icon

Šéf mi řekl, potřebuji na vás ušetřit

magdalenax
6. bře 2017

...řekl šéf, a normálně z očí do očí. To člověk neví, zda se má smát, nebo brečet. Tak vy dáte najevo, - resp. si řeknete o více peněz. On po týdnu přijede s výrokem, že na vás naopak potřebuje ušetřit. Už jste se ocitla některá z vás v takové situaci? Ano, o práci navíc si říct umí, to ano, ale to je všechno.
Vymezení požadované práce - nikde není, jen neustálé výmysly, prostě udržení pozice síly, nic jiného.
Kolega mu dělal a dělá práci navíc, práci až odbornou, kterou kdyby měl zaplatit jinak, tak nevytáhne z kapsy tři stovky, ale dva tisíce.
V mém případě se jedná o podobné práce, jen v jiném oboru.
Nechci tu žádné hádky prosím.
Jen vaše názory, zkušenosti - kam až vaši šéfové jsou schopni "zajít", jakmile zjistili, že umíte něco víc.............

Strana
z2
j.a.n.i
6. bře 2017

@majaaa82 Nojo, ale pak by nebylo co řešit na diskuzi.

majaaa82
6. bře 2017

@j.a.n.i to mas asi pravdu ;-D Ja uz se asi rozloucim, zitra me ceka narocny den, dnes jsem v 6. tydnu potratila, tak jdu zitra na mereni a pripadne revizi 😢

j.a.n.i
6. bře 2017

@majaaa82 To je mi líto, ale s revizí bych nespěchala... třeba se to dořeší samo.

majaaa82
6. bře 2017

@j.a.n.i uz krvacim, ale na vycisteni chci. Bylo to cele divne, mam i podezreni na mimodelozni (snad to nebude tak vazny), takze revize je dulezita, aby se mohlo zacit sledovat hCG. Dnes trochu kleslo, uvidim rano. Uf uf... tak dobrou noc a diky za povidani.

journals
7. bře 2017

Mě by spíš zajímalo, kdo tohle (myšleno tuto podstatu) nikdy od šéfa neslyšel 😀 Nevím tedy úplně, co chceš od ostatních slyšet a co od diskuze očekáváš, podle mě je to zase diskuze o prdu, stejně jako předchozí tebou založené, ale to, že firma šetří a na přidávání není slyšel snad v životě každý pracující člověk. Nevím, co je na tom tak šokujícího? 😨
Tak to prostě bohužel je a tak to normálně chodí. Děláš nějakou práci, myslíš si, že dobře, víš, že se firmě ekonomicky vyplatíš, tak bys ráda nějakou další motivaci, ale místo toho slyšíš, jak se musí šetřit a jak na přidávání není, nebo naopak jak je potřeba udělat práci efektivněji za méně peněz. Děje se to všude a ve své podstatě to zažívají jak osoby OSVČ tak zaměstnanci, jen se to nazývá jinak 😉)
Jestli jsem to zažila? V každé práci na každé pozici, není to nic neobvyklého....

barchen
7. bře 2017

@magdalenax
Ano slyšela a několikrát. A tohle jsou ještě ty mírnější slova. Slyšela jsem i vyhrožování (prázdné tlachání o tom, jak mne nevezmou a že si práci budu hledat prý těžko) až po to, jak jsem neloajální a neperspektivní zaměstnanec, když jsem odmítla jejich nabídku a trvala si na své. Zákazník chtěl ale jenom mne a věděla jsem, že pokud si počkám, tak to klapne a na mé podmínky budou muset kývnout. A vyšlo to, přesně, jak jsem chtěla. Pokud jsem schopná (mám výsledky a taky fin. ohodnocení a nejen, že si to jenom myslím), tak řeknu svoje podmínky, za kterých jsem ochotná něco dělat a když to druhá strana neakceptuje, tak se "obchod" neuskuteční, ne? Snad znáte svoji cenu. Já nemám čas se s někým neustále dohadovat, domlouvat a rozmlouvat, roky práce mne naučili, že si řeknu (adekvátně k práci, k mým zkušenostem a znalostem ale taky v chování a jednání nadřízeného nebo zákazníka), co a kolik za tu práci chci a buď se domluvíme nebo ne.

magdalenax
autor
7. bře 2017

@barchen Ahoj, děkuji Ti příspěvek a rozumím Ti velice dobře, já jsem si peníze vyjednala podobným způsobem. Jen jsem byla prvně docela překvapená dotazem, zda mi někdo něco říkal penězích,- dotaz hodně průhledný... .

Kolega, který je tam však již několik let se ale domáhal zvýšení platu, nakonec to dopadlo tak, že podal výpověď. Jenže, co je právě ten paradox. Neustále ho přemlouvali, že za něj nemají náhradu a to právě i z důvodu, že on opravdu umí, nač se podívá, tak tam za přesčasových podmínek dělal práce, na které by se musel objednat odborník. Já jsem z toho vybruslila dobře, a to v podstatě možná jen proto, že nutně potřebovali a do toho ještě sehnat někoho dalšího za kolegu.
No, a když se s kolegou tak nějak domluvili, přišel po týdnu s tím, že mu přidá, ale jen tolik. Pak padla ta již zmíněná věta a zároveň se ho zeptal, jak dlouho je ochotný za těchto podmínek ještě setrvat. To se člověk musí smát. Největší korunu tomu dal, když po dalším týdnu přijel se svým zástupcem - nově najatým, toho zaplatí jak tedy

kometkak
5. led 2020

@magdalenax Ano. Já dělala svoji práci i část za ředitelku ve státním sektoru. 100% spolehlivost a dobrovolá práce navíc. Když jsem měla dostat přidáno 5000 měsíčně (státní tabulky), tak mě hodila o třídu níž, bez jakéhokoli pracovního odůvodnění.. teda řekla, že mezi námi musí být větší platový rozil.. tedy jen závist. Ne že by na to neměla, nebo to měla platit ze svého.. Následně jsem si našla práci jinde a jí jsem to mezi řeči řekla, že budu brzy odcházet a najednou to už šlo..za dva dny jsem měla tu vyšší platovou třídu. Jen jsme byla blbá, že až po roce. Dnes se kvalitní lidi těžce shání. Takže bych zkusila najít něco jiného. Každý zaměstnanec má mít nějaké hranice a svou cenu a přes ně nejít.. Někteří šéfové bohužel zkouší, kam až můžou. A pokaždé to bude o kousíček dál.. Víc práce za míň.. od toho jsou to šéfové.. A bude to platit i o OSVČ a zákazníkovi.. totéž šéf zaměstanec.. Ty si musíš určit, za jakou cenu seš svou práci ještě ochotna vykonávat..

magdalenax
autor
6. led 2020

@kometkak Jistěže, dala jsem mu jednoznačně najevo, že prostě buď budu mít jiné peníze, ale to by mi musel přidat sakra moc, nebo že jdu. Nevěřil tomu... . Pak jsem mu řekla, si beru od - do volno...., tak mi bylo řečeno, abych se měla kam vrátit. ... . Vrátit?

Nakonec jsem mu řekla, že končím úplně.

Na to mi řekl, že neví, zda dělám dobře..., moje odpověď byla, že dobře dělám, že vím co dělám, že můj plat bude minimálně několik tisíc vyšší, že jdu dělat práci, kterou mám ráda, kterou umím.
U blbečka, který mi řekl, že na mne potřebje ušetřit již dva roky nejsem

elu
6. led 2020

Asi takhle... Dnes je kazdy dobryc zamestnanec placen zlatem, pokud ti pridat nechce... Tak mu nepripada, vze si to zaslouzis... Beru to z pohledu zamestnavatele.... Nekomu pridam i zlatou cihlu, jen o nej neprijit a druhym rikam, to co tobe zamestnavatel

Strana
z2