icon

Výpověď ve zkušební době během pracovní neschopnosti

desdemona003
24. črc 2018

Snad mi tady někdo poradíte. Je možné podat zaměstnavateli výpověď během pracovní neschopnosti?Myslím tím podat výpověď ve zkušební době s tím,že dále budu pokračovat na nemocenské .Když dávky nemocenské teď už mi chodí z ČSSZ Vlastně by jsem jen lístek na peníze posílala na příslušnou ČSSZ?

lenoulinkaa
24. črc 2018

@desdemona003 ano, je to možné.

betelgeuzz
24. črc 2018

ale pokud jsi ve zkušební době, nedáváš výpověď, ale ukončuješ poměr ve zkušební době.

desdemona003
autor
24. črc 2018

@betelgeuzz
Děkuji za odpověď. Čili napíšu,že ukončuji poměr ve zkušební době. Když k poslednímu červenci,tak to znamená,že lístek na peníze odevzdám v práci a od příštího měsíce ho budu odevzdávat na ČSSZ.Stejně se tam nechci vrátit a teď mne ještě čeká operace tak by jsem to tam měla ráda z krku.Penize snad budu brát stejné.

priefi
24. črc 2018

@desdemona003 ve zkusebce nedavss vypoved, ale zruseni. A ano je to mozne. Zamestnavatel je limitovan prvnimi 14ti dny, ale pak muze, zamestnanec muze kdykoli. A listek na penize muzes na ossz, ale i pres zamestnavatele. Kazdopadne, pokud budes chtit pres ossz, ukonceni dpn musis pres zamestnavatele.

desdemona003
autor
24. črc 2018

@priefi promiň,že jsem tak natvrdlá,ale poslední věc prosím Tě. K poslednímu červenci skončím prac. poměr a pracovní neschopnost ukončím cca v půlce října,tak ten poslední papír neschopenky pošlu zaměstnavateli?S nima totiž není domluva protože mi tvrdí,že v žádném případě nemůžu skončit v době prac.neschopnosti ,ale vzhledem k tomu že mi už dvakrát během neschopnosti poslali výplatu si myslím že tam tomu moc nerozumí 🐲

priefi
24. črc 2018

@desdemona003 presne tak. A kdybys chtela, tak i ty bile papirky tam muzes stale posilat, jestli chces, jestli nechces, informuj je, ze si to budes na ossz posilat sama a jak dpn ukoncis, mela bys to poslat i jim. Pokud ale mas obavy, ze neco podelaji, muzes si udelat kopii dokumentu a poslat kopii dodatecne na ossz, pokud to podelaji. A muzes zrusit pracovni pomer ve zkusebce. Oni by byli limitovani, ale Ty ne. Pletou si prava a povinosti zamestnavatele se zamestnancem.