Přeložení na jiné místo po 2leté RD. Mohu mít podmínky?

teddyx2
17. kvě 2012

Dobrý den,
3.6.2012 mi končí rodičovská dovolená. Před nástupem na mateřskou a následnou rodičovskou jsem pracovala jako recepční. Tenkrát jsem si schválně zvolila dvouletou variantu, abych měla větší "jistotu", že se po skončení budu mít kam vrátit. Byla jsem po celou dobu v kontaktu se svým zaměstnavatelem (resp. ředitelkou hotelu) s tím, že jsem jí jasně dala najevo, že se hodlám vrátit na místo ihned po skončení rodičovské. Od interního zdroje jsem se dozvěděla, že v únoru skončil jeden z mých kolegů a že se tím pádem uvolnilo místo. Dlouhou dobu se mi nikdo neozýval, než mi přišel dopis, že mám nahlásit termín návratu do zaměstnání, což jsem obratem udělala. Následně mi bylo písemně sděleno, že pozice recepční již neexistuje, že se jmenuje Reception Clerk/Night auditor, což je v podstatě to samé, jen s tím rozdílem, že se dělají i noční směny. Všechny tyto podmínky jsem jim odsouhlasila píemně (20.4.) a od té doby se mi nikdo neozval. Toto pondělí jsem to už nevydržela a zavolala na personální oddělení a bylo mi sděleno, že se měnil celý management a tudíž tam nastaly jisté zmatky. Řekla jsem jim, že bych ráda znala detaily mého návratu a nějaké podrobnosti a že se mi prý ozvou.
Dnes mi došel e-mail, že v tom hotelu mají tuto pozici obsazenou a že mi je nabídnuta stejná pozice v sestřiném hotelu s tím, že se změní platové podmínky. Byla jsem placena původně 100 Kč/hod hrubého a teď bych měla stálý plat 15 00 Kč hrubého + 3000 Kč pohyblivou složku, která by mi byla odejmuta v případě hrubého porušení kázně nebo nějakého "průšvihu. Jenže z praxe vím, že ty peníze zaměstnavatel často nevyplatí i z důvodů, které se jim "hodí do krámu".
Musím podotknout, že tento hotel je mnohem horší, než ten původní, a má mnohem nevýhodnější polohu, takže i ten výdělek by byl mnohem menší.
Mám nějaká práva, nebo si říct o vyšší plat?
V hotelu jsem zaměstnaná již pět let.
Dle smlouvy mají nárok na to, aby mě přeložili jinam.