Těhotná v personální agentuře
Ahojky vsem mam dotaz dnes sem objevila dve carky. V minulem zamestnani mam odpracovano 365 dni. Ted sem zmenila zamestnani zkusebka mi konci 17.6 . predpokladam ze jak jim oznamim tu zpravu vyhodej me. Smlouva je prez personalni agenturu. Nechci zustat uplne bez penez. A jak to bude po porodu? Dekujo
@monikavitezslav jestli mas termin v unoru, tak tezko nastoupis na MD v zari.... Nejdriv 8 tydnu pred porodem, pokud vim. Pokud mas smlouvu na dobu urcitou, tak Ti ji samozrejme neprodlouzej, to je jasny a pochopitelny z jejich strany. Ale rozhodne bych s oznamovanim pockala minimalne do konce prvniho trimestru, do te doby se muze stat cokoliv. Nejak vubec nechapu Tvoji touhu to hlasit hned, kdyz ti konci zkusebka za par dni 😀 a uprimne dvanactky tu dela plno tehotnych... Ja oznamovala az nekdy v 5. mesici, kdyz to bylo videt. A to jsem delala ve stresu a kolikrat s prescasana i 10 a vic hodin denne. Ale tomuzes resit pozdeji, podle toho, jak se budes citit.
Ve dve hodiny jdu na gyndu tak uvidime. Driv jak na konci prvniho trinestru to neoznamim.
@magdalenax těmto detailům nerozuměla ani paní právnička na pracáku, inspektorát práce už mi to objasnil. Oni nevyhodí protože je těhotná, ale z nějakého jiného důvodu, jako třeba nedostatek práce. Proto firmy berou raději agenturní zaměstnance, můžou se jich lehko zbavit. Taky sem se oháněla zákonem, ale je to prd platný.
Pokud pracujete pro personální agenturu, jako dočasně přidělený zaměstnanec, tak Vám mohou ukončit přidělení a pracovní smlouva je právě na dobu dočasného přidělení. Tj. není přidělení, není smlouva. Dočasné přidělení jde ukončit i v pracovní neschopnosti, z hlediska ZP to není výpověď. Jakým způsobem lze ukončit dočasné přidělení máte uvedeno v písemném pokynu, který jste podepisovala při nástupu s pracovní smlouvu.

@xpila
Hm, ale stejně tam byla...ono jak jsem psala, málokdo zná ty paragrafy a zákon natolik, aby mu to přišlo minimálně divné...Osobně bych nikdy pod agenturou nepracovala.