Konec pracovního poměru při mateřské, co musím zařídit?

chja
7. zář 2014

Ahoj 🙂 Mám dotaz. Jsem na mateřské od 22.srpna a k 31.říjnu mi končí pracovní smlouva na dobu určitou a asi mi ji neprodlouží. Jak je to tedy potom s mateřskou? Budu ji pobírat dál a co vše musím s koncem prac. poměru zařídit? Děkuji za odpovědi, pěkný den Jana

lucifereeek
7. zář 2014

jak dlouho jsi byla v pracovním poměru?

eddithh
7. zář 2014

než začneš pobírat rodičovský příspěvek, budeš brána pro účely sociálního zabezpečení jako osoba pobírající nemocenské dávky v ochranné lhůtě. Pracovní poměr ke svému datu - 31.10. bude samozřejmě ukončen, pakliže se zaměstnavatel nerozhodne jinak.. ;)

chja
autor
7. zář 2014

@lucifereeek Od dubna 2013

lucifereeek
7. zář 2014

@chja tak to si myslím, že pro tebe žádná změna nebude, po mateřské budeš mít rodičák akorát jediná věc co se změní bude že po skončení RD se nebudeš mít kde vrátit.

jajulin
7. zář 2014

@chja Pokud máš teď nárok na mateřskou, tak ukončení pracovního poměru na to nebude mít žádný vliv. Negativní dopad to bude mít až po ukončení rodičovské dovolené, kdy se nebudeš mít kam vrátit. A pokud bys rovnou navázala dalším těhotenstvím, tak při něm nebudeš mít nárok na pobírání mateřské. To je asi vše.

janasmej
9. zář 2014

já se díky tomuto dotazu ještě zeptám, když mám odpracované dny a měla bych nastoupit na mateřskou pokud uzavřu pracovní poměr, což by se mi eventuelně mohlo povést, pokud bude na dobu určitou, nic to nemění na mateřské pokud skončí během ní. A pak pokud už nebudu zaměstnaná během mateřské, automaticky si mohu vybrat délku rodičovské nebo ještě při nástupu na rodičovskou je třeba abych si vybrala a pak teprve skončil prac.poměr?