icon

Vánoční prémie. Když jsem na nemocenské, dostanu je taky?

romaneta94
2. pro 2020

Zdravím holky
Mám otázku?..
Jsem na neschopence a teď v prosinci se vyplácí prémie, dostanu je taky když marodím?
Děkuji za odpověď ☺️

leilinka1234
2. pro 2020

To je kus od kusu. Taky jsem byla na neschopence během vánočních odměn při prvním těhotenství. Odměny jsem dostala. Pokud jsi odváděla po většinu roku skvělou práci, měla bys na ně mít nárok... Tak přeji, ať se zadaří 🙂

romaneta94
autor
2. pro 2020

@leilinka1234 děkuji ☺️

juliemichal
2. pro 2020

a holky vyplácí se Vánoční prémie,i když je manžel v té dané práci,kde se dostává 13 a 14 plat od srpna?po zkušebce už má,známý co z manželem nepracuje,tak říkal,že 13 a 14 plat se dostává až po 2 rokách,děkuji

j.a.n.i
2. pro 2020

@romaneta94
@juliemichal Holky, fakt myslite, ze mame kristalovou kouli a vime, jak to chodi zrovna u vaseho zamestnavatele? Treba u nas je to podle celych ctvrtleti, takze by mel narok na 1/4, jinde to muze byt zas jinsk.

jakreb
2. pro 2020

@juliemichal Viď pracovná a kolektívna zmluva. Záleží od zamestnávateľa. Nikde v ZP nemáš ze je zamestnávateľ povinný vyplácať premie ci 13.a 14.plat. Je to len na nom. Cize je irelevantné ze Hankin Pepik z Prahy dostal a ona tiež. Tvoj ani ty nemusíš.😉

jakreb
2. pro 2020

@j.a.n.i Asi👍😀

jjasmina
2. pro 2020

@romaneta94 pokud jsem byla na neschopence, prémie jsem nedostala samozřejmě, proč bych měla , když jsem daný měsíc nepracovala, rozdíl je v nějakých benefitech za určité období třeba, záleží jsk to má vaše firma nastavené

kmarie81
2. pro 2020

Jde o to jak mají ohledně tohoto bonusu nastavena pravidla v dané firmě, samozřejmě by neměli být jakkoli diskriminacni.

janule0123
2. pro 2020

@romaneta94 každá firma to bude mít jinak ... my měli roční prémie za rok dozadu ... takže první rok u firmy bez nároku na odměny ... a první rok na mateřské a rodicaku jsem dostala nějaké odměny za ten minuly rok kdy jsem byla ještě v práci ... bude to o systému a vedoucím 🙃bylo to fér jak to vedoucí udělal, ale nemusel 🙃

mimi1004
2. pro 2020

Proč se nezeptáš v práci? Odměny a prémie jsou NENÁROKOVOU součástí platu a můžou mít klidně hodnotu 0 🤦‍♀️

elencze
2. pro 2020

Pokud nemáš kolektivní smlouvu, kde je jasně uvedené, jaké prémie máte dostat, tak to nikdo tady nezjistíme.