icon

Zaměstnání v těhotenství. Je to možné takto udělat?

29. srp 2020

Ahoj, chtela jsem se jen zeptat nekoho, kdo tomu rozumi. Jelikoz mi 1 srpna konci status studenta, jestli by slo, ze by me muj otec zamestnal, jelikoz ma stavebni firmu (delala bych na pocitaci faktury). Posleze bych sla na nemocenskou, jelikoz nevim jak dlouho vydrzim pracovat. Ale budu v 19 tt tehotenstvi. Jestli je tohle mozne a nekdo nebude zkoumat proc me zamestnal kdyz jsem tehotna. Dekuji za odpovedi. Pracovala jsem na DPČ, a narok na materskou nejspis mam (potvrzeno ucetni). Ale v teto praci me na smlouvu nevezmou a ani uz to nezvladam( delam u pasu).

Strana
z8
blondynka400
29. srp 2020

@klokanka31 musím souhlasit s tím, že práce v automobilce je z výroby jedna z nejjednodušších. Ono to hlavně není výroba, ale montáž a to je hodně rozdíl. Není to nic tragického, nevím, co by pak říkali na namáhavou práci někde jinde 😀

somalicats
29. srp 2020

@sudylichozrout Ja to kombinuju - klinika a teren, a bavi me to, protoze je to kazde trochu o necem jinem, teren je narocnejsi fyzicky, klinika vic na premysleni. Diky tomu jsem jeste nestihla vyhoret.

sudylichozrout
29. srp 2020

@klokanka31 Ano, ja nerikam, ze je to jednoduche a lehke. Neni. Presto si proste nemyslim, ze by prace v automobilce byla uplny extra ultra zahul. Ten si dokazu predstavit na ropne plosine, v dolech, v lese, ve slevarne...

sudylichozrout
29. srp 2020

@somalicats Jj, ja bych z prace jen v kanclu vyhorela, at by se jednalo o cokoliv. Musim byt v pohybu a mit ten den ruznorody. Zurnalistika je pro me v tomto idealni, jen tim, jak delam uz prakticky jen odborne texty, tak je to obcas fakt hardcore. Je v tom hromada resersi, studia... Clovek porad ziskava informace a jeste je musi umet roztridit, vyhodnotit a sepsat z toho smysluplny text klidne na 16 tisic znaku.

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Ja to nesoudim obecne, rikam prave jen osobni zkusenost. A ta je takova, ze manualni prace me nevycerpa tolik jako ta dusevni.

rezusesmichy
29. srp 2020

@sudylichozrout bože ty ses tak hloupá až to triska dvermi😂paní novinarko🙈😁

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout ok, a dělala jsi někde manuální práci minimálně 2 roky v kuse, včetně 12 hodinových směn, přesčasů, nočních?

sudylichozrout
29. srp 2020

@rezusesmichy No, to je mozne. Presto i kdyz jsem tak strasne hloupa, ty x krat prekabateny nicku, tak mam fajn praci, fajn lidi kolem sebe, odpovidajici penize a spokojeny zivot. Dotahla jsem to i s tou dle tebe hlouposti daleko. A to se pocita.
Kazdopadne tak ci tak, husy jsme spolu rozhodne nepasly, tak si nech ty nadavky pro nekoho jineho. Diky.

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Prvak az tretak na vejsce jsem delala za barem dvanactky na kratkej, dlouhej. Pak uz jsem se zacala sunout do oboru. Krom toho jsem pomahala casto manzelovi s jeho praci. Bud kdyz realizoval sve navrhy, nebo kdyz delal zasahy na stromech. Jen stromolezit neumim, toho se bojim.

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout takže nedělala, platí tedy to co jsem psala, nevíš jaké to je opravdu dlouhodobě manuálně pracovat a těžko můžeš skutečně soudit, co je a není náročnější.

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Co? Rikam. Prvak az tretak, tedy 3 roky v kuse. Za barem v centru Prahy, kratky, dlouhy. Az ve ctvrtaku uz jsem sla do sveho soucasneho oboru, v pataku statnicovala a od te doby delam to, co delam. Ale ano, jestli ti prace za barem prijde lazoplazo, tak fakt nevim, proc tu kazda druha barmanka tyje litanie a chce na PN.

eviicka
29. srp 2020

@sudylichozrout hele nejsem zastánce zneužívání neschopenek v těhotenství. Vždy jsem dělala až do mateřské a ještě něco navrch, ale narovinu v těhotenství je fakt náročnější práce fyzická než duševní. Pokud zakladatelka v 19tt ještě dělá u pásu, tak to není učebnicovým příklad zneužívání státu. Já měla těhotenství bezproblémová, ale myslím, že všude bych do nějakého 32tt fakt nevydržela.

sudylichozrout
29. srp 2020

@eviicka Muze byt. Presto tehotenstvi neni nemoc a pokud nejsou objektivni duvody jako je krvaceni, predcasne otevirani ci skutecne silne nevolnosti, ktere uz ohrozuji zdravi, tak neni pro PN duvod. To by byla praceneschopna kazda treti zenska.

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout sorry, ale bar opravdu není vzor manuální práce a už vůbec ne práce ve výrobě, o které se zde bavíme. Takže výsledek je, že nedělala..... Vše jsou tedy tvé domněnky, které se nezakládají na realitě

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Jasne, v hutnictvi jsem fakt nedelala, to ne. Ve fabrice v te tiskarne ano, byl to trismenny nepretrzity provoz. Tady v Praze ve Vysocanech. Byla jsem jeste na vecerni smeny, nekdy na nocni, to ale jen o vikendech. Vydrzela jsem to cele pololeti, pak jsem sla delat do skladu drogerie.
Nejde o me domnenky, jde o zkusenost. Osobni. A docela me prekvapuje, ze rikas, ze prace za barem neni narocna. Muzu ti tu vyjet x debat, kde si barmanky stezuji, ze to nedavaji a chteji na PN. Tak si to, damy, ujasnete.

rezusesmichy
29. srp 2020

@sudylichozrout no jak tak koukám tak už se fakt nedivím, že dnes má vysokou školu kde kdo😉máš pravdu nepasly, nastesti

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout vydržela jsi celé pololetí..... Promiň, ale to je na nějaké delší soudy prostě pořád málo, navíc jsi k tomu měla i další aktivity. Věci nejsou jenom černé a bílé, chápu, že se ti může zdát, že duševní práce je ta těžší, ale když neznáš detailně tu druhou stranu, je to pořád jenom domněnka a necpala bych to tak vehementně té druhé straně..... A jinak já byla vždy v práci až do porodu, ještě den před porodem jsem byla v posilovně, ale klidně se přiznávám, že bych práci někde u pásu už v tuto dobu fakt nedala....

sudylichozrout
29. srp 2020

@rezusesmichy Ja se fakt nebudu snizovat na tvou uroven... Klesla bych hodne hluboko. Jen ti povim jedno. Vis o mne naproste kulove. Netusis kdo jsem, kde jsem, jakou mam skolu, proc ji mam, netusis jak jsem studovala, s kym se potkavala, kde jsem pracovala, s kym spolupracovala, netusis ani to, jak vysoke (ci nizke) mam iq, jak vypadam, co nosim na sobe, jaky mam hlas, jak vypada moje rodina, jak se jmenuji moje deti, nevis, jake nisim boty, kolik penez mam na uctu. Nemas tuseni, komu jsem zachranila zivot, jak se angazuji/neangazuji ve verejnem zivote, jakou pisu rukou. Nevis ani co delaji moji rodice, kolik mam sourozencu, jake mam domaci zvire. Nevis o mne vubec nic.
Presto si troufas rici, ze jsem hloupa a ze mi nekdo dal diplom jen tak, protoze spatna urovne skoly.
Docela slusna drzost. Ale co cekat od zenske, ktera tu ma milion nicku a jeji jedinou zabavou je to, prudit v debatach na Koni. Enjoy.

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Promin, ale zas nedelej z prace ve vyrobe svatej obrazek. Ma sva specifika, ale to treba medicina taky. Prace ve vyrobe JE narocna, nikdy jsem nerekla, ze neni. Ale neni to zas nic tak hrozneho, aby se kolem tehotnych z vyroby muselo naslapovat. Navic na tehotne ve vyrobe celkem slusne mysli zakonik prace, takze...

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout nedělám. Každá práce má své specifika, to je to, co se ti snažím říct od začátku, všude je nějaké pro a proti. Těžko říct, co je horší, náročnější, navíc každá jsme jiný a vnímáme věci jinak. Mně se prostě nelíbí, když se takto šije do jiných skupin a někdo se povyšuje nad někoho jiného a tváří se, že u toho sežral šalamounovo hovno. Jen by mne zajímalo, v čem si myslíš, že ZP myslí na těhotné ve výrobě 😀 (mají snad jin práva než ostatní těhotné? 🙂 )

jade85
29. srp 2020

@sudylichozrout těhotenství není nemoc, ale současně je to prostě jiný stav, kdy je ženě, která je napojená na své tělo a na miminko, nějaká práce celkem jedno, i kdyby dělala tu nejzábavnější práci na světě. Miminko neohrožuje jen tahání břemen nebo dýchání výparů chemikálií, ale i stres a jakákoliv nepohoda matky. Jasně, není to ohrožení, které by vedlo k potratu, nebo vážným vývojovým vadám, ale je prokázáno, že zážitky z prenatálního období výrazně ovlivňují naše fyzické i psychické zdraví. Takže za mě - žena by měla mít nárok na PN (nebo jakkoliv jinak nazvanou dávku), pokud o ni v těhotenství požádá. Většina žen je těhotných jednou dvakrát za život, takže to s tím flákáním nebude zas tak žhavé. Zvlášť ne tady v případě tazatelky

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Treba v tom, ze nesmeji pracovat s urcitymi latkami, vykonavat presne definovane prace, zvedat bremena nad konkretni limit (5kg?), nesmeji delat prescasy, mohou odmitnout nocni sluzby... Je toho hodne.

sudylichozrout
29. srp 2020

@jade85 Tak to by nam slo HDP krute do zadele, kdyby mohla kazda tehotna nepracovat, aby nebyla ve stresu. Sorry, ale tohle je pitomost. Zdrave deti se rodily i za valek, hladomoru, tehotne donosily i po velmi nehezkych zazitcich, nehodach, vyslesich... Kolik zen se jako tehotnych rozchazi, rozvadi, krachuje s podnikanim, prijde povodnemi o barak. Mam za sebou 4 tehotenstvi, tri skoncily porodem zdraveho ditete, jeden SP v 7. tydnu kvuli chripce. Kdyz jsem cekala druhoubdceru, mela jsemnzakazku, kde byla absolutni mlcenlivost a zodpovednost za vysledek pod penalizaci 60 milionu eur. Myslis, ze jsem nebyla ve stresu?

rezusesmichy
29. srp 2020

@sudylichozrout milion nicku? Tak jen pro pořádek. Tohle je druhý a ten první jsem zrušila dávno a po nějaké době si založila tenhle, chápeš to? . A vím toho tolik abych si dokázala udělat obrázek a nahrávás mi k tomu ty sama

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout všechny těhotné mají stejné práva, není tam extra paragraf pro těhotné. To co popisuješ je všeobecně pro všechny profese. Jinak ok, něco upravuje, ale spoustu věcí fakt ne a když není maličko vstřícnost ze strany zaměstnavatele, v konečných fázích těhotenství je to fakt záhul... Ale to ty znáš, z baru 😀

sudylichozrout
29. srp 2020

@rezusesmichy Ne, nevis o mne vubec nic. Vis jen tolik, kolik to dovolim vedet. A to je tak jedna bambiliontina meho zivota vtesnana do par radku na babskem foru, kam chodim relaxovat. Tak si dej fakt pohov. Nadavky ti rozhodne k nicemu nepomuzou. Vahu tvym slovum nepridaji a kde kdo si akorat pomysli, ze jsi vulgarni husa.

sudylichozrout
29. srp 2020

@blondynka400 Jezis ano, je to zahul. Delas jak kdybych netusila, co je tehotenstvi. V tehotenstvi je zahul ve tretim trimestru i spanek...

rezusesmichy
29. srp 2020

@sudylichozrout prosím tě neprehanej, řekla jsem že jsi hloupá. To ty tady řekneš lidem 10 krát denně, akorát že ty to umíš zabalit do rádoby chytrých frází. Tak tím pádem mi toho o sobě dovolujes vědět víc než by jsi chtěla a než by se ti líbilo.

blondynka400
29. srp 2020

@sudylichozrout a vidíš, to já si nemyslím, že je v těhotenství spánek záhul. Nedělám, že nevíš, co je to těhotenství, jen vím, že nevíš, co je to stát v 3 trimestru každý den u linky a plnit normy.

sudylichozrout
29. srp 2020

@rezusesmichy Neprehanim. Chovas se jak trhovkyne. Ne, skutecne o mne nemas ani paru, i kdyz si myslis, ze me znas. Skutecne neznas a nevis. Zna me mimo rodinu tak pet lidi. Zbytek vidi jen cast, kterou chci, aby videli.
A jestli jsem pro tebe hlpupa, tak at, klidne si to mysli. Ja vim, ze se s kazdym svym vyrokem potapis vic a vic do bahna trapnosti a usmivam se tady kazde tve reakci, protoze co slovo, to perla. Ty hodnotis muj zivot, aniz bys me byt jedinkrat videla. Ja tu ctu ty tve vymysly o svem zivote a prijde mi to proste a jednoduse legracni.

Strana
z8