icon

Vedlejší činnost na RD. Školka jen na 4 hodiny???

kulihrasekzeleny
28. srp 2020

Dobry den, jsem na RD. Chci si otevrit kosmeticky salon na vedlejsi cinnost ted od 1.zari. Rodicak jsem si prodlouzila do synovych 4let tj. pristi rok v breznu. A nekde jsem cetla, ze na vedlejsi cinnosti pri RD muze byt dite ve skolce jen 4h. Je to opravdu tak? Syn uz tam chodi na cely den. Salon budu mit v jinem meste a ted nevim co si pocnu, jestli bude muset byt ve skolce jen 4h. Prosim poradite?

blahosova4
28. srp 2020

@kulihrasekzeleny Ahoj, do dvou let může chodit do školky na 40 hodin v měsíci a pak už je to jedno a může chodit normálně a ty na rodičáku podnikat.

siocka
28. srp 2020

@blahosova4 nemáte pravdu. Od 1.1.2020 mohou být děti do 2 let ve školce 96 hodin měsíčně, a pak je to jedno. Po 3.roce musí paní nastoupit v práci na neplacené volno a přitom může mít vedlejší činnost. Syn může být ve školce 40 hodin týdně.

kulihrasekzeleny
autor
28. srp 2020

@siocka takze kdyz ma ted cca 3,5 roku muze byt ve skolce 40h tydne, coz je 8h denne?

blahosova4
28. srp 2020

@siocka děkuji za opravení naposledy mi to na socialce říkali takto.

siocka
29. srp 2020

@kulihrasekzeleny ano, nikdo to nehlídá. stejně jako rodič může pobírat příspěvek a chodit na plný úvazek do práce a dítě do školky. Na ÚP se nosí potvrzení ze školy pouze do dovršení 2 let.

j.a.n.i
4. zář 2020

@siocka po druhem roce veku neni na skolku zadne omezeni

siocka
5. zář 2020

@j.a.n.i to už jsem psala v předešlému příspěvku ;)

j.a.n.i
5. zář 2020

@siocka psala si, ze muze byt ve skolce 40 hodin tydne, co je pitomost. Zadny takovy limit neexistuje.

siocka
5. zář 2020

@j.a.n.i sorry, brala jsem to jako pracovní týden, protože tak byl položen dotaz. Většina zřejmě z kontextu pochopila. Doporucuji si přečíst oba mé příspěvky a dotaz tazatelky. Pozor na žilku, ať nepraksne. A mimochodem netykame si ;)

j.a.n.i
5. zář 2020

@siocka Ale tykáme, na diskuzi se všeobecně tyká... je zvláštní že s tykáním začne mít problém přesně ten komu buď dojdou argumenty nebo je upozorněn na to, že napsat pitomost.
A jinak to evidentně zakladatelka pochopila špatně, když se opětovně dotazuje, zda je to tedy 8 hodin denně...

mimi1004
5. zář 2020

@siocka Jsi na webu, kde se tyká, v tomto duchu jsou psány i všeobecné podmínky modrého koníka. Takže ta žilka asi praskne někomu jinému.