icon

Vyplnění pracovních pozic v dotazníku zaměstnance. Jak na to?

marimanta
2. čer 2025

Ahoj, mám dotaz.... mám vyplnit papíry do zaměstnání a úplně si nejsem jistá, jak s mateřskou a rodičovskou dovolenou.

Studovala jsem postgraduál na VŠ - otěhotněla, přerušila denní studium, prodila Jedničku a dostala jsem rodičovský příspěvek.
Vrádila se ke studiu v dálkové formě, prodila Dvojku, běžel mi rodičovský příspěvek č.2, studium jsem ukončila.
V obou případech bez nároku na mateřskou.

Nastoupila jsem do práce první roky to byl jen AP... Ale od roku 2015 do 2018 jsem vystřídala pozice asistenta pedagoga, školního speciálního pedagoga, učitelky (různě se to překrývalo AP + SPP; SPP + UČ), pak šla na MD (3x po sobě) a k prosinci 2024 podepsala výpověď.
V zápočťáku mám napsáno - od. 1. 9. 2015 - 21. 12. 2024 - druh práce: učitelka ZŠ.

Pak jsem teda šla 3x na mateřskou a od října 24 zase pracuju.

A teď:

1) do kolonek dosavadní zaměstnání mám rozepsat ty pozice, nebo jen "učitelka ZŠ", jak je v tom zápočtovým listu? A napsat to tam až do data té výpovědi, že?
Navíc mi ted došlo, že v tm zápočťáku mi napsali jen to od r. 15., ale já tam byla už předtím, jen o prázdniách do toho 1. 9. jsem byla na ÚP.... je to ok?

2) do kolnek mateřská a rodičovská dovolená - tam píšu jen ty tři poslední? Když předtím to žádná dovolená nebyla, když jsem nebyla zaměstnaná? A nebo napsat i tu dobu, kdy jsem pobírala RP...? To asi ne...

saralinda
2. čer 2025

@marimanta Pokud jde opět o práci učitelky, tak tam se doma strávená péči o děti (mateřská + rodičovská) počítají do praxe. Tak tam uveďte všechny doby strávené na MD a RD. Do nedávna to bylo zastropované 6 roky na MD + RD, to už je zrušené.