Výpověď v práci, jsem těhotná
Dobrý den mám dotaz, dala jsem výpověď v práci k 31.11 s 2 výpovědní lhůtou, ale v prosinci jsem zjistila že jsem těhotná. Firma mou výpověď zpět nejspíš nevezme,co mám dělat dál?
@blahova_andrea Nemam problem si to priznat. Neschopenka s materskou souvisi, protoze se vylucuje z te doby ze ktere se materska vypocitava, kdyby na ni nesla, spadne rovou do ochrane lhuty a ta ji jiste nebude stacit...Takze se nakonec dohaduju, parada. Holky me fakt neni dobre, a vsechny tri jsem docela zname tim, ze se radi dohadujete, ja teda nekdy taky, ale dneska ne. Takze vypinam upozorneni a jdu si pustit TV🙂
@kaja2016 nikdo se nedohaduje rád. já se ráda nechám i poučit a obohatit, ale pokud chce člověk radit, tak by měl být fakt přesný a nebo se nedivit, že ho někdo opraví 😉
@blahova_andrea já se nedivím, že mě někdo opraví, já jsem ráda, že mě někdo opraví, mě vadi ta forma.
A česká správa soc zabezpečení spadá pod MPSV, ne?
@kaja2016 Vylučuje se z doby pro výpočet to ano, ale rozhodně se nevylučuje z ochranné lhůty a tedy na to zda se vejde nebo nevejde do ochranné lhůty nemá neschopenka sebemenší vliv. Takže radíš blbost, protože neschopenka ochrannou lhůtu neprodlouží a akorát bude dotyčný překvapený.
@kaja2016 V příspěvku ze 13:11 jasně píšeš, že kdyby nešla na neschopenku, tak spadne rovnou do ochranné lhůty a ta ji jistě nebude stačit... a o pár hodin najednou tvrdíš žes nic takového nepsala. A jinak to do nástupu na mateřskou klidně může přečkat i na UP, z hlediska mateřské je to úplně to samé.
Holky moc děkuji za odpověďi a rady. Ve finále mi doktor napsal rizikové, protože se objevil docela problém. Vlastně se to vyřešilo, teď se jen modlit, aby mi ten klid pomohl se uzdravit.

@kaja2016 až na to, že se tu s tebou hádají, protože o tom vědí víc než ty 😀 spletla jsi se hned 2x. jednou jsi napsala ministerstvo zdravotnictví a potom mpsv. ani jedno s tím nemá co dělat. pokaždé jsi podala špatnou informaci = špatnou radu a máš problém si to přiznat 😉 neschopenka s mateřskou nesouvisí. souvisí s tím, jak na tom s časem a financema bude v mezičase mezi prací a mateřskou nebo prací a rodičákem.