Výpověď po ukončení RP, mám nárok na podporu?
Ahoj, prosím, poradíte mi?
V dubnu budou dcerce tři roky. A rodičák mám natáhnutý až do srpna, s tím, že v práci mi po oznámení řekli, že povinnost je držet mi místo tři roky, ale že většinou maminkám umožňují, být doma déle, o těch pár měsíců, pokud to potřebují, že záleží na tom, zda firma potřebuje a nebo ne.
Pracuji ve fabrice, dříve se tam pracovalo na krátký dlouhý týden, dvanáctky, nyní uoravili provoz na třísměnný...
Jde mi o to, že jsem se přestěhovala adenně bych musela dojížděť, a přítel(jsem rozvedená)jezdí občas za prací pryč...tak se do té práce asi nebudu moci vrátit.
Smlouvu mám na dobu NEURČITOU.
Příští měsíc se jdu zeptat, zda mně nechají doma ještě do srpna(co mám rodičák)a nebo budou chtít, abych nastoupila.
Ale já bych CHTĚLA DÁT VÝPOVĚĎ, jenže nechci přijít o nárok na podporu...
jak to udělat? existuje nějaká vyjímka, když se dává výpověď, abych nepřišla o nárok na podporu?
A aby se mi počítala podpora ze zaměstnání, musím asi nastoupit fyzicky do práce, že? a na jak dlouho?
Třeba den? a potom dát výpověď? moc děkuji za rady
@evly tak to musel být hodně dobrý známý, aby někoho zaměstnal na den a ještě mu vyplatil odstupné. to fakt nejde brát jako radu pro běžného smrtelníka. nemožné to není, ale jak často reálné? 😀
@blahova_andrea jasně, to je jeden případ z tisíců 🙂 si asi dlužili chlapci laskavost, tak mu zaměstnal paní na oko.

A jinak stačí pracovat 1 den, znám takové případy, co dělaly jeden den u známého, dostaly i odstupné a pak vyšší průměr 😀