icon

Výpověď v práci, jsem těhotná

katule19
11. led 2018

Dobrý den mám dotaz, dala jsem výpověď v práci k 31.11 s 2 výpovědní lhůtou, ale v prosinci jsem zjistila že jsem těhotná. Firma mou výpověď zpět nejspíš nevezme,co mám dělat dál?

Strana
z2
blahova_andrea
12. led 2018

@kaja2016 až na to, že se tu s tebou hádají, protože o tom vědí víc než ty 😀 spletla jsi se hned 2x. jednou jsi napsala ministerstvo zdravotnictví a potom mpsv. ani jedno s tím nemá co dělat. pokaždé jsi podala špatnou informaci = špatnou radu a máš problém si to přiznat 😉 neschopenka s mateřskou nesouvisí. souvisí s tím, jak na tom s časem a financema bude v mezičase mezi prací a mateřskou nebo prací a rodičákem.

rebe
12. led 2018

@kaja2016 Ne mpsv, ale ossz. S jani se nehádej, ona o tom fakt ví hodně. Je hezké, že ses snažila pomoct, jen člověk někdy nadělá víc škody, když něco poplete. Ať jste brzo zdraví 🙂

kaja2016
12. led 2018

@blahova_andrea Nemam problem si to priznat. Neschopenka s materskou souvisi, protoze se vylucuje z te doby ze ktere se materska vypocitava, kdyby na ni nesla, spadne rovou do ochrane lhuty a ta ji jiste nebude stacit...Takze se nakonec dohaduju, parada. Holky me fakt neni dobre, a vsechny tri jsem docela zname tim, ze se radi dohadujete, ja teda nekdy taky, ale dneska ne. Takze vypinam upozorneni a jdu si pustit TV🙂

blahova_andrea
12. led 2018

@kaja2016 nikdo se nedohaduje rád. já se ráda nechám i poučit a obohatit, ale pokud chce člověk radit, tak by měl být fakt přesný a nebo se nedivit, že ho někdo opraví 😉

kaja2016
12. led 2018

@blahova_andrea já se nedivím, že mě někdo opraví, já jsem ráda, že mě někdo opraví, mě vadi ta forma.

kaja2016
12. led 2018

@rebe Jani toho hodně ví, ale mám dojem, že radi tak, jako na úřadě. Nikdy neporadí, že by třeba bylo lepsi jít na neschopenku, atd. Mě se nelíbila vaše reakce. Ani jedné. Ale v pohodě. Dekuju za přání, dcerku to přejde, já jsem v 5tt.-)

kaja2016
12. led 2018

A česká správa soc zabezpečení spadá pod MPSV, ne?

j.a.n.i
12. led 2018

@kaja2016 Vylučuje se z doby pro výpočet to ano, ale rozhodně se nevylučuje z ochranné lhůty a tedy na to zda se vejde nebo nevejde do ochranné lhůty nemá neschopenka sebemenší vliv. Takže radíš blbost, protože neschopenka ochrannou lhůtu neprodlouží a akorát bude dotyčný překvapený.

kaja2016
12. led 2018

@j.a.n.i Ja jsem nepsala, ze prodluzuje ochranou lhutu. Proste jestli ma uz odpracovano podle podminek na ziskani materske, tak to na neschopence muze preckat cele az do nastupu na materskou. Myslim, ze rozumis, co jsem tim myslela.

j.a.n.i
12. led 2018

@kaja2016 V příspěvku ze 13:11 jasně píšeš, že kdyby nešla na neschopenku, tak spadne rovnou do ochranné lhůty a ta ji jistě nebude stačit... a o pár hodin najednou tvrdíš žes nic takového nepsala. A jinak to do nástupu na mateřskou klidně může přečkat i na UP, z hlediska mateřské je to úplně to samé.

kaja2016
12. led 2018

@j.a.n.i Ano, pokud pujde na UP, tak se do ochrane lhuty nevejde, pokud je chvilku tehotna. Pokud pujde na neschopenku, tak se ta doba na neschopence vylouci a nebude se vubec resit. Tak me to aspon vysvetlovali na urade, kdyz jsem to resila ja...

j.a.n.i
12. led 2018

@kaja2016 No a to už se snažím poněkolikáté vysvětlit, že je blbost a žádná doba se ji nevyloučí, ochranná lhůta poběží úplně stejně od konce pracovního poměru, ať bude na neschopence nebo na UP, takže si tím z pohledu mateřské nijak nepomůže.

kaja2016
12. led 2018

@j.a.n.i Aha, tak to mě řekli v tom případě blbě, celou dobu si myslím, že to tak je, tak možná kdybys neutocila, nedělala že mě blbce, protože neznám tak dobře sociální právo jako ty a rovnou to polopaticky vysvětlila, nemusely jsme se tu půl dne dohadovat.

katule19
autor
16. led 2018

Holky moc děkuji za odpověďi a rady. Ve finále mi doktor napsal rizikové, protože se objevil docela problém. Vlastně se to vyřešilo, teď se jen modlit, aby mi ten klid pomohl se uzdravit.

Strana
z2