pracovat nemůžu. Pracuju pro Úřad práce a HO není vůbec možný.
Bohužel u původního zaměstnavatele pracovat nemůžu. Pracuju pro Úřad práce a HO není vůbec možný.
@valt a mikrouvazek?
Kde bydlíte? Třeba takový učetní v SVJ je čistě HO... tak se možná poptat tím směrem?
Jinak já vedu kroužky pro děti a prostě jsme si na ně zároveň vodila svoje děti. Ale brala jsme to spíš abych měla program, než že by z toho bylo moc peněz.
Pokud nejsi finančně donucena, vychutnej si mateřskou a to období, i když se ti to teď možná zdá jako hrozné období.
Pokud nejsi finančně donucena, vychutnej si mateřskou a to období, i když se ti to teď možná zdá jako hrozné období.
@klar_tek Taky možnost. Ale tedy mě hodně pomohlo, že jsem vlastně stále udržovala praxi, byla tak trochu donucena sledovat novinky v oboru, nevypadla jsem z toho úplně. Navíc vypadnout na pár hodin pryč a přispět do rozpočtu bylo taky fajn. Zůstat jen doma a pak šup naplno do práce jen obvykle velmi náročné. I když chce autorka změnit obor, přijde mi, že tohle je ideální doba, vyzkoušet si to nezávazně, kdy na tom příjmu nebude závislá, postupně se do toho dostat...
@valt a mikrouvazek?
@jana_zofie Bohužel, v tomhle je státní správa, alespoň v našem odvětví, dost zkostnatělá.
@klar_tek Na první rodičovské dovolené jsem byla plně bez práce a užila si to, ale vyzkoušela jsem si, jaký je masakr dojíždět na plný úvazek do práce na brzkou hodinu, abych stihla dítě vyzvednout ze školky, šup na kroužek, rychle nakup, vyzvednout dite, varit, uklid, koupačka, večeře a padnout za vlast a takhle pořád dokola a už to tak do budoucna nechci. To pak ten čas protejká mezi prsty a jen jsem pořád někam spěchala. Proto jsem si říkala, že změnit obor teď, kdy mám více času a nemusím řešit výši ohodocení za to, že se to naučít, je ideální doba. 😊
Ja to mela asi jednodussi tim, ze to bylo za covidu, takze HO byl standard, dalkova vyuka taky. Taky mi pomohlo,.ze jsem tou dobou zila na opacnem konci sveta. Ucila jsem v CR na univerzite. Hezky jednpu tydne jsem vecer uspala deti, pak jsem si zalezla k pocitaci a od 9 do pulnoci mela prednasku pres Google Classroom (12h casovy posun vuci Cecham, takze idealni). Uplne super, vlastne jsem na tuhle pozici nastoupila asi tyden po navratu z porodnice. Pak jsem tedy na dalku jeste dostala dalsi dpp na vyzkum (to se taky da delat na dalku a po nocich). Krom toho jsem jeste mela smlouvu u sveho NZ zamestnavatele, kde jsem obcas pomohla s nejakym projektem (opet prevazne na HO, jen par hodin v mesici).
Ale to byly dost specificke podminky, tak to ti asi nepomuze neco najit 🙂. Snad jen teda tip - zkus najit praci v jinem casovem pasmu, at muzes delat v noci (ale pak to bude peklo s danema a vubec pracovni povoleni apod). Nebo teda nejakou vyuku, jestli umis neco, co muzes ucit online po vecerech.
@valt Pracuji, nabídku mám od svého zaměstnavatele. A na poslední rok jsem dostala ještě druhou nabídku, také z oboru u jiné organizace, to je jen na 10 hodin týdně. U obou jsem na dohodu, u obou 100% práce z domu, žádná stanovená pracovní doba. Je to prima, člověk nevypadne z oboru a ještě má nějaké peníze. 🙂
Vzdy jsem delala catering sla jsem o vikendu dopoledne do prace , prisla domu ve 3 rano a mela zarobene, co nekdo vydela za mesic 🙂 nikomu jsem nechybela a dalsi den jsem trosku dyl spala a uzila si den s rodinou 🙂
@klar_tek 1 den v tydnu na rodicaku pracovat , je spise relax s bonusem penez nez prace 🫢

Vyhledej si na zdi, resi se to tu mnohokrat. S malym miminem je to fuska a jeste na HO. To te moc firem nezamestna a uprimne ja jakozto zamestnavatel taky ne. Co se tyce me, tak ja jsem pracovala u obou deti, ale ja to mam jinak. Nejsem radny zamestnanec.