Úřad práce. Jak to je?

innuska123
26. led 2020

Dobry den. Pokud clovek nastoupi na urad prace a po mesici si najde zamestnani, tudiz z uradu odejde a bude cerpat podporu 1 mesic, za jak dlouho se tam muze vratit? Pokud by odesel z daneho zamestnani ve zkusebni dobe, a chtel by se po 4 mesicich opet zaevidovat na UP, bude mit narok na podporu v nezamestnanosti nebo urad mu rekne, ze na dalsi podporu ma narok az za rok? Dekuji

lucijeennaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
sebinka123
26. led 2020

Pokud z úřadu práce po měsíci odejdes, tak se můžeš vrátit klidně hned 2 den, pokud práce nebude vyhovovat. Pokud vznikl nárok na podporu, byla cerpana měsíc, tak se pouze pokračuje v čerpání podpory, tj. že pokud byl nárok na 5 měsíců podpory a měsíc je vyčerpán, pokračuje se v čerpání po dobu 4 měsíců.
Omlouvám se za pokud, ale těch možností a kombinací a kritérií, co musíš splnit je mnoho. Je lepší uvezt konkrétní případ. Klidně mi písni do zpráv.
Jinak nechápu 2 polovinu dotazu, protože většinou je zkušební doba 3 měsíce a píšeš, že bys odešla po 4 měsících, to už bývá po zkušební době (jinak je to pouze u vedoucích pracovníků, ti mohou mít zkusebku delší).