Zaměstnání v těhotenství. Je to možné takto udělat?
Ahoj, chtela jsem se jen zeptat nekoho, kdo tomu rozumi. Jelikoz mi 1 srpna konci status studenta, jestli by slo, ze by me muj otec zamestnal, jelikoz ma stavebni firmu (delala bych na pocitaci faktury). Posleze bych sla na nemocenskou, jelikoz nevim jak dlouho vydrzim pracovat. Ale budu v 19 tt tehotenstvi. Jestli je tohle mozne a nekdo nebude zkoumat proc me zamestnal kdyz jsem tehotna. Dekuji za odpovedi. Pracovala jsem na DPČ, a narok na materskou nejspis mam (potvrzeno ucetni). Ale v teto praci me na smlouvu nevezmou a ani uz to nezvladam( delam u pasu).
@alilali Protoze preci nic nedelas. Sedis na zidli a klofes neco ko klavesky. To vubec neni prace. Spousta ljdi si mysli, ze dokud netahas pneumatiky v Miselince, tak nepracujes.
@sudylichozrout je to smutne, ale znam X lidi co to tak delaji, zkus(te) si stezovat nekde na financaku nebo tak.
Ano, na matwrskou se ti take skladame, protoze jsi samozrejme neodvedla takovou castku, kterou dostanes mesicne, sama. Odvedla jsi daleko mene a prepocitava se to urcitym koeficientem. Jinak ano, je to nefer. Na davky, a to jakekoliv, by mel mit narok jen ten, co radne pracoval po urcitou rozhodnou dobu.
@sudylichozrout Vzdyt to je furt dokola...
@somalicats Je. A je to smutne.
@sudylichozrout Jo, to mas pravdu. Ja si nekdy rikam, ze by nebylo zas tak spatne zrusit odvody a at si kazdej udela polstar pro pripad nemoci/materstvi sam.
Však neříkám že jsi lenivá 😉 já naštěstí tohle řešit nemusela, byla jsem v domácnosti.
@sudylichozrout Fajn, a když některé mají v těhotenství blbý tlak, je jim furt mdlo, a pak sebou někde švihnou, tak co?
@somalicats To jo, to by bylo bezva. Zel je to naorosta utopie...
@klokanka31 Tak pokud je k PN zdravotni duvod, tak to snad je ok, ne?
@sudylichozrout Nepřeháníš? Tady osočuješ těhotnou že se jí na něco nebudeš skládat, ale to že se z daní živí vrazi ve vězení, to ti nevadí?
Hele lepší že budeš mít teď neplánovaný miminko, než si ho plánovat za deset let, a pak zjistit, že ti to nejde a chodit na umělé oplodnění...
@klokanka31 👍🏼👍🏼👍🏼 Takhle to bohuzel maji vsichni, a pise mi, jak kdyby se mi na to skladala jen ona sama 😄.. takhle to bohuzel v tomhle state funguje, a ja mela jen dotaz.
@klokanka31 Povim ti to asi takto. Mam vseobecne nizky tlak, v tehotenstvi jsem ale zaznamenavala rekordni hodnoty typu 74/48 a pod. Mdlo mi bylo, ale fungovala jsem uplne normalne. Kdyz jsem citila tlak iz fakt mrtvolny, dala jsem si Colu, na chvili se zklidnila a a spravilo se to. Jinak ja pracovala i pres silne prvoa adruhotrimestralni nevolnosti, mela jsem rozdelanou zakazku, ktera se neodmita. A o tom to je. Pokud te tva prace bavi, nepohrnes se na PN a budes hledat jine cesty, jak ji zvladnout. Pokud te tva prace nebavi, delas ji jen proto, abys neumrela hlady, tak je tehotenstvi bezva omluvenka. Vsimam si, ze tohle tady resi prakticky jen zenske z manualnich oboru. Ano, neni to zadny med stat tehotna ve fabrice a neco strojove montovat, ale na tohle ma proste clovek myslet davno predtim, nez zaklada rodinu. Ma mit takovou praci, ktera ho bude bavit, i kdyz treba bude delat rukama. Tech krasnych manualnich profesi je hromada.
@sudylichozrout Asi jsi nepoznala opravdovou fyzickou práci
@klokanka31 Argumentacni faul to s tema vrahama ve vezeni. Vadi mi oboji. Ale vezen zkratka mnohdy pracovat nemuze, nebot by pak nebyl vezen. Nemuzes automobilku prestehovat na Bory.
Poznala. A stale tvrdim, ze jsem byla mene unavena nez z prace dusevni.
@sudylichozrout Co řádně odpracoval... Takže žena co otěhotní po škole, tak ať jde na potrat, nebo na ulici? Bože 🤔
@klokanka31 Zena neni samosprasna, takze necht se stara primarne tatinek, pripadne rodina. Az pak stat, kdyz ostatni selze. Ale mit tatinka, co pracuje, mit rodinu, ktera je zabezpecena a sosat davky od statu, to je prasarna. A je mi mdlo z vycuranek, ktere toto delaji.
@sudylichozrout Kdyby byli vsichni jako ty, tak nevim, kdo by ty manualni prace delal. Kazdy takove stesti nema, ze ho prace bavi, a musi se k tomu nejak dopracovat. Tlak jako ty mam furt, a kolikrat jsem sebou malem svihla prave u toho pasu. Myslis, ze jsem sla domu? Tak ono je neco jineho kdyz to s tebou svihne na zidli u PC a neco jineho na tvrdou zem, ze? 🙂
@sudylichozrout a kdyz to lekar nevystavi, tak bude blbec.Takhle to u nas funguje.Proste nebudu mit praci, tak oblafnu doktora a da mi PN.Smutna realita
@sudylichozrout Jo takže ženy co dělají ve škodovce, nebo v jiných továrnách nemají mít teda děti? A kdyby se to takhle bralo, tak kdo by asi dělal fyzickou práci? Já naopak obdivuju lidi, kteří makají rukama. Protože jinak bysme neměli v čem bydlet, v čem jezdit, ani by sis nedala ke snídani rohlík.
@sudylichozrout Mi je zase zle z takovych lidi jako jsi ty. Zapojujici se do diskuzi jen aby nekoho poucoval. Hlavne je u toho PC asi nuda, kdyz tu jsi 24/7. Opravujes spatne napsane nadpisky😄 . Bohuzel tolik casu jako ty asi kazdy nema. Opravdu z tveho psani si absolutne nic nedelam. S tatinkem to nejspis nevyjde, nechci aby mel pak kvuli me problemy. Pani doktorka mi nabizela hned nemocenskou, jelikoz jsem prvni 3 mesice prozvracela a uz jen kvuli tomu tlaku.
A kdyz nebude, neni to duvod k neschopnosti. Jako lekarka ji vystavuji nemocnym a ne tem,kteri nemaji praci.To je prace Úřadu práce, tak naběhnout tam.
Ne, to neni rozdil. Skacis se tak jako tak. Stale nechapu, proc si myslis, ze sezeni na zidli je pro tehotnou lepsi. Neni. Nicmene clovek ma byt sam za sebe zodpovedny, pokud je svepravny. Nevenovala jsi dostatecne mnozstvi usili studiu? Tak holt delas praci, ktera zbude a ne, ktera te bude bavit. Muzes z tobo vystoupit tim, ze se misto vecerniho divani na Ordinaci budes vzdelavat a udelas si treba kurz k praci, ktera by te bavila vice. A kdyz ne, tak ne a budes delat praci, ktera te nebavi. Ale neni fer tuto svou neschopnost najit si zajimavou praci, prebaset na istatni tim, ze ti budou platit leharo na PN. Ja nemam nic proti manualni praci, ba naopak, existuje mnoho nadhernych manualnich oboru. Dokonce si troufam tvrdit, ze byt treba truhlarem je tisickrat lepsi a smysluplnejsi, nez delat nekde manazera v korporatu. Presto ale nesouhlasim se zneuzivanim davek, zejmena PN a ruznych prispevku na bydleni a pod. A presto si myslim, ze prinarne se ma starat partner, pak rodina a pak teprve stat.
@sudylichozrout Takže vrazi na doživotí, kteří by v minulosti šli na šibenici, ať se nechají živit státem, ať si papají jak králové, ale těhotná, která přivede na svět nového daňového poplatníka, ať se stará sama?
@klokanka31 Promin, ale ja odmitam debatovat s nekym, kdo nezna ani zaklady toho, cemu se rika vecna diskuze a netusi, co znamena slovo argumentace. Protoze tolik argumentacnich faulu jsem uz dlouho nevidela.
@sudylichozrout Studovala jsem vysokou skolu a ukoncila jsem ji uspesne.😄Nevim proc rikas, ze jsem mela vic studovat. Vic uz to asi nejde. 😄 Bohuzel jsem si nenasla jinou praci nez tu u pasu, ktera me bavila uz 6 let a byla jsem spokojena. V tehotenstvi je to jine, proste to nezvladam.
Tak hlavne, ze mas detailni prehled o mem pohybu na PC. Rozhodne je lepsi sledovat na MK Sudeho Lichozrouta, nez se starat o to, abys mela praci a nemusela sockovat davky.
@sudylichozrout A já zas dlouho neviděla takovýho ignoranta

@sudylichozrout o co jde? Jde o 3 mesice 😄 pak mam materskou, na tu se mi taky skladate? Taky nechapu proc vsechny mame narok na 300 000 i ti co vubec nepracovali. To je celkem nefer, ze?