icon

Týden do konce smlouvy a pozitivní těhotenský test

hanulinka8585
23. črc 2019

Zdravim ve spolek,
dostala jsem se do zajimave situace. Pracovni smlouvu mam do konce cervence. Od srpna mam slibene prodlouzeni smlouvy, ale netusim jestli na rok nebo na neurcito. Navic mi sama vedouci rikala, ze ona sama tam pracovala dobre pul roku, nez ji vubec dali smlouvu do ruky. No a ted to nejlepsi - pozitivni tehutest. Podle propoctu bych mohla byt cca v 7. tydnu. Otazka zni - volat na gyndu ted, nebo az v srpnu. Bylo mi vyhrozovano rizikovym kvuli me znacne nadvaze. ☹☹

Strana
z4
priefi
24. črc 2019

@drep tak to je mi jasne, ze bohuzel delaji chyby 😉 a taky vim, ze ruka ruku tam myje 😔 a spravedlnosti se clovek nedocka... ale tak... smutna zkusenost je smutna zkusenost.

drep
24. črc 2019

@priefi to mě mrzí. U nás tedy funguje upřímnost a pokud se něco stane, je o tom rodina pacienta informována. Nebo pacient sám, ale to v našich podmínkách není tak častý. A pokud se něco stane, tak to pak poměrně intenzivně řešíme mezi sebou, protože to často bývá velký poučení (třeba i v tom, že tě překvapí selhání pomůcky). Pod koberec nezametáme.
A bohužel, druhá věc je určitá vlastní “hlava” lidského těla, aneb jak říkáme, garantujeme správný postup, ne výsledek, ten na nás závisí jen do určité míry. A část těch chyb nebo komplikací vnikne i při technicky správném postupu (například poranění plíce i při technicky správné kanylaci centrální žíly má v néjakém procentu i ten nejšikovnější).
Vůbec, to je na dlouhou diskuzi, já jsem přesvedčená, že naprostá většina těch opravdových chyb, které vedou k průšvihu a poškození pacienta vznikne nedostatečným výcvikem doktorů, nedostatečnou přípravou na “rizikové” situace a tím, že nezkušení mladí jsou často bez dozoru a starají se o mnohem náročnější pacienty, než na co jejich znalosti a zkušenosti stačí, případně, že se starají o víc pacientů, než je reálné zvládnout.
Ale tak to už s původní diskuzí vůbec nesouvisí, tak ať tu neplevelím vlákno. 🙂

suzyz
24. črc 2019

Holky ja jsem obecne asi nejcestnejsi clovek co znam 😁ale co je to za blbost, rikat zamestnavateli v osmem tydnu o tehotenstvi, jen aby se pripadne mohl rozhodnout nedat dalsi smlouvu? 😳vzdyt to je proste nesmysl, duvody uz tu padly - je to soukroma vec, info o zdravotnim stavu, nevi se jak to dopadne, drtiva vetsina holek co znam to i kamaradum/rodine rika az pozdeji.... to to ma zavesit na nos zamestnavateli jen proto, aby chudak nebyl bit na potencialnich zakonnych narocich jinak kvalitni zamestnankyne (kdyby nebyla, asi by i tak neprodlouzil)? Jinak jsem taky OSVC a ne uplne lehce nahraditelna, ale lidem s nimiz spolupracuji jsem to taky rekla az kdyz jsem vedela, ze je vse v poradku. Oni se nejak zaridi, vsichni to pochopili. Myslim, ze je velky rozdil mezi tim, chovat se vypocitave a tim, rozhodovat se racionalne tam, kde muzu ztratit minimalne to co “protistrana”.

marketa11112
24. črc 2019

@drep pekna narážka 🙂).
kazdopadne jsi samoliba az hruza. me ani nevadi, ze se chvalis (presto, ze kdo vi, jaka je skutečnost), me vadi, jak si v tom rochnis. jak se předvádíš a ukazujes ostatním, ze proti tobe jsou povl.
chlubis se pomalu i tim, ze delas na sale chyby. sila. a tvrdis,, ze vse regulerne přiznáváte rodine? tohle jsou ale kecy. pokud to u vas funguje tak, jako tam, kde byl na operaci pred par tydny syn, tak je mi na bliti. tam ani necetli papiry, které jsem jim vyplnila.

drep
24. črc 2019

@marketa11112 sice úplně nevím, kde se chlubím svýma chybama, ale tak jasně, stejně tak naprostá většina mých komentářů byla sebeobrana.
Je mi líto, že máš blbé zkušenosti s nemocnicí , ale opravdu je to důvod paušalizovat? Včera mi jedna paní v renaultu nedala přednost na křižovatce, tak proto jsou všechny paní v renaultu krávy?
V pohodě, nemáš mě ráda, mně je to fuk, tak bychom na sebe asi mohly přestat reagovat.

marketa11112
24. črc 2019

@drep chyba. Neni oravda,ze te nemam rada. Mam rada vsechny lidi, i ty, co maji jiny nazor ,ziji jinak a pod. Jen nemam rada tu panovacnost ve tvem projevu. Obcas s tebou souhlasim,obcas ne. Jen se neumis vzit do kuze jinych. Tak to proste je. Vzdy poukazes na to,jaka jsi ty,jak to mas ty a ze ostatni to maji mit take tak. Ok, asi povahovy rys. Nejsi ve znameni lva? Hodne mi pripominas meho otce.

anetahozakova1
28. zář 2019

@sudylichozrout vzhledem k tomu že by stejně asi nedostala na neurčito tak by se tam asi nevracela 🙂 a teď mi řekněte zda by bylo fér že by jsi neprodloužily smlouvu jen kvůli těhotenství což pokud to zjistí tak na 100% ji neprodlouží a paní bude bez mateřské... Málo který zaměstnavatel se k zaměstnancům chová fér

anetahozakova1
28. zář 2019

Určitě bych počkala do smlouvy!! Na 100% vám ji neprodlouží! A budete bez mateřské, zkončíte na ÚP kde za půl roku budete bral úplný minimum z kterého horko těžko nakoupíte výbavu... Na to zda to je fér k zaměstnavateli bych se z vysoka vykákala protože dle mě je hlavnější aby jste to měla v klidu a neřešila pak jak vše nakoupíte dejme tomu z 6000,- který by vám pak chodily ke konci těhu protože na pracáku budete až do porodu a od asi tři měsíce se dávka snižuje pokud vím.... Jsem v podobné situaci ale naštěstí jsem otěhotněla 2 měsíce před koncem smlouvy takže budu mít nárok na mateřskou, ještě minulý měsíc mi přišlo 9800,- dva měsíce před tím 13500,- a tento měsíce už jen 6200,- !! Ještě že od Října jdu na mateřskou díky ochranné lhůtě do které tip top spadám...

Strana
z4