Ukončení pracovní smlouvy měsíc před nástupem na mateřskou. Jak se to řeší?

lucluc7
28. čer 2021

Hezký den,

na konci srpna mi končí v práci smlouva na dobu určitou. Na mateřskou budu nastupovat až v polovině října. Proto bych se chtěla zeptat, jak se řeší doba mezi ukončením pracovní smlouvy a nástupem na mateřskou? Stačí být na nemocenské a nahlásit se na ČSSZ, nebo se musím na ten měsíc a půl nahlásit na pracák? Jsem v tomto nováček, proto děkuji za vaše odpovědi. Luc.

adula000
28. čer 2021

@lucluc7 na nemocenské být můžeš a na pracák se nehlásíš v tom případě.

ni_kola
28. čer 2021

@lucluc7 já jsem byla v pohodě, neměla jsem důvod být na nemocenské. Normálně jsem se přihlásila na měsíc na pracák. Měla jsem dokonce nárok i na podporu v nezaměstnanosti.

sanyy22
28. čer 2021

@lucluc7 mě končila smlouva 30.4 a na mateřskou jsem šla 21.5, a na pracáku jsem jim řekla že mám žádost na peněžitou pomoc v mateřství. A měla jsem nárok i na podporu od 1.5 do 20.5 a od 21.5 beru PPM, a jsem furt evidována na úřadu práce. A podpora mi byla stopnuta

petramana
28. čer 2021

nez bych dokladala na tu chvilku plno potvrzeni z prace, tak bych asi poprosila a vysvetlila lekari, aby vystavil PN... me taky nic nebylo cele tehotenstvi, ale doktor se pri konci vzdy na kontrolach ptal jestli nechci nemocenskou (nevyuzila jsem)

sanyy22
28. čer 2021

@petramana mě sestra říkala že jak mi skončila smlouva tak jsem ji měla zavolat a dali by mi nemocenskou, protože jsem pak týden litala jen vyřizovat papíry a furt něco chtěli. Takže bych šla na tu nemocenskou

j.a.n.i
28. čer 2021

@petramana No, ja bych zas radeji dolozila 3 papiry z prace, co mi udela ucetni, nez musela dodrzovat vychazky.