icon

Výpovedná doba, ako dlho trvá?

shel44
13. črc 2016

Dobrý deň.
Pracujem na pozícií pomocnej účetní +ostatní administrativní práce. CHcem dať výpoveĎ. Pracovný pomer trvá od 4.1.2016 a je formou HPP na neurčito. Dočítala som sa, že pokial výpovedná doba neni uvedená v zmluve, a pracovala som kratšie ako jeden rok, výpovedná doba trvá 1 mesiac.

1) Je to PRAVDA? Neni to teda automaticky 2 mesiace?
2)Ani pokial zkušební doba trvala 3?
3) Ako výpoveĎ podať? Dohodou mi to nemusí uznať,

j.a.n.i
13. črc 2016

Pokud se ptáš na české právo, tak výpovědní doba je vždy 2 měsíce od 1. dne následujícího kalendářního měsíce, tedy pokud bys ji podala teď, tak srpen, září a končila bys ke 30.9. To co ses dočetla platí o odstupném, pokud by ti dával výpověď zaměstnavatel třeba pro nadbytečnost.
Výpověď podat písemně a nechat si potvrdit převzetí.

tulikiss
13. črc 2016

@shel44 presne jak pise pani nademnou, ale urcite bych se nejdriv zkusila se zamestnavatelem dohodnout jestli mi podepise dohodu, ono je to pro obe strany lepsi... i pro zamestnavatele je blbe tam mit zamestnance ktery uz tam nechce byt a vi ze to ma za par.

shel44
autor
13. črc 2016

Samozrejme to skúsim dohodov, akurát mám obavy, že prijdem o peniaze ,, na ruku´´. Dostanem iba to , čo mám na papieri a čau :-/, Ale Ďakujem za odpoveď.
SnáĎ sa nezachová ako svina 😢

j.a.n.i
13. črc 2016

@shel44 Tak ono je dost pravděpodobné, že k tomu dojde i v případě, že dáš výpověď...