Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    evly
    4. pro 2018    

    tak máme taky odlehčeno @beruska1889 a pošleme onkoláčkům 😉 Ellinka chtěla účes jako Mavis z hotelu transylvania, trojuhelníkovou ofinu jsem jí naštěstí rozmluvila 😁 Táta bude čučet, jak se vrátí ze služebky.

    (3 fotky)
    evly
    23. lis 2018    Čtené 302x

    Naše testování Baby Alive holčičky s mixérem

    Hračky Hasbro máme moc rádi a přijdou mi jako moc povedené a kvalitní. Hlavně dcerka „jede“ v mini panenkách MLP Equestria girls a obě děti v plastelínových sadách. Když se tedy objevila možnost testování této panenky, zkusila jsem štěstí. Samozřejmě, už jsem ji trochu znala z reklamy a ukazování dětí se slovy: "Tu chceme." Takže když došla zpráva, že jsme byli vybráni, měla jsem hlavně velkou radost já a dětem jsem to zatím neříkala, protože bych denně poslouchala otázky, kdy už dojde 🙂

    V termínu doručení byla zrovna dcerka Ella (5 let) nemocná, takže jsem ze školky stáhla i mladšího Patrika (3 roky) a řekla jim o plánované dodávce panenky. Děti tak hned ve vánočních katalozích hračkáren, které měly doma, hledaly, která tak může dojít. Patík si přál kluka, Ellča holčičku a všichni jsme tedy byli zvědaví, kdo nám přijde a jestli blondýn/ka či brunet/ka. Když jsme se dočkali, musela jsem také rychle nachystat foťák, ať to vůbec stihnu, než se na balík vrhnou. Zrovna jsem měla mobil na reklamaci, tak se omlouvám za horší kvalitu fotek. Ale nadšení tam vidět je. Hlavně Ellinka byla spokojená s výběrem panenky, že to je přesně ta, po které toužila a pojmenovala ji Karolínka. 

    Holčička se dětem líbila a samozřejmě hlavní je vyzkoušet krmení. Takže jsme přečetli návod, nachystala jsem jim odpovídající množství vody, nasypali jsme směs, zavřeli a děti točily a mixovaly. Poté se střídaly v krmení a napájení vodou. Celkem mě i udivilo, že ti naši raraši umí i spolupracovat. Rozdělovali si úkoly, že Ellouš je maminka a Patík tatínek. Tak já jen tiše pozorovala a dokumentovala.

    Krmení šlo hezky, panenka nadšeně papala i pila a hned to šlo i dolů, což jsme museli také zkontrolovat, jestli vše funguje, jak má. A ano, funguje 🙂 Díky vhodně vybrané barvě stravy jsem se úplně živě ocitla o pár let dřív a obsah plenky byl srovnatelný s plínou malého kojence, takže velice realistické. S plínkou jsem tedy dětem trošku pomohla a pak si Ellinka vzpomněla, že máme i nočník pro panenky. Tak Karolínka dostala rovnou nočník a další krmení a pití probíhalo na něm. No, jo, je to praktická maminka 😀

    V návodu sice bylo, že by se panenka neměla moc koupat, ale děti to prubly v malé vaničce pro panenky, hezky ji opláchly, propláchly pitíčkem a mě příjemně překvapilo, že panenka byla brzy suchá. Vlásky jsme tedy nenamáčeli, ale z některých panenek teče voda při manipulaci ještě druhý den, tato byla v tomhle ohledu skvělá.

    Panenka s dětmi chodila i do školky, na hřiště, do obchodu a budila zájem dětí. Ellinka říkala, že se holkám líbila. Kupodivu se domů vrátila bez újmy. S dcerkou tedy i spinkala. Ale někdy se zadařilo a ve volných chvilkách si ji ukořistil Patík, který ji také rád krmil, dával pít nebo vozil v kočárku či na náklaďáku. Takže myslím, že se zalíbila oběma. Mně osobně přijde taky moc hezká, má krásný obličej, velikostně je tak akorát. Vypadá i bytelně, že jí žádná končetina jen tak neupadne, i kdyby se o ni přetahovali. Ani vlásky jí nepadají a jdou hezky česat a upravovat.  Jako další výhoda mi přijde široká možnost výběru panenek, že jsou 4 druhy, holky, kluci, různé barvy vlásků, takže si každý vybere tu svou oblíbenou.

    Jen tedy jako mínus bych uvedla to, že by mohla mít nějaké náhradní oblečení a botičky nebo možnost jej po kusech přikoupit (což jsem tedy zatím neobjevila), protože takové malinké oblečení nemám ani po dětech a tak v době přeprání oblečení byla naháč nebo v dece. Dcerka by samozřejmě ocenila i nějaké oblečení teď do zimy – svetr, kabátek, kalhoty a boty, protože jí chudince byla určitě zima a schovávala ji tak pod bundu 🙂

    Potom také mohlo být v balení více kaší a plenek, alespoň tak 5 by mi přišlo optimální. Protože i tak je každý poté dokoupí, ale na počáteční testování a ukazování těch hlavních funkcí panenky jsou 2 kousky málo. Dítko chce ze začátku pořád krmit. Takže nejlépe pořídit náhradní balení všeho hned při koupi panenky, ať je to doma a nemusí se pak shánět a netrpělivě vyhlížet. Nebo tedy improvizovat a použít malé plínečky, látkové, sedět na nočníku a krmit řídkou krupicovou či jinou kaší.  

    Moc děkujeme za možnost testování. Za nás je panenka perfektní a moc rádi ji doporučíme.

    #zkusenosti_babyalive

    evly
    19. lis 2018    

    Včera jsem rozbalila další várku jídla pro naši malou Karolínku, tak byl opět boj o krmení 😀 ale Paťu jsem pak odlákala na auta, tak ji Ellča nakrmila a pak jí Patriček dal alespoň napít, mezitím jí tedy stihl i naředit jídlo z lahvičky do mixéru). Dnes šla s nimi opět do školky, tak snad se vrátí bez újmy, protože některá dítka jsou ve školce hooodně živá a kreativní a pár hraček už došlo domů s úrazem nebo minimálně zacuchtanými vlasy, což třeba u Lociky bylo super a měla jsem co dělat skoro hodinu. #test_hasbro2

    (3 fotky)
    evly
    Zpráva byla změněna    7. lis 2018    

    Tak i nám dorazila panenka na testování, děti tak nějak předem dle obrázku a reklamy věděly, co má dojít, ale netušili jsme, která ze 4 panenek dorazí, jestli kluk či holčička, blond nebo bruneti a tak bylo čekání na balíček nekonečné 🙂 Navíc dcerka zrovna marodila se střevní virózou a lezou jí nové stoličky, tak bylo potřeba ji něčím zaměstnat a odreagovat. Panenka tak měla skvělé načasování a tady je náš unboxing 📦🙏👶 #test_hasbro2

    (5 fotek)

    Tak naše slečna, už má oslaveno. To to uteklo, od pátku 13. už je pětiletá slečna, navíc jako nečekaný dárek jsme ten večer objevili prořezanou spodní jedničku za jejími zuby! Co to sakryš je? Jsem to čekala až tak za rok?! Joo, už je to hold asi velká holka a už teda pomalu vyhlíží zoubkovou vílu 😂

    (4 fotky)
    evly
    26. lis 2014    Čtené 0x

    Pozor na horečky a febrilní křeče, náš otřesný zážitek

    Poprvé píšu článek a ještě na mobilu,tak buďte schovívavé 😊 Ale řekla jsem si,že o tomhle se moc nemluví a ráda bych tak varovala maminky,ať nemusí zažít to,co my. Minulou neděli jsme byli na bazéně po delší době a už zase dlouho nepůjdeme. Na můj vkus chladno a voda i v dětském bazénku studená,ale Ellince se líbilo,blbla s taťkou na skluzavce, hrála si ve vodě. Potom umýt,usušit,nabalit, zababušit do kočárku a směr babička na oběd. Byl i čas jejího spaní a zřejmě se i unavila,tak během chvilky vytuhla a spala celou cestu,cca hoďku. U babičky dobrý,jen tak po 2-3 hoďkách měla takový trochu nakřáplý hlas. Ale jinak fajn,hrála si,vyváděla,jako obvykle. Měli jsme tam zůstat na noc,ale nakonec jsem říkala,že raději pojedeme domů,že nemám nic na teplotu s sebou, kdyby náhodou.

    A jen co jsme dojeli domů byla taková trošku vlažná,teplotu si změřit nenechala (proto teď pořidíme ten teploměr na čelo,ucho), ale odhadovala jsem to na 37, dali jsme sirup nurofen a brzo šla spinkat. Není to nijak horečkové dítě, po očkováních měla skoro vždy trošku zvýšenou, ale žádné Vysoké horečky a po sirupu obvykle ok. Takže jsem to čekala i tentokrát. Ovšem chyba lávky.

    Kolem 1 v noci se vzbudila na kojení,to proběhlo v pohodě,sáhla jsem na ni,že je teplejší,tak nachystám další dávku sirupu. V tom šíleně zakřičela,zakvičela nebo co to bylo za zvuk,že se i manžel vzbudil,já ji vzala do náruče a už ani nevím jak jsem to zjistila,ale jen si vybavuju,jak jsem začala křičet,že nedýchá. Manžel rozsvítil a vrhl se k nám,já s ní zkoušela zatřást,jestli je to jen takové to zapomenutí dýchání, o čemž se mluví dost často,tak ať se nadechne. Nereagovala na nic,byla jak hadrová panenka, trošku se třásla (ale nebylo to jak epileptický záchvat,ke kterému to přirovnávají,spíš jen jak zimnice), oči v sloup, trošku modrala. Ten pohled z hlavy nikdy nedostanu. Vrhla jsem se na telefon a točila 155 a popisovala co se děje, mezitím manžel do Ellinky dýchal a já v duchu jen prosila,ať nám neumírá a nadechne se.

    Což se naštěstí stalo, než přijela rychlá dýchala,sice byla trošku mimo,dostala čípek do zadečku paralenu-naměřili jsme teplotu 39 a ještě rektálně diazepam od doktorů,zabalili jsme ji do deky,dali čepici a jela jsem s ní záchrankou do nemocnice a manžel za námi taxíkem. ještě teď při psaní mi jdou do očí slzy a klepu se,byl to nejhorší zážitek v životě.

    V nemocnici už bylo fajn,dostala kapačku,vzali odběry a před 3 ráno mi usnula u prsa a my šli s mužem domů zabalit jí a mně věci do nemocnice a trochu se uklidnit. V tu chvíli jsem byla zralá na panáka,ale věděla jsem,že za pár hodin chci a musím být u ní,ať tam má po probuzení mámu a prso bez alkoholu 😊 stejně jsem usnula až v 5 a v 7 hurá za ní,vzbudila se až před 9 a moc se jí nelíbila kapačka a byla síla ji udržet v postýlce nebo u ní,ale byla do večera na takové nižší jipce a já na židličce,taťka došel na návštěvu i s vystrašenou babi a na večer jsme dostaly pokoj a odpojení kapačky,takže živel už pochodoval a řádil. Za což jsem ráda. Ve středu nás pustili domů, ale naše Ell dostala v sobotu zase teplotu,tak už jsme zásobeni diazepamem,který budem dávat při teplotách,dostala čípek a já ji pořád kontrolovala a snižovala teplotu,protože už nic takového fakt nechci zažít a nepřeji to nikomu z vás. Včera jsme byli na EEG a v pondělí pro výsledky,aby se vyloučila epilepsie a další věci.

    Ale ono to určitě bylo z té blbé horečky a proto taky tento článek píšu, aby se o tom mluvilo a vědělo se,že se to může stát, i když jde spát s nízkou teplotkou 😞 takže hlavně snižovat,snižovat...