icon

Vyplatí se hledat práci přes agenturu po rodičovské?

helcakab
7. srp 2022

Ahoj maminky, v listopadu mi končí rodicak s mladším dítětem, dostala jsem výpověď-zrušili mi místo. Co mě čeká, vy které jste hledaly po MD našly jste brzy? Úplně mám hrůzu, všichni budou nadšení, 2 malé děti atd. Vyplatí se hledat přes personální agenturu? Platí se jim něco za zprostředkování? Díky za zkušenosti. Chci hledat kancelářskou práci, fakturace apod. A přijde mi, že nabídek je málo.

Strana
z2
aaa35
13. srp 2022

Začala jsem hledat v červenci s nástupem od září. Poslala jsem tak 15 odpovědí na inzeráty, z 10 se mi ozvali, byla jsem na 4 pohovorech. Z jedné mě vybrali a zbytek jsem musela odříct. Nabídka je, jen se musí koukat každý den a několikrát, aby se člověk ozval co nejdříve a taky záleží na lokalitě 😊
Držím palce, také jsem hledala účetnictví

kajajaf
14. srp 2022

Pridam svou zkusenost, rovnou predesim obor marketong a PR. Po VS pred asi 10 lety a pred detmi jsem hledala praci trictvrte roku. Obeslala jsem desitky, mozma stovky inzeratu, zpet vubec neco (i odmitnuti) poslala tak jedna tretina. Meli problem ze jsem absolvent, byt s praxi asi 2 nebo 3 letou praxi pri studiu (ale to mi nepocitali). Chodila jsem po pohovorech, plnila zkusebni ukoly tam i doma, jeste moje prace jedna firma vzala jako svoji a natiskla si ji to katalogu (dozvedela jsem se pozdeji). A me nevzali. Jeste se mnou mluvilo tim style, jste super, vase vypracovani se nam moc libilo, nakonec bereme lidi 2, dostala jste se mezi 3 nejlepsi, ale dali jsme prednost jinym. To byl prvni zasadni bod, od te doby ukoly zasadne odmitam, nebo si hooodne rozmyslim podle jednani firmy. Nakonec jsme VS vubec neuplatnila a sla delat do sveho maturitniho oboru, chtela jsem alespon neco uz delat. Odpracovala jsem par let, 2 deti, ac jsem se chtela v te spolecnosti posunout a nekoliorat se ptala po jinem miste v mem oboru, nic. Do trismenneho nocnoho provozu jsem zpatky nemohla.Pred rokem jsem se pokusila najit novou praci. Prakticky to same, jak pri pohovoru vyslo najevo, ze mam male deti, bum a odmitnuti. Po asi 4 mesicich jsem to vzdala a jeste rok byla s klukem doma. Ted uz opravdu musim jit do prace, od kvetna jsem hledala s nastupem v zari. Opet ty same problemy, jen s tim rozdilem, ze ted jsem VS s praxi a tudiz jsem draha. Jednou mi na pohovoru vylozene rekli, ze se jim studentka jineho oboru hodi vic nez ja z oboru a s praxi. Rekla jsem dost, marketing a PR uz nikdy. Muj jediny pozadavek byl zkraceny uvazek nebo moznost HO. Svete div se, odpovedela jsem na misto na urade sice v jinem oboru, ale nejake zkusenosti muzu pouzit a ja to vyberko vyhrala. Pro jistotu, jsem ovsem deti nezminila a docela tenhle zbusob muzu doporucit.

veroniquecz
14. srp 2022

@kajajaf tak zrovna na úřadech děti nevadí, s tím mají problém spíše soukromníci….

petma112
19. srp 2022

Mě teda spíš zajímá holky, jak jste dokázaly "zatajit" děti? Chápu, že se asi spíš neptali, ale když se zeptali? Jak jste odpověděly? Já nejsem moc asertivní, vím, že víceméně jim do toho nic není, ale přece jim nemůžu říct na plnou hubu - co vám je do toho? 😃

kajajaf
19. srp 2022

@petma112 V zivotopise diru nemam, protoze smlouva mi bezela. A neptali se, ani se zeptat nesmi. Jak rikam, kdykoli jsem se o detech zminila (proc by mi vyhovola HO, proc zkraceny uvazek...) tak uz jim bylo v obliceji videt, ze jsem skoncila.

mia255
19. srp 2022

@petma112 mě se na děti ptali, odpověděla jsem popravdě jak to mám, zé mám zajištěné hlídání v případě nemoci a tak. Práci jsem dostala 😉

95newmommy2020
19. srp 2022

@petma112 hele mě se ptaly třeba na nejdůležitější milníky v mým životě. Hehe tak to mSlim byla skryta otázka na děti. A pak ze se jednou měsíčně jezdí na 2-3 dny do Brna tak jestli nemám nějaké závazky, které by mi v tom mohly bránit, ze někdo má pejska a nechce ho opustit. Tak jsem jen řekla ze nemám pejska a Brno mám rada 😄

kkkt
19. srp 2022

kdyz to tu tak ctu tak se zacinam desit. Rodicak mam do brezna, ale praci bych rada od ledna. Praxe moc nemam protoze po skole me nechteli protoze neni praxe, twd rovnou skacu do kolonky s ditetem. To musim uvest v zivotopise jinak bych tam mela diru. Hlidani nemame veskere zadne 🤯

darenn
19. srp 2022

Také jsem se děsila co bude po rodičáku, tak jsem se vydala tou cestou, že si udělám nějaký rekvalifikační kurz .. No a narazila jsem na Czechitas a jejich kurzy.. Takže teď jsem software tester 🙂 Jinak na pracáku mi paní nabízela ať si najdu kurz a požádám o proplacení, že by to mělo vyjít..

veroniquecz
20. srp 2022

@darenn ten kurz je možný jen přes ÚP?

darenn
20. srp 2022

@veroniquecz ne, normálně se dají koupit. Jen je problém, že o ty jejich digitální akademie je velký zájem, teď se třeba hlásila kamarádka na podzimní digitální akademii testování a zájemců bylo hodně a brali myslím jen kolem 30..Ale stojí to za to a dá se to i online.

petma112
20. srp 2022

@kajajaf
@95newmommy2020 No jasně, mě taky běží smlouva do konce září... Takže s dírou v životopise taky problém nebude... Jen jsem se spíš ptala, protože kdo je připraven, není překvapen 😃 Zatím mě napadá- máte děti? A vy? 🙊😃

95newmommy2020
20. srp 2022

@petma112 Takhle naprimo se te zeptat nesmí. To by riskovali pruser :D. To bude v klidu.

kajajaf
20. srp 2022

@petma112 Jak uz nekdo pise, to de zeptat nesmi. To jak kdyby se ptali, koho jsi volila ve volbach. Ale mozna to zkusi pres ty neprime otazky, jak tu nekdo psal. Ja teda razim heslo zatloukat, zatloukat, zatloukat. Stejne to pak zjisti, kdyz budes vyplnovat ulevy na danich apod.

Strana
z2