Trvalé bydliště a doktor v ČR, na rizik. těh. v Německu
Ahoj ženy (a muži, abychom nebyli genderově stereotypní 😀)
Jsem učitelka na ZŠ v Praze, do konce školního roku mám v plánu vytrvat v zaměstnání, prázdniny si vybrat tradičně jako dovolenou a od září do nástupu na mateřskou (cca půlka října?) si nechat napsat rizikové, neboť se z Prahy budeme stěhovat do hor, na česko-německé hranice, na německou stranu.
Byť nemám (ťuk ťuk 🙂) žádné komplikace, rozhodla jsem se nastoupit na rizikové, a to z toho důvodu, že mi přijde logičtější zůstat zaměstnancem než ukončit pracovní poměr a hledat si práci na 6 týdnů (kdo mě asi zaměstná? 😉), případně být na PÚ a v případě druhého dítěte nemít nárok na mateřskou. Opomeňme nyní prosím morálně šedou zónu tohoto rozhodnutí 😀.
A nyní konečně dotaz: Jak funguje rizikové těhotenství, když je těhotná žena zaměstnaná v Čechách, doktora má v Čechách, ale stěhuje se do Německa, byť 100 metrů od českých hranic? Je to vůbec možné? Chodí kontroly?
Všem za jejich názory, komentáře, zkušenosti a rady předem moc děkuji.

@paraplee Jednoduše, bez schvalení revizním doktorem na OSSZ nesmíš na neschopence do zahraničí, takže bych si domluvila v praci neplacené volno.