Vyplácení bolestného za pracovní úraz

mitchie
9. srp 2016

Dobrý den,
Chci se zeptat, přítel měl pracovní úraz, z práce dostal náhradu 100%, po skončení dostal papíry o bolestném - ušlý hruby zisk cca 14 000,- plus donést papiry k dr, pro určení bodů za nemoc. Máme to chápat že mu přijde těch cca 14k + ještě něco navíc podle lékařského vyšetření?
A za jak dlouho by peníze měly přijít? Děkuji za odpověď🙂

maui
27. srp 2016

Jakou náhradu 100%? V případě pracovního úrazu ti zaměstnavatel spočítá o kolik jsi kvůli léčbě dostala méně na výplatě a dorovná ti to do 100% průměrného výdělku (tomu se říká ušlý výdělek). Pokud má ušlý výdělek 14000,-, tak dostane těchto 14000 a k tomu bolestné podle ohodnocení lékaře - každý bod je 250 Kč. Záleží na pojišťovně, za jak dlouho to vybaví. A také na mzdovce, jak rychle to na tu pojišťovnu pošle. Ale obvykle jsou peníze na účtě tak do měsíce od odeslání podkladů.

zuzkabou
27. srp 2016

Doktor potvrdí bolestné a další výdaje (výpis z dokumentace, zprávy atp.), s tím potom do práce, kde to přepošlou na pojišťovnu (většinou Kooperativa), kde mají zaměstnavatelé ze zákona pojištěné všechny zaměstnance kvůli pracovním úrazům. Pojišťovna si občas vyžádává další dokumenty (list do knihy úrazů, lékařské zprávy, účtenky za výkony), až to všechno zaměstavatel doloží, tak posílají peníze. Někdy se to vleče měsíce a někdy je to prakticky ihned. Zaměstnavateli po ukončení jejich šetření přijde výplatní dopis se sumou, kterou přítel dostane. Ať se případně zeptá na mzdové účtárně nebo na personálním.

terkavil
27. led 2020
Uživatel terkavil je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkavil.

Dobrý den. Pokud by byl nějaký problém (což třeba u mě byl) tak doporučuji kouknout sem http://www.cikr.cz/sluzby/pracovni-urazy/
U mě pomohlo.

simca31
27. led 2020

Manžel je taky po pracovním úrazů a dostal vyplacený ušlí výdělek a pak mu lékař vyplnil papíry kvůli úrazu to se poslalo na pojištovnu za každý bod co mu lékař napíše je 250k

simca31
27. led 2020

Jinak manžel poslal papíry před měsícem a doted nic nepřišlo mají na to až 3 měsíce