Problém s výpovědí
Ahoj holky,
potřebovala bych radu. Jsem zaměstnaná necelý rok u jedné soukromé firmy, donedávna chodil plat bezproblémů i s osobním ohodnocením, ale poslední 2 měsíce chodí bez a je to fakt bída. Stalo se to po události, kdy jsem odmítla zrušit předem zaplacený zájezd a dostavit se na firemní večírek v pátek večer. Proto jsem se rozhodla dát výpověď s návrhem, že to skončíme dohodou. Poslala jsem jim to poštou, jak mě požádali, ale po 10 dnech mi od nich přišel dopis, že výpověď je neplatná a já jsem u nich i nadále zaměstnána. V dopise mi neposlali kopii mé výpovědi a tudíž nevím, kde nastala chyba, že je neplatná. Kopii mi vydat nechtějí. Nevíte, jakto řešit? Mám jedno dítě, hypotéku na krku a fakt si už nemůžu takový plat dovolit. Mimochodem mám výpovědní lhůtu 3 měsíce což není zrovna málo a kdyby mě měla výpověď platit od dubna, tak to nemá ani cenu, protože mi bude končit smlouva v červnu.
Děkuji předem za nějaké rady .) Věřím, že nejsem jediná, které se tohle stalo.
@magdalenax A proč by ne? Ve spoustě zaměstnání jsou různé audity, kontroly, ve zdravotnictví akreditace atd. Pokud bych měla jako zaměstnanec možnost se tomu vyhnout, s radostí bych toho využila.
A ano, je smutné, že syn nedostal volno na zkoušky, ale o tom to přesně je. Zaměstnanec si prostě nemůže brát volno, jak se mu zlíbí.
@koordinatorka_odboje Ano, musí to prostě akceptovat. Ale když je to magor, stejně ti může dát nezákonnou výpověď 🙄
@mialagia A jako já jsem... KDO?
Pokud nechceš , nikdo Tě nenutí, - do této skupiny nemusíš. A radši ani ne
@xpila to je fakt úlet..hlavně teda ta "logická"interpretace zákoníku práce wow😀
@magdalenax to se fakt neboj🙂
@gabcat
Ano, já absolutně beru v potaz to, co jsi napsala, jenže to volno měl již nadělané v rámci firmy, kdy potřebovali, aby zůstal v práci déle. Nešlo o žádné neplacené volno, ale o uvolnění již odpracovaného .....,
@prostenika85 Beru to tu jako extrémní trénink trpělivosti 😀
@magdalenax No, spíše máš problém s pochopením psaného textu ty...
@magdalenax I dobu pro čerpání náhradního volna určuje zaměstnavatel...
V bývalé práci jsem měla stanovených 5 týdnů v roce, kdy jsem si měla vybrat 4 týdny dovolené. Pokud jsem si vybrala jiný a zaměstnavatel neschválil, smůla.
@magdalenax a jasně, že zaměstnavatel rozhoduje... pracovala jsem jako manažer prodejny, kdyby nerozhodoval, nepracovaly (byly jsme jen ženský) jak blbky přes Vánoce a v povánočních výprodejích...
Musim rict, ze tohle je snad prvni diskuze o tolika odpovedich, kterou jsem precetla absolutne celou a s udivem....btw...zaplat pan buh za meho zamestnavatele, kdy mu rano zavolam a reknu, ze dnes potrebuju dovolenou...
já nevím, proč chceš po ostatních vysvětlení, když jsi ho dostala už několikrát a odmítáš to přijmout, protože to nekoresponduje s tvým výkladem 😀
Jmenovat nebudu, každá se určitě pozná ve výrazech, které napsala k mé osobě. Já nejsem magor, troll ... . Skupinu jsem založila, jakou jsem založit chtěla, stejně jako jsou založené skupinky od ostatních uživatelek. Takže mne přestaňte laskavě urážet.
A teď jen tak mimochodem ještě...., od začátku diskuze čekám na to, zda si vůbec některá z vás něčeho všimla, či všimne v původním příspěvku. To ale ani jedna.
Zakladatelka se totiž vůbec nezmínila o nějaké dovolené. Jen prostě v pátek nešla na večírek, protože měla již zaplacený zájezd, což neznamená, že musela jet někam na týden, což v jiném příspěvku sama napsala
@magdalenax No, my jsme si toho všimly a zakladatelce správně odpověděly, to jen ty si tady začala plevelit nesmyslnostmi o tom kdo určuje termín čerpání dovolené...
koukám, že mi unikl asi nějaký peprný příspěvek 😅
však ano, dovolená se tu vůbec řešit nemusela. pokud pracuji od pondělí do pátku, tak vůbec nepočítám s tím, že bych nemohla odjet na víkend a není třeba řešit cokoliv kolem dovolené a povolení zaměstnavatele. mám volno a prostě odjíždím, kdy chci.
@blahova_andrea Přesně tak.

Holky sorry, ale co čekáte od někoho, kdo založil skupinu "Soudkyně Barbara"nebo jak to je viz. profil
@magdalenax 😀
Jinak vše už bylo řečeno, dobu čerpání dovolené samozřejmě určuje zaměstnavatel, pokud je slušný, tak po poradě se zaměstnancem, ale nemusí, může jak chce, kromě výjimek..a k otázce ještě, jak už ale někdo mam dojem psal, pokud by v té smlouvě měl zam-tel tu výpovědní lhůtu kratší než 3 měs., pak by platila ta 2měsíční např...s osobním oh. je to blbý, jedině zkusit vysondovat jaký maj ostatní zaměstnanci na stejné pozici a pak odkaz na zákaz diskriminace..