icon

Problém s výpovědí

laylas
11. bře 2017

Ahoj holky,
potřebovala bych radu. Jsem zaměstnaná necelý rok u jedné soukromé firmy, donedávna chodil plat bezproblémů i s osobním ohodnocením, ale poslední 2 měsíce chodí bez a je to fakt bída. Stalo se to po události, kdy jsem odmítla zrušit předem zaplacený zájezd a dostavit se na firemní večírek v pátek večer. Proto jsem se rozhodla dát výpověď s návrhem, že to skončíme dohodou. Poslala jsem jim to poštou, jak mě požádali, ale po 10 dnech mi od nich přišel dopis, že výpověď je neplatná a já jsem u nich i nadále zaměstnána. V dopise mi neposlali kopii mé výpovědi a tudíž nevím, kde nastala chyba, že je neplatná. Kopii mi vydat nechtějí. Nevíte, jakto řešit? Mám jedno dítě, hypotéku na krku a fakt si už nemůžu takový plat dovolit. Mimochodem mám výpovědní lhůtu 3 měsíce což není zrovna málo a kdyby mě měla výpověď platit od dubna, tak to nemá ani cenu, protože mi bude končit smlouva v červnu.
Děkuji předem za nějaké rady .) Věřím, že nejsem jediná, které se tohle stalo.

Strana
z4
mialagia
11. bře 2017

Holky sorry, ale co čekáte od někoho, kdo založil skupinu "Soudkyně Barbara"nebo jak to je viz. profil
@magdalenax 😀

Jinak vše už bylo řečeno, dobu čerpání dovolené samozřejmě určuje zaměstnavatel, pokud je slušný, tak po poradě se zaměstnancem, ale nemusí, může jak chce, kromě výjimek..a k otázce ještě, jak už ale někdo mam dojem psal, pokud by v té smlouvě měl zam-tel tu výpovědní lhůtu kratší než 3 měs., pak by platila ta 2měsíční např...s osobním oh. je to blbý, jedině zkusit vysondovat jaký maj ostatní zaměstnanci na stejné pozici a pak odkaz na zákaz diskriminace..

gabcat
11. bře 2017

@magdalenax A proč by ne? Ve spoustě zaměstnání jsou různé audity, kontroly, ve zdravotnictví akreditace atd. Pokud bych měla jako zaměstnanec možnost se tomu vyhnout, s radostí bych toho využila.

A ano, je smutné, že syn nedostal volno na zkoušky, ale o tom to přesně je. Zaměstnanec si prostě nemůže brát volno, jak se mu zlíbí.

vineta
11. bře 2017

@koordinatorka_odboje Ano, musí to prostě akceptovat. Ale když je to magor, stejně ti může dát nezákonnou výpověď 🙄

xpila
11. bře 2017

@mialagia Hele dej si bacha, krom toho tu vede právní poradnu!

magdalenax
11. bře 2017

@mialagia A jako já jsem... KDO?
Pokud nechceš , nikdo Tě nenutí, - do této skupiny nemusíš. A radši ani ne

mialagia
11. bře 2017

@xpila to je fakt úlet..hlavně teda ta "logická"interpretace zákoníku práce wow😀
@magdalenax to se fakt neboj🙂

magdalenax
11. bře 2017

@gabcat
Ano, já absolutně beru v potaz to, co jsi napsala, jenže to volno měl již nadělané v rámci firmy, kdy potřebovali, aby zůstal v práci déle. Nešlo o žádné neplacené volno, ale o uvolnění již odpracovaného .....,

prostenika85
11. bře 2017

@xpila @j.a.n.i. Děvčata, máte můj hluboký obdiv za vaši trpělivou práci na tomto fóru!

xpila
11. bře 2017

@prostenika85 Beru to tu jako extrémní trénink trpělivosti 😀

j.a.n.i
11. bře 2017

@magdalenax No, spíše máš problém s pochopením psaného textu ty...

j.a.n.i
11. bře 2017

@vineta Tak pokud je magor, tak ti tu nezákonnou výpověď klidně dá jen protože se špatně vyspal, nebo se mu nelíbí tvoje tričko, takže pak už je to celkem jedno.

j.a.n.i
11. bře 2017

@magdalenax I dobu pro čerpání náhradního volna určuje zaměstnavatel...

vineta
11. bře 2017

@j.a.n.i Vždyť jo, o tom mluvím

j.a.n.i
11. bře 2017

@vineta Já to myslela obráceně, že proč si tu dovolenou nevyplnit, když si stejně jinak najde jiný důvod...

vineta
11. bře 2017

@j.a.n.i Jo takhle.. to jasně.. se spíš divím, že mu tam při takovým zacházení, co koordinatorka_odboje popisovala, ještě někdo pracuje..

worn
12. bře 2017

V bývalé práci jsem měla stanovených 5 týdnů v roce, kdy jsem si měla vybrat 4 týdny dovolené. Pokud jsem si vybrala jiný a zaměstnavatel neschválil, smůla.
@magdalenax a jasně, že zaměstnavatel rozhoduje... pracovala jsem jako manažer prodejny, kdyby nerozhodoval, nepracovaly (byly jsme jen ženský) jak blbky přes Vánoce a v povánočních výprodejích...

majaaa82
Odpověď byla odstraněná
pet359
12. bře 2017

Musim rict, ze tohle je snad prvni diskuze o tolika odpovedich, kterou jsem precetla absolutne celou a s udivem....btw...zaplat pan buh za meho zamestnavatele, kdy mu rano zavolam a reknu, ze dnes potrebuju dovolenou...

blahova_andrea
12. bře 2017

@magdalenax

já nevím, proč chceš po ostatních vysvětlení, když jsi ho dostala už několikrát a odmítáš to přijmout, protože to nekoresponduje s tvým výkladem 😀

majaaa82
Odpověď byla odstraněná
j.a.n.i
12. bře 2017

@majaaa82 Nojo, když ono to láká se pobavit... 😇

magdalenax
12. bře 2017

Jmenovat nebudu, každá se určitě pozná ve výrazech, které napsala k mé osobě. Já nejsem magor, troll ... . Skupinu jsem založila, jakou jsem založit chtěla, stejně jako jsou založené skupinky od ostatních uživatelek. Takže mne přestaňte laskavě urážet.

A teď jen tak mimochodem ještě...., od začátku diskuze čekám na to, zda si vůbec některá z vás něčeho všimla, či všimne v původním příspěvku. To ale ani jedna.

Zakladatelka se totiž vůbec nezmínila o nějaké dovolené. Jen prostě v pátek nešla na večírek, protože měla již zaplacený zájezd, což neznamená, že musela jet někam na týden, což v jiném příspěvku sama napsala

j.a.n.i
12. bře 2017

@magdalenax No, my jsme si toho všimly a zakladatelce správně odpověděly, to jen ty si tady začala plevelit nesmyslnostmi o tom kdo určuje termín čerpání dovolené...

blahova_andrea
12. bře 2017

koukám, že mi unikl asi nějaký peprný příspěvek 😅

blahova_andrea
12. bře 2017

však ano, dovolená se tu vůbec řešit nemusela. pokud pracuji od pondělí do pátku, tak vůbec nepočítám s tím, že bych nemohla odjet na víkend a není třeba řešit cokoliv kolem dovolené a povolení zaměstnavatele. mám volno a prostě odjíždím, kdy chci.

j.a.n.i
12. bře 2017

@blahova_andrea Přesně tak.

Strana
z4